Ο κατάλληλος Ίβιτς που δεν φτάνει και... το ματς στην Τούμπα!

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
Ο κατάλληλος Ίβιτς που δεν φτάνει και... το ματς στην Τούμπα!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για τον Σέρβο τεχνικό διευθυντή που αποδεικνύει ότι είναι η σωστή επιλογή αλλά χρειάζεται και τη διοίκηση, για το ματς της Α.Ε.Κ. στην Θεσσαλονίκη και έχει υστερόγραφα

Διανύουμε ήδη τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο για όλες τις ομάδες και όλα όσα συμβαίνουν στην ΑΕΚ είναι αποτέλεσμα σωστής δουλειάς και λειτουργίας από τον Ίλια Ίβιτς που αποτελεί από τον περασμένο Αύγουστο, αρκετό καιρό πλέον, τον νέο τεχνικό διευθυντή της ομάδας. Σε μια πρώτη ανάγνωση προφανώς και προκύπτει ότι η Ένωση έχει ήδη καθυστερήσει να προχωρήσει το κομμάτι που αφορά την ενίσχυσή της. Είναι μια πραγματικότητα η οποία ωστόσο είναι κάτι που μάλλον θα έπρεπε να περιμένουμε και ας μην το θέλαμε. Αν καταλαβαίναμε επί της ουσίας όσα μας έχει πει έως τώρα ο Ίβιτς το συμπέρασμα πως οι «κιτρινόμαυροι» θα καθυστερούσαν αρκετά σε ότι αφορά την ενίσχυση του ποδοσφαιρικού τμήματος προκύπτει πολύ εύκολα...

Διότι πολύ απλά η ΑΕΚ δεν κινείται για την απόκτηση απλών περιπτώσεων απλά για να αποδείξει ότι ενισχύεται εκεί που πονάει. Τι εννοώ με αυτό; Το καλοκαίρι που μας πέρασε έγινε ακριβώς αυτό το πράγμα. Η Ένωση απέκτησε ποδοσφαιριστές σε θέσεις που δεδομένα είχε ανάγκη με τη διαφορά ότι δεν ήταν αυτό που χρειαζόταν. Ειδικά σε ότι αφορά στον άξονα της μεσαίας γραμμής και στα φτερά της επίθεσης. Σιμάο, Ζεράλντες (για τους οποίους θα γράψουμε παρακάτω τις προσπάθειες του Ίβιτς), Ντέλετιτς, ακόμη και ο Παουλίνιο, συνιστούν περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που είχε ανάγκη η ΑΕΚ στις θέσεις για τις οποίες αποκτήθηκαν, αλλά αν εξαιρέσουμε στο... ελάχιστον τον Πορτογάλο μπακ, οι υπόλοιποι δεν...!!!

Για τον λόγο αυτό άλλωστε βασικές άμεσες ανάγκες για το κομμάτι των προσθηκών στην ομάδα είναι παίκτες για τις εξής θέσεις: Στόπερ, κεντρικός μέσος και αριστερό εξτρέμ... Αυτές είναι οι προτεραιότητες και σε αυτές ψάχνεται η ΑΕΚ να ενισχυθεί. Σαφέστατα χρειάζεται και άλλον στόπερ στο μέλλον, ένα ακόμη φορ πίσω από τον Ολιβέιρα και άλλα...

Αν κρίνουμε από όσα πράττει ο Ίλια Ίβιτς και τις περιπτώσεις ποδοσφαιριστών με τους οποίους έχει επαφές και παλεύει για να φέρει στην Ένωση, προφανώς και καταλήγουμε εύκολα και αβίαστα στο συμπέρασμα ότι επιβεβαιώθηκε πως πρόκειται για τον κατάλληλο άνθρωπο στην κατάλληλη θέση! Το σημείωναμε, το λέγαμε και το καταγράφαμε όταν αποφασίστηκε από τον Δημήτρη Μελισσανίδη να γίνει η κίνηση να επιστρέψει στη συγκεκριμένη θέση ο Σέρβος τεχνικός διευθυντής. Ήταν η πιο σωστή επιλογή προσώπου -και παραμένει- του διοικητικού ηγέτης της ΑΕΚ στα χρόνια που βρίσκεται και πάλι στο ''κουμάντο'' της Ένωσης!

Η περίπτωση του Φεντερίκο Μπάρμπα (η οποία δεν προχώρησε για το οικονομικό με απόφαση της διοίκησης), αλλά και αυτές των Μεσίμεβιτς και Τάνκοβιτς, επιβεβαιώνουν αυτό που αναφέρουμε για τον Ίβιτς. Διότι συνιστούν ποδοσφαιριστές με πολύ καλά βιογραφικά, σε άριστη ηλικία και με αγωνιστικά χαρακτηριστικά τέτοια που έχει ανάγκη η ΑΕΚ και δεν υπάρχουν σε άλλους παίκτες στο «κιτρινόμαυρο» ρόστερ. Δεν είναι τυχαίο ότι συμβαίνει αυτό από τον Σέρβο τεχνικό διευθυντή, κάθε άλλο, είναι η το αποτέλεσμα της δουλειάς του και των αρκετά καλών διασυνδέσεων και επαφών που έχει... Κάτι που φάνηκε και στο κομμάτι του τεχνικού όταν χρειάστηκε και αποφασίστηκε η ομάδα να αντικαταστήσει τον Νίκο Κωστένογλου.

Το γεγονός ότι ο Ίλια Ίβιτς λειτουργεί σωστά επιβεβαίωνεται και από τις προσπάθειές του να βρει ομάδες στους ποδοσφαιστές που αντιμετωπίζονται ως... βάρος στο ρόστερ. Για τον Ζεράλντες έχει καταφέρει να τα βρει ο ίδιος με τον παίκτη και την Ρίο Άβε προκειμένου να πάει εκεί δανεικός μετά τη διακοπή του δανεισμού του από την Ένωση. Εμπόδιο ακόμη αποτελεί η Σπόρτινγκ Λισαβόνας η οποίας δεν έχει δώσει το δικό της «ΟΚ» για να προχωρήσει η υπόθεση με τον Πορτογάλο μεσοεπιθετικό πάντως να 'χει πει το ναι και να πιέζει την ομάδα που ανήκει. Για τον Σιμάο που επίσης δεν υπολογίζεται ο Ίβιτς έχει έρθει σε επαφή με τον Ρόμπερτ Προσινέτσκι που βρίσκεται στην Τουρκία και την Καϊσέρισπορ προκειμένου να τον δανείσει εκεί με οψιόν αγοράς έως το τέλος του καλοκαιριού... Γνωστό και το αποτέλεσμα της δουλειάς για την περίπτωση του Μοράν!

Για να φέρει αποτέλεσμα η σωστή δουλειά του Ίβιτς δεν φτάνουν όσα κάνει ο Σέρβος. Θα πρέπει να τύχει της ουσιαστικής και έμπρακτης στήριξης του Δημήτρη Μελισσανίδη... Διαφορετικά καμία αξία δεν θα 'χει το τι βρίσκει ο νυν τεχνικός διευθυντής και το γεγονός πως επιμένει να ''καίει'' κάθε μια από τις περιπτώσεις που συνιστούν ρίσκο και δεν έχουν τα εχέγγυα -βάσει βιογραφικού και αγωνιστικών χαρακτηριστικών- ότι θα δώσουν στην ΑΕΚ αυτό που της λείπει. Κάτι που συνέβη τις τελευταίες μεταγραφικές περιόδους με αποτέλεσμα η ομάδα να τίθεται εκτός διεκδίκησης τίτλου από πολύ νωρίς...

Στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου θα διαπιστώσουμε αν θα έχει στηρίξεις ουσιαστικά την επιλογή Ίβιτς το μεγάλο αφεντικό, έως τότε έχουμε μέρες και πρέπει να εστιάσουμε στο αγωνιστικό, έρχεται και ματσάρα άλλωστε!

Η ΑΕΚ πάει στην Θεσσαλονίκη για να αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ σε ένα ματς που για την ίδια συνιστά τη τελευταία της ευκαιρία για να επιχειρήσει να πάει στα πλέι οφ του πρωταθλήματος έχοντας ουσιαστικό ενδιαφέρον για αυτά και όχι για τη... χαρά της συμμετοχής! Γι' αυτό και πρέπει να σκέφτονται, να υπάρχουν και να δουλεύουν όλοι στην Ένωση αποκλειστικά για το συγκεκριμένο ματς και μόνο! Το ίδιο θα ισχύει και στο ντέρμπι που θα ακολουθήσει στο ΟΑΚΑ με τον Ολυμπιακό αφού πρώτα θα 'χει κάνει τη δουλειά στο παιχνίδι της Τούμπας...

Προφανώς και πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και ακόμη πιο δύσκολο στόχο να καταφέρει η ΑΕΚ να πανηγυρίσει στην έδρα του ΠΑΟΚ. Μπορεί ο αντίπαλός της να μην έχει κερδίσει φέτος ακόμη μεγάλο ματς αλλά το ίδιο ισχύει και για την Ένωση και δεν τα 'χει καταφέρει από την πρωταθληματική της χρονιά και μετά... Επιπρόσθετα η ομάδα δείχνει να είναι σε χειρότερη αγωνιστική κατάσταση από τον αντίπαλό της, με λιγότερες ικανές και ποιοτικές επιλογές στο ρόστερ της, τη στιγμή που έχει ανέτοιμους και απουσία με σημασία όπως είναι αυτή του Γαλανόπουλου που φέτος έκανε πολύ καλή σεζόν σε ΑΕΚ και Εθνική.

Επιπρόσθετα υπάρχει και η ήττα του ΠΑΟΚ από τον Άρη που δίνει ένα ακόμη κίνητρο στους γηπεδούχους οι οποίοι είναι στο κυνήγι του Ολυμπιακού για την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος και να μπουν με αβαντάζ στα πλέι οφ... Όπως και να 'χει η ΑΕΚ πρέπει να παίξει για να κερδίσει στην Τούμπα. Έξυπνα, τακτικά σωστά, πειθαρχημένα και να πάρει το ματς απέναντι σε μια ομάδα με προβλήματα στο ανασταλτικό κομμάτι της λειτουργίας της (όχι μεγαλύτερα από την Ένωση βέβαια, αλλά έχουν κι αυτοί τα δικά τους).

Για να δούμε τι θα δούμε...

Υγ: Δυστυχώς για τον Μάσιμο Καρέρα και την ίδια την ΑΕΚ τα δεδομένα άλλαξαν με την αναβολή της διεξαγωγής του αγώνα της ομάδας για το Κύπελλο στην Τρίπολη απέναντι στον Αστέρα. Με τον Παναιτωλικό ο Ιταλός κόουτς έχοντας ως δεδομένο ότι η Ένωση θα παίξει μεσοβδόμαδα με Αστέρα εκτός και καπάκια έξω με τον ΠΑΟΚ προστάτευσε και κράτησε εκτός ποδοσφαιριστές με αποτέλεσμα τώρα να πηγαίνουν στην Τούμπα από μεγαλύτερη αποχή απ' ότι θα έπρεπε λόγω και της διακοπής των υποχρεώσεων για τις γιορτές. Επίσης ο Ολιβέιρα δεν πήρε χρόνο αφού δεν έγινε το ματς και έτσι θα παίξει στην Τούμπα χωρίς να 'χει καθόλου ρυθμό και ματς πάνω του μετά τον τραυματισμό. Σαφώς θα είναι πιο ξεκούραστη από τον ΠΑΟΚ αλλά αυτό είναι αστείο να το λέμε όταν έχουν προηγηθεί μόλις δυο ματς, μετά αυτά τα ματς, να το δεχθώ... Όπως και γι' αυτό ΔΕΝ γράψαμε τίποτα πριν τα παιχνίδια Κυπέλλου όταν ορίστηκε να παίξει μια μέρα νωρίτερα από την ΑΕΚ ο αντίπαλός της, ο ΠΑΟΚ, στην Κρήτη με τον ΟΦΗ.

Υγ2: Μετράμε ανάποδα για την έναρξη των εργασιών στο κομμάτι της υπογειοποίησης για το γήπεδο της ΑΕΚ. Όπως σας είχαμε γράψει εδώ στο gazzetta.gr αυτό θα γινόταν τον Γενάρη του 2020 και όχι από τον Δεκέμβριο του 2019 όπως λανθασμένα ενημέρωναν άλλα μέσα που έπεσαν θύματα των πλέον αισιόδοξων προβλέψεων. Σημασία έχει ότι σε λίγες μέρες αρχίζουν τα έργα και μπαίνουμε στο τελευταίο στάδιο που αφορά την ανέγερση του νέου γηπέδου της ΑΕΚ. Επιτέλους! Το ξεχνάμε και είναι άδικο: η Ένωση είναι η μοναδική από τους βασικούς διεκδικητές του τίτλου που από το 2003 παίζει ως... πρόσφυγας και ειδικά όταν Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ έχουν το δικό τους «σπίτι» και έδρες δυνατές όπως είναι το «Καραϊσκάκης» και η Τούμπα...

Υγ3: Μεγάλη χαρά για την επιστροφή του Ίσμαελ Μπλάνκο στη χώρα μας και την Αθήνα. Ακόμη μεγαλύτερη όταν είδα τη φωτογραφία του με τον συμπαθέστατο Ρίκκα στο υπό κατασκευή νέο γήπεδό μας στην Νέα Φιλαδέλφεια... Ο Αργεντινός εντυπωσιάστηκε με τον χώρο και την Νέα Φιλαδέλφεια έχω να σας πω την οποία τώρα θα γνωρίσει όπως έλεγε πιο εύκολα και ευχάριστα. Πίσω στα χρόνια που ήταν στην ΑΕΚ ο «Ζορό» δυστυχώς δεν είχε επαφή η ομάδα με τα πατρογονικά της εδάφη. Κι ακόμη η σχέση της δεν έχει αποκατασταθεί όσο θα έπρεπε. Η ΑΕΚ, οι παίκτες της και η καθημερινότητά της, θα πρέπει σιγά σιγά να γίνει και πάλι ένα με την Νέα Φιλαδέλφεια. Πρέπει να το φροντίσει και να το... επιβάλλει αυτό η ίδια η ομάδα. ΑΕΚ και Νέα Φιλαδέλφεια είναι ένα, πρέπει να είναι!

Υγ4: Ο Σαντ Ρος πάει Μόσχα, θα παίζει Ευρωλίγκα, θα ανήκει στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, την πρωταθλήτρια Ευρώπης. Μεγάλο... παράσημο για την ΑΕΚ του Μάκη Αγγελόπουλου. Τόσο μεγάλο όσο το αγωνιστικό πλήγμα για την ομάδα του Ηλία Παπαθεωδόρου ο οποίος θα πρέπει να αλλάξει τα πλάνα του γενικά. Φαντάζομαι θα ενεργοποιηθεί περισσότερο ο Γιάνκοβιτς, θα δούμε και τον Ματσιούλις στο ''3'', αλλά όπως και να 'χει αλλάζει πολύ η ομάδα χάνοντας τον Κουβανό... Θέλει στήριξη και υπομονή. Προφανώς θα ψάχνει πλέον για παίκτη στον άσο! Ότι είναι να γίνει πρέπει να τρέξει άμεσα προκειμένου έως τον τελικό Κυπέλλου τον Φλεβάρη να είναι όλα όπως πρέπει για να πάρει την κούπα η ΑΕΚ, μια ακόμη στο μπάσκετ, δεύτερη εντός συνόρων σε διάστημα 3 σεζόν και πέμπτη συνολικά στην εποχή Αγγελόπουλου.

Υγ5: Η προσπάθειά μας για την ανάδειξη της καλύτερης 11άδας, της κορυφαίας της ΑΕΚ για την δεκαετία που μας πέρασε, ήταν απόλυτα επιτυχημένη σε επίπεδο συμμετοχής, πήγε εξαιρετικά. Γι' αυτό και σας λέω τούτο: να δεις τι σου 'χω για μετά... Εδώ στο gazzetta.gr έρχονται ακόμη καλύτερα αντίστοιχα θεματάκια προκειμένου να... παίζουμε μπάλα μαζί: εγώ κι εσείς (και οι υπόλοιποι ο καθένας στην ομάδα του βέβαια).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...