Μεμίσεβιτς: «Σκεφτόμουν να σταματήσω το ποδόσφαιρο, έβαζα βελόνες στο στομάχι μου»

Μεμίσεβιτς: «Σκεφτόμουν να σταματήσω το ποδόσφαιρο, έβαζα βελόνες στο στομάχι μου»

Γιάννης Γεωργόπουλος
Μεμίσεβιτς: «Σκεφτόμουν να σταματήσω το ποδόσφαιρο, έβαζα βελόνες στο στομάχι μου»

bet365

Το gazzetta.gr γράφει για τον Σαμίρ Μεμίσεβιτς που απασχολεί την ΑΕΚ. Η εξαιρετική περυσινή σεζόν στην Χρόνινγκεν, οι πόνοι στους κοιλιακούς που τον οδήγησαν στην απελπισία και η μεγάλη επιστροφή τον περασμένο Νοέμβριο.

Ο τρεις φορές διεθνής με την Βοσνία σέντερ μπακ, Σαμίρ Μεμίσεβιτς απασχολεί την ΑΕΚ με τον Ίλια Ίβιτς να έχει ξεχωρίσει την περίπτωση του.

Ο στόπερ της Χρόνινγκεν πραγματοποίησε πέρυσι την κορυφαία σεζόν της καριέρας του, μολονότι ένιωθε διαρκώς πόνους. Χρειάστηκε να μείνει για σχεδόν έξι μήνες εκτός αγωνιστικής δράσης μέχρι να βρει το ψυχικό σθένος να επιστρέψει στο επίπεδο που βρισκόταν και να «φλερτάρει» πλέον με μεταγραφή στην ΑΕΚ.

Ο Σαμίρ Μεμίσεβιτς έχασε τα πρώτα 10 ματς της Χρόνινγκεν λόγω ενός τραυματισμού. Αγωνίστηκε για 11 λεπτά στο ματς της 11ης αγωνιστικής κόντρα στην Χέρενφεν, ενώ στις 24 Νοεμβρίου στην αναμέτρηση με την Φέγενορντ πήρε μέρος για πρώτη φορά έπειτα από έξι μήνες σε ολόκληρο το 90λεπτο.

«Όλα ξεκίνησαν πάνω-κάτω στο ξεκίνημα της σεζόν 2018/19. Αντιμετώπισα πρόβλημα στους κοιλιακούς μυς και στη συνέχεια ένιωθα πόνους στον μηρό. Αυτός ο συνδυασμός προκάλεσε ακόμη πιο έντονους πόνους στην κοιλιακή χώρα. Συνέχιζα να παίζω με παυσίπονα, αλλά μετά από κάθε ματς λύγιζα από τον πόνο».

Ο Μεμίσεβιτς λόγω του προβλήματος που αντιμετώπιζε έμενε εκτός προπονήσεων για δύο και τρεις μέρες προκειμένου οι πόνοι να υποχωρήσουν και να καταφέρει να αγωνιστεί.

«Έτσι κυλούσαν οι εβδομάδες. Υπήρχαν στιγμές που σκεφτόμουν να σταματήσω το ποδόσφαιρο. Ειδικά όταν ξυπνούσα το πρωί μετά από παιχνίδι και ένιωθα έντονους πόνους. Σύντομα συνειδητοποίησα πως ο πόνος είναι κομμάτι του ποδοσφαίρου και μπορεί να συμβεί στην καριέρα κάθε ποδοσφαιριστή», τόνισε ο 26χρονος σέντερ μπακ συνεχίζοντας την διήγηση του για τις δυσάρεστες στιγμές που πέρασε.

«Μετά τα ματς έβαζα βελόνες στο στομάχι μου προκειμένου να χαλαρώσουν οι μύες μου. Οι άνθρωποι της ομάδας έκαναν πλάκα. Ήταν κάπως παράξενο με όλες αυτές τις βελόνες».

Από τα 37 επίσημα ματς της Χρόνινγκεν στην περυσινή σεζόν ο Βόσνιος στόπερ πήρε μέρος στα 36 αγωνιζόμενος και στα 90 λεπτά. Σκόραρε πέντε γκολ πραγματοποιώντας εξαιρετική χρονιά παρά τις μόνιμες ενοχλήσεις που ένιωθε.

«Ήταν η καλύτερη σεζόν μου στην Χρόνινγκεν μέχρι στιγμής. Εάν δεν είχα τα προβλήματα που αντιμετώπισα ίσως να ήταν ακόμη καλύτερα. Ποτέ δεν το ξέρεις αυτό».

Ο Μεμίσεβιτς τον περασμένο Ιούλιο ακολούθησε την προετοιμασία της ολλανδικής ομάδας, ωστόσο από την πρώτη μέρα γνώριζε πως τα πράγματα δεν θα εξελίσσονταν ομαλά.

«Ένιωθα καλά αρχικά, αλλά μετά την πρώτη προπόνηση αισθανόμουν σαν δύο μαχαίρια να με τρυπούν στην κοιλιά. Δεν μπορούσα να αντέξω άλλο».

Ο διεθνής Βόσνιος σε συνεννόηση με το τεχνικό, αλλά και ιατρικό επιτελείο της ομάδας επισκέφθηκε έναν ειδικό στο Ρότερνταμ. «Ακολούθησα τις συμβουλές του και κατάφερα να επανέλθω».

Στις 27 Οκτωβρίου ο Μεμίσεβιτς κατάφερε να αγωνιστεί κόντρα στη Χέρενφεν ως αλλαγή για λίγα λεπτά.

«Τα πάντα βρίσκονται στο κεφάλι. Ακόμα και οι πόνοι. Νομίζω πως είμαι πνευματικά δυνατός. Είναι ο χαρακτήρας που πήρα από τον πατέρα μου. Είναι μέρος της βαλκανικής νοοτροπίας. Δεν πρέπει ποτέ να τα παρατάμε. Είναι στο αίμα μας».

Ο πατέρας του Μεμίσεβιτς, Μιντχάτ είχε κάνει επίσης καριέρα ως ποδοσφαιριστής και αποτελεί πρότυπο για τον ποδοσφαιριστή της Χρόνινγκεν.

«Όταν είδα τον πατέρα μου να παίζει ποδόσφαιρο ήθελα να του μοιάσω, να γίνω σαν εκείνον. Ήταν πολύ καλός ποδοσφαιριστής και ωραίος τύπος. Έπαιξε στην Σλόμποντα Τούζλα. Είναι 66 ετών και παίζει ακόμα ποδόσφαιρο, είναι φανταστικό».

Ο Βόσνιος στόπερ μάλιστα σημειώνει πως χάρη στον πατέρα του απέκτησε κίνητρο για να ασχοληθεί επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο.

«Ο πατέρας μου ήταν προπονητής στην ομάδα Νέων. Ο κόσμος θεωρούσε πως ο πατέρας μου με έβαλε στο ποδόσφαιρο και ήθελα να αποδείξω τι μπορώ να πετύχω από μόνος μου. Ήθελα όμως να τα καταφέρω χωρίς τον πατέρα μου».

Δείτε τον Σαμίρ Μεμίσεβιτς εν δράσει..

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα