Μίκαελ Ένινγκ: Το πρώτο του ντέρμπι!

Βασίλης Βλαχόπουλος
Μίκαελ Ένινγκ: Το πρώτο του ντέρμπι!

bet365

Το παραδοσιακό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης είναι ξεχωριστό για τον Μίκαελ Ένινγκ καθώς θα είναι μόλις το πρώτο του προπονητή του Άρη στην καριέρα του!

Build A Bet στο Εσπανιόλ - Μπαρτσελόνα. Ένας αγώνας – πολλές αγορές – ένα στοίχημα. |21+

Διανύοντας το 54ο έτος ηλικίας του, με πολυετή διαδρομή στον επαγγελματικό χώρο, έχοντας συνεργαστεί με ιδιαίτερα κλαμπ στη Γερμανία, μοιάζει απίστευτο είναι όμως αληθινό ότι ο Μίκαελ Ένινγκ θα ζήσει για πρώτη φορά την ιδιαιτερότητα ενός σπουδαίου τοπικού ντέρμπι. Αυτό θα γίνει το απόγευμα του Σαββάτου (4/1) στο «Κλεάνθης Βικελίδης», στο παραδοσιακό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης! Ο Γερμανός προπονητής άρχισε την επαγγελματική καριέρα του στη Νυρεμβέργη. Εκεί υπάρχει το λεγόμενο ντέρμπι της «Βαυαρίας» μεταξύ της Νυρεμβέργης με την Μπάγερν Μονάχου. Μόνο που εδώ και τουλάχιστον δύο δεκαετίες έχει χάσει την αίγλη του, λόγω της τεράστιας αγωνιστικής απόστασης που χωρίζει τις δύο ομάδες και κυρίως της αγωνιστικής αστάθειας από την πλευρά της Νυρεμβέργης.
Δηλαδή, δεν θυμίζει σε τίποτα τις προ 30ετίας ή 40ετίας αναμετρήσεις των δύο ομάδων όπου το επίπεδο αντιπαλότητας είχε… χτυπήσει κόκκινο. Ως προπονητής της Νυρεμβέργης, ο Μίκαελ Ένινγκ έζησε δύο φορές αυτά τα παιχνίδια. Αρχικά στο πλαίσιο του Κυπέλλου Γερμανίας την περίοδο 2008-09 όπου η Μπάγερν επικράτησε με 2-0 και στη συνέχεια, στις 19 Σεπτεμβρίου 2009 για την Μπουντεσλίγκα όπου και πάλι η Μπάγερν επικράτησε με σκορ 2-1.
Στα ιδιαίτερα παιχνίδια της Γερμανίας συμπεριλαμβάνονται οι αναμετρήσεις του Αμβούργου με τη Ζενκτ Πάουλι. Ο Ένινγκ πέρασε από τον πάγκο του πρώτου αλλά δεν έζησε αυτήν την αντιπαλότητα. Γιατί η συνεργασία του με το Αμβούργο άρχισε μετά το παραδοσιακό ντέρμπι των δύο ομάδων (της σεζόν 2010-11), ενώ την επόμενη χρονιά η Ζενκτ Πάουλι δεν ήταν στην Μπουντεσλίγκα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα