Όλος ο ΠΑΟΚ διψά για απαντήσεις...

Σταύρος Σουντουλίδης Σταύρος Σουντουλίδης
Όλος ο ΠΑΟΚ διψά για απαντήσεις...

bet365

Ο Σταύρος Σουντουλίδης γράφει για τους λόγους που πιστεύει ότι ο ΠΑΟΚ πρέπει να είναι η ομάδα που θα κυριαρχήσει απέναντι στην ΑΕΚ, με στόχο να πετύχει την πρώτη νίκη σε ντέρμπι.

Στο καλύτερο χρονικά σημείο έρχεται το ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ. Μέσα σε μια εβδομάδα όπου η ομάδα έχει διαδοχικά παιχνίδια και δεν είχε χρόνο και χώρο για να σκεφτεί την όποια ζημιά της προκάλεσε το άσχημο αποτέλεσμα και η ήττα από τον Άρη.

Ο νταμπλούχος ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που διψά και ψάχνει για να δώσει απαντήσεις. Φάνηκε από την αντίδραση που έβγαλαν οι ποδοσφαιριστές του στο παιχνίδι κυπέλλου με τον ΟΦΗ στην Κρήτη, αν μη τι άλλο βοήθησαν τόσο η εμφάνιση, όσο και το αποτέλεσμα έτσι ώστε να μείνει πίσω η ήττα και το σπάσιμο του αήττητου. Τα σύννεφα της εσωστρέφειας άρχισαν να απομακρύνονται από την Τούμπα, με τον κόσμο να μπαίνει στην εξίσωση και να στέκεται σύμμαχος στο πλευρό της ομάδας, που δεν λες και λίγα τα ανοικτά μέτωπα της…

Ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ καλείται να βρει τον τρόπο για να διώξει το συννεφάκι που έχει μαζευτεί πάνω από την ομάδα, η επωδός πως «δεν μπορεί να κερδίσει ντέρμπι». Μοιάζει ειρωνικό, αλλά αν κάποιος καθίσει και δει προσεκτικά τα προηγούμενα ντέρμπι θα καταλήξει στο συμπέρασμα πως σε κανένα από αυτά τα παιχνίδια ο ΠΑΟΚ δεν ήταν τραγικά κακός ή χειρότερος του αντιπάλου του. Σ’ όλα τα ντέρμπι δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να κερδίσει, αλλά δεν το έκανε, δίνοντας από μόνος του το δικαίωμα να ισχυρίζονται πως δεν μπορεί να κερδίσει ντέρμπι.

Σ' ότι αφορά την κυριακάτικη «αετομαχία της Τούμπας» η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα είναι καλύτερη σ’ όλους τους τομείς από την ΑΕΚ. Η ανάλυση των μέχρι τώρα πεπραγμένων οδηγεί στο συμπέρασμα ότι για την συγκεκριμένη παρτίδα στην κατάμεστη Τούμπα οι Πρωταθλητές έχουν το «πάνω χέρι». Υπάρχουν τομείς ενός αγώνα, όπου η διαφορά τους από την Ένωση είναι χαώδης, πολύ μεγαλύτερη από τους εννιά βαθμούς που χωρίζουν μετά από 17 αγωνιστικές τις δύο ομάδες.

Διαβάστε περισσότερα στο θέμα που υπάρχει στο τελευταίο τεύχος του G-Weekend και θα καταλάβετε το γιατί…

Η άμυνα της ΑΕΚ ήταν η τελευταία που σταμάτησε τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ στο δρόμο προς την αντίπαλη εστία, ακολούθησαν 66 παιχνίδια όπου οι «ασπρόμαυροι» πέτυχαν τουλάχιστον ένα γκολ, ενώ αυτή θα είναι η έκτη αναμέτρηση, μετά το ταραγμένο βράδυ της 11ης Μαρτίου του 2018. Ο απολογισμός; Ο ΠΑΟΚ έχει κερδίσει τους δύο τελικούς (2018, 2019), δεν έχει χάσει στις δύο επισκέψεις για το πρωτάθλημα στο ΟΑΚΑ (1-1, 2-2) και έχει κερδίσει στο περσινό ματς της Τούμπας (2-0).

Η παρουσία και πορεία στο πρωτάθλημα των δύο μας δείχνει ότι η ομάδα που θα ορίσει τους κανόνες στο γήπεδο θα είναι ο ΠΑΟΚ, άλλωστε ο Φερέιρα έχει δημιουργήσει ένα σύνολο που μπαίνει με στόχο να κυριαρχήσει στο χορτάρι και να μην προσαρμόζεται στα «θέλω» του εκάστοτε αντιπάλου.

Οι νταμπλούχοι παίζουν ελκυστικό και επιθετικό ποδόσφαιρο, απόδειξη τα 35 γκολ και οι κλασικές ευκαιρίες σε κάθε ματς, καμία σχέση με το «safe» παιχνίδι του Λουτσέσκου, πολλές φορές μάλιστα αγνοώντας πλήρως τα πολλά ρίσκα που παίρνουν οι παίκτες του, τα οποία φυσικά και τα έχει πληρώσει ακριβά. Όταν στραβώνει ένα ματς ο προπονητής και η ομάδα έχουν ένα θέμα διαχείρισης, αλλά αυτό είναι κάτι που άπτεται στην ατομική ικανότητα των ποδοσφαιριστών να ξεπεράσουν το οποιοδήποτε εμπόδιο βρεθεί στο δρόμο τους και χαλάσει τα σχέδια τους.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» προσεγγίζει το κυριακάτικο ντέρμπι με επιστροφές και απουσίες και τον Φερέιρα να ψάχνει απάντηση στο δίλημμα «Ζίβκοβιτς ή Πασχαλάκης». Ουδείς γνωρίζει ποια θα είναι η τελική απόφαση του Πορτογάλου τεχνικού, αν και η λογική λέει πως δεν θα «τελειώσει» τον Σέρβο τερματοφύλακα για τα χοντρά λάθη του στο παιχνίδι του περασμένου Σαββάτου (η απόφαση για να αγωνιστεί ο Πασχαλάκης στο κύπελλο, το ξαναλέμε, ήταν γνωστή στην ομάδα πολλές μέρες νωρίτερα…) και θα του δώσει μια δεύτερη ευκαιρία.

Το ίδιο έκανε και με τον Έλληνα γκολκίπερ, το διάστημα όπου ότι πήγαινε προς την «ασπρόμαυρη» εστία… έγραφε, ένας Πασχαλάκης ο οποίος προς τιμήν του στήριξε δημοσίως τον συμπαίκτη του, δείχνοντας το πολύ καλό κλίμα που υπάρχει εντός των αποδυτηρίων της Τούμπας. «Αρκετές φορές προσπαθούμε να τα μεγαλώσουμε όλα. Το πιο σωστό είναι να στηρίζουμε τους συναδέλφους μας. Εμείς πρέπει να είμαστε οικογένεια και όχι μόνο στα εύκολα. Δεν χρειάζεται να πυροβολούμε έναν άνθρωπο επειδή δεν βγήκε ένα παιχνίδι. Πρέπει να στηριχθεί και αυτό να γίνεται για όλους», είπε μετά τον αγώνα στην Κρήτη.

ΥΓ: Επειδή, μέσω σχολίων, έγιναν διάφορες ερωτήσεις και (αυθαίρετες) τοποθετήσεις για το ποια ομάδα επιδίωξε και ζήτησε την αναβολή της χτεσινής εκδίκασης στην ΕΕΑ, μερικές απαντήσεις. Πρώτον, καμία χάρη δεν έγινε και σε κανέναν με την αναβολή. Δεύτερον η ίδια η ΕΕΑ ξεκαθάρισε για ποιο λόγο δόθηκε αναβολή στην εξέταση της υπόθεσης. Τα «τυπικά στοιχεία» και οι «τυπικοί λόγοι» για τα οποία μίλησε το μέλος της Επιτροπής, Ηλίας Αρκούδης, σ’ ένα κράτος δικαίου έχουν σημασία, αυτό επιτάσσουν οι κανόνες του. Η ΕΕΑ ανέβαλε την εκδίκαση και καμία ομάδα (Ξάνθη ή ΠΑΟΚ) δεν το επιδίωξε ούτε το ζήτησε. Το γιατί δεν υπήρχαν τα «τυπικά στοιχεία» στην κλήση της Ξάνθης από την ΕΕΑ είναι ένα καλό ερώτημα, όχι γιατί οδηγηθήκαμε σε δεύτερη αναβολή, που μπροστά σ’ άλλες δεκάδες αναβολές, μοιάζει με… σταγόνα στον ωκεανό.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Σταύρος Σουντουλίδης
Σταύρος Σουντουλίδης

Στα 17 του έκανε τα πρώτα του βήματα, ανεβαίνοντας με «κοντό παντελονάκι» τα σκαλοπάτια του κτιρίου της «Μακεδονίας», επί της Μοναστηρίου, χαζεύοντας από απόσταση «ιερά τέρατα» της θεσσαλονικιώτικης δημοσιογραφίας. Ένας κλασικός «εφημεριδάς» ολκής, ο αείμνηστος Σταύρος Μπαλτίδης φρόντισε και του έδωσε τα κατάλληλα εφόδια στα πρώτα του βήματα, άλλωστε η εφημερίδα παραμένει η πρώτη και μοναδική αγάπη του.

Έχοντας περάσει από το σύνολο των εντύπων της Θεσσαλονίκης («Μακεδονία», «Αγγελιοφόρος», «Σπορ του Βορρά»), αποτέλεσε βασικό στέλεχος του περιοδικού «Φωνή των Σπορ», μιας πρωτοποριακής προσπάθειας για τα δεδομένα της Βόρειας Ελλάδας στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Το 1995 η τηλεόραση μπήκε στη ζωή του με το Star Channel, ακολούθησε η ΕΡΤ-3, βίωσε τη «μαγεία» του ραδιοφώνου (FM-100, Helexpo 105 FM, Flash 96.0) και αρκετά νωρίς, κάπου γύρω στο 2005, «κολύμπησε» στον ωκεανό του διαδικτύου, με τις πρώτες αμιγώς αθλητικές ιστοσελίδες, το «Sportnews.gr», πολύ πριν δηλαδή αποτελέσει μέλος της μεγάλης παρέας του Gazzetta.

Η ενασχόληση του με το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ τον οδήγησε να περάσει το κατώφλι της Τούμπας και να ζήσει «από μέσα», ως μέλος του Γραφείου Τύπου, την περίοδο της… επανάστασης του Ζαγοράκη.