Όλο το... 2020 η στιγμή Λιβάια - Βέρντε!

Όλο το... 2020 η στιγμή Λιβάια - Βέρντε!

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
Όλο το... 2020 η στιγμή Λιβάια - Βέρντε!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για την Α.Ε.Κ. που δεν εντυπωσίασε αλλά κέρδισε, για τον κάκιστο Τάσση, τον εκπληκτικό Κροάτη και τον Ιταλό που ΔΕΝ γίνεται να μην ξεκινά, ενώ έχει υστερόγραφα

Το πιο σημαντικό για την ΑΕΚ ήταν να φτάσει στην κατάκτηση της νίκης... Είτε παίζοντας καλό ποδόσφαιρο είτε χωρίς να εντυπωσιάσει (όπως και έγινε) απέναντι στον Παναιτωλικό στο ΟΑΚΑ. Να καταφέρει να μαζέψει για αρχή τη διαφορά από τους βασικούς αντιπάλους της και να φτιάξει την κατάστασή της όσο το δυνατόν περισσότερο για τα πλέι οφ.

Ειδικά στο πρώτο 45λεπτο της αναμέτρησης η Ένωση δεν ήταν καλά... Λογικό αφού η ενδεκάδα της ομάδας είχε πολλά νέα πρόσωπα με αποτέλεσμα να παρουσιάζει δυσλειτουργία στην ανάπτυξή της και στην επιθετική συμπεριφορά. Ειδικά από τα άκρα η ΑΕΚ με Αλμπάνη και Ντέλετιτς δεν κατάφερε να γίνει απειλητική σε κανένα σημείο του πρώτου ημιχρόνου.

Ευτυχώς υπήρχε όμως ο Μάρκο Λιβάια ο οποίος έχουμε πει κατ' επανάληψη ότι συνιστά ότι καλύτερο υπάρχει στο ρόστερ της ΑΕΚ αλλά και εκ των ποιοτικότερων ποδοσφαιριστών στο ελληνικό πρωτάθλημα. Αυτός πήρε την Ένωση από το... χεράκι και την οδήγησε στη νίκη επί του Παναιτωλικού.

Στο δεύτερο ημίχρονο βρήκε και άξιο συμπαραστάτη. Τον Ντανιέλε Βέρντε... Ο Ιταλός ακραίος επιθετικός έδειξε στοιχεία του ταλέντου και της ποιότητάς του. Σκόραρε, έδωσε ασίστ και ανέβασε γενικά όλη την γραμμή κρούσης της ΑΕΚ με τις ενέργειες που έκανε και το απρόβλεπτο που διακρίνει το παιχνίδι του...

Ειλικρινά αδυνατώ να καταλάβω γιατί ο Ιταλός μεσοεπιθετικός δεν ξεκινάει στα ματς της Ένωσης. Θα μπορούσα να δικαιολογήσω την επιλογή του Καρέρα αν το σκεπτικό αφορά τα ματς σε Τρίπολη και Τούμπα, κοινώς να τον έχει φρέσκο και στο 100% σε αυτές τις αναμετρήσεις. Ωστόσο η έως σήμερα αξιοποίηση του Ιταλού ακραίου επιθετικού, από τον συμπατριώτη του τεχνικό, δεν δικαιολογεί το παραπάνω σκεπτικό.

Δεν είναι δυνατόν με τα εξτρέμ που (δεν) έχει η ΑΕΚ στο ρόστερ της να μην επιλέγεται ο Βέρντε. Επιπρόσθετα δεν γίνεται να χρησιμοποιείται μια τώρα και μετά πάλι από ένα μήνα, ή έπειτα από τρία με τέσσερα παιχνίδια! Δεν γίνεται αυτό το πράγμα. Απαξιώνεται και αχρηστεύεται ο παίκτης με αυτόν τον τρόπο. Επαναλαμβάνω να είχες άλλον και καλύτερό του, το δέχομαι, αλλά με τα εξτρέμ που (δεν) υπάρχουν στο ρόστερ δεν δικαιολογείται...

Ο κόουτς δικαιολογήθηκε ότι έχασε προπόνηση λόγω ότι έγινε πατέρας και είχε μιλήσει μαζί του, αλλά στην Λαμία και πριν απ' το ματς ακόμη αυτό στην Λαμία, οπότε ας περιμένουμε και να δούμε στο μέλλον για να κρίνουμε σε απόλυτο βαθμό. Για να είμαστε και τίμιοι απέναντί του.

Δεν θα εστιάσω σε όλο το παιχνίδι. Άλλωστε αυτό το έχουμε κάνει ήδη... Θέλω να σταθώ στο κομμάτι που αφορά και φωτογραφίζει κάτι πολύ δυνατό και ευχάριστο για τα αποδυτήρια. Για εμένα όλο το... 2020 είναι η στιγμή της φάσης του κερδισμένου πέναλτι στο δεύτερο ημίχρονο. Ελπίζω να θυμάστε τη στιγμή:

Πηγαίνει ο Βέρντε με την μπάλα και τη στήνει στο σημείο για να εκτελέσει και εκεί κατευθύνεται ο Λιβάια. Αυτός έπρεπε να το χτυπήσει, αυτό λέει η εντολή, όμως ο Ιταλός ακραίος επιθετικός ήθελε να αφιερώσει ένα γκολ στο νεογέννητο παιδί του. Ο Λιβάια τον άκουσε, του έδωσε τη χαρά και μετά το γκολ ο Βέρντε έτρεξε στον Κροάτη άσο να τον αγκαλιάσει και να τον ευχαριστήσει για τη χαρά που του έδωσε...

Αυτή η στιγμή για την ΑΕΚ είναι πολύ σημαντική και δυνατή. Αν ακολουθήσουν και τα αποτελέσματα αυτή η στιγμή θα δώσει πολλά στην ομάδα σε ένα κομμάτι που πόνεσε πολύ και το έχει ανάγκη: στα αποδυτήρια ντε!

Υγ: Καλή χρονιά... Αυτό πρέπει να είναι το πρώτο υστερόγραφο. Υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας. Με χαρά και πολλή αγάπη. Με περισσότερη αλληλεγγύη και διάθεση να βοηθήσουμε τον συνάνθρωπο και να βάλουμε λίγο μετά το "εγώ" μας... Να είστε πάντα καλά και μόνο χαρές στη ζωή σας!

Υγ2: Ο ρέφερι της αναμέτρησης στο ΟΑΚΑ δεν πρέπει να σφυρίξει ξανά. Ποτέ όμως... Δεν είναι θέμα η τελική απόφαση, υπάρχει το VAR με τα καλά και τα κακά του. Αλλά δεν είναι δυνατόν, απαγορεύεται για την ακρίβεια, στις δυο φάσεις που υπάρχει παράβαση (είτε για κάποιους εκτός είτε για κάποιους εντός περιοχής) να μην υποδεικνύει καν φάουλ! Κι είναι μπροστά του... Απαράδεκτος και το απογειώνει που δεν πάει καν να δει τη φάση στην πρώτη περίπτωσή.

Υγ3: Αυτό το ματς ήταν μια τεράστια ευκαιρία για ποδοσφαιριστές (χαμένη τελικά) που χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά, ή έπειτα από καιρό, βασικοί. Όπως οι Αλμπάνης και Ντέλετιτς... Θα πρέπει να καταλάβουν ότι οφείλουν να εκμεταλλεύονται την όποια ευκαιρία τους παρουσιάζεται σε μια ομάδα όπως είναι η ΑΕΚ.

Υγ4: Δεν έχουν αργήσει απλά τα μεταγραφικά, έχουν πάει πίσω σε τραγικό level. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα για κάτι που θα κάνει τη διαφορά. Αν ισχύει τότε να το πουν με ειλικρίνεια στον κόσμο της ΑΕΚ. Είναι υποχρέωσή τους να το κάνουν... Η αλήθεια είναι δύσκολη αλλά πάντα η καλύτερη οδός!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...