Τζιμπρίλ Τουρέ: Το «διαμάντι» από τη Γουινέα που έκλεισε ο Ολυμπιακός! (vid)

Τζιμπρίλ Τουρέ: Το «διαμάντι» από τη Γουινέα που έκλεισε ο Ολυμπιακός! (vid)

Γιάννης Γεωργόπουλος
Τζιμπρίλ Τουρέ: Το «διαμάντι» από τη Γουινέα που έκλεισε ο Ολυμπιακός! (vid)

bet365

Το gazzetta.gr γράφει για τον Αφρικανό Τζιμπρίλ Φαντζέ Τουρέ που έκλεισε ο Ολυμπιακός και πως βρίσκεται από τα 14 του στα ραντάρ των κορυφαίων ευρωπαϊκών συλλόγων. Τα γκολ με την εθνική Γουινέας και ο θαυμασμός του για τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

ΟΦΗ - ΠΑΟΚ με επιστροφή* στα χαμένα | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Σε μια ακόμη επένδυση για το μέλλον προχωράει ο Ολυμπιακό με το τμήμα σκάουτινγκ να «ξεψαχνίζει» την περίπτωση του 17χρονου διεθνή με την U-17 της Γουινέας, Τζιμπρίλ Φαντζέ Τουρέ.

Πρόκειται για έναν φορ (μπορεί να αγωνιστεί και ως εξτρέμ), ο οποίος έκανε αισθητή την παρουσία του, τόσο στο Κόπα Άφρικα, όσο και στο Μουντιάλ για ηλικίες U-17.

Τον Οκτώβριο του 2017 η αποστολή της Γουινέας ταξίδεψε για την Ινδία προκειμένου να πάρει μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο U-17. Ο 14χρονος Τουρέ, είχε ήδη προσελκύσει το ενδιαφέρον δεκάδων σκάουτερ που κατέγραφαν στο μπλοκάκι τους κάθε κίνηση του.

Τον χαρακτήρισαν «Άγουρο Κυνηγό». Κάνοντας την διαφορά σε κάθε παιχνίδι της ομάδας του πέτυχε δύο γκολ σε τρία ματς. Λίγους μήνες νωρίτερα οδήγησε την Γουινέα στα ημιτελικά του Κόπα Άφρικα U-17, ενώ κατέκτησε το χρυσό παπούτσι σκοράροντας έξι γκολ.

Σε ότι αφορά το Παγκόσμιο Κύπελλο U-17,η κίνηση και η αντίληψη του χώρου, η τεχνική του κατάρτιση, οι ντρίμπλες του και η εκτελεστική δεινότητα του ήταν στοιχεία που ασφαλώς δεν περνούσαν απαρατήρητα. Όσοι είχαν αμφιβολίες για το αν μπορούσε να αποδώσει στο ίδιο επίπεδο και απέναντι σε αφρικανικές ομάδες πήραν απαντήσεις με τις εμφανίσεις του κόντρα σε Ιράν και Κόστα Ρίκα. Ο Τουρέ σκόραρε και στα δύο παιχνίδια από ένα γκολ, ενώ θα μπορούσε να προσθέσει περισσότερα.

Στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης με την Γερμανία έδειχνε εκτός ρυθμού, όμως στην επανάληψη ήταν εξαιρετικός.

Ο 17χρονος Τουρέ δεν έκρυψε πως ο Κριστιάνο Ρονάλντο αποτέλεσε πηγή έμπνευσης προκειμένου να στραφεί στο ποδόσφαιρο από μικρή ηλικία. O CR7 είναι άλλωστε το απόλυτο είδωλο του!

«Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ο λόγος που άρχισα να παίζω ποδόσφαιρο. Πάντα μου άρεσε να βλέπω την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα».

Η Γουινέα με εξαίρεση τον Τζιμπρίλ Τουρέ δεν είχε να επιδείξει ανάλογη ποιότητα.

«Όταν ήρθα με την ομάδα στην Ινδία με αξιολογούσαν ως σταρ της ομάδας. Τα πράγματα όμως δεν πήγαν όπως θα ήθελα. Έτσι είναι όμως το ποδόσφαιρο».

Ο διεθνής με τη Γουινέα παρά το νεαρό της ηλικίας του δείχνει μεγάλη ωριμότητα και εκτός αγωνιστικών χώρων εκφράζοντας με περίσσια ειλικρίνεια τις σκέψεις του.

Αγαπημένη του ομάδα είναι η Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ φέρεται να απέρριψε πρόταση από σύλλογο της Premier League προκειμένου να αγωνιστεί στην Ισπανία. Επίσης βρέθηκε στα ραντάρ ομάδων όπως οι Ντόρτμουντ, Ρόμα και Μπάγερν Μονάχου.

«Δεν παίξαμε καλά στην Ινδία, αλλά νομίζω πως μπορούμε να κάνουμε την διαφορά το 2023 όταν θα φιλοξενήσουμε στη Γουινέα το Αφρικανικό Κύπελλο Εθνών». Ο Τουρέ τότε θα είναι 21 ετών και σε καμία περίπτωση δεν θα θεωρείται «Άγουρος Κυνηγός».

Ο Αφρικανός επιθετικός ανήκει στην Σεφομίγκ Γιουνιβέρσιτι, ενώ έχει συμπεριληφθεί στους 60 κορυφαίους ποδοσφαιριστές του κόσμου, οι οποίοι είναι γεννημένοι από το 2002 σε αφιέρωμα που είχε κάνει η εφημερίδα «Guardian».

Δείτε τον Τζιμπρίλ Φαντζί Τουρέ εν δράσει...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα