Λουίς Φερνάντεθ: «Νοοτροπία νικητή»

Gazzetta team
Λουίς Φερνάντεθ: «Νοοτροπία νικητή»

bet365

Ο φορ του Αστέρα Τρίπολης έδειξε αισιόδοξος πως το 2020 θα κυλήσει καλά για τους Αρκάδες
Αισιόδοξος πως ο Αστέρας Τρίπολης το 2020 θα πάει ακόμη καλύτερα, έδειξε ο Λουίς Φερνάντεθ, μέσω των όσων είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ
Λουίς, έκλεισες έξι μήνες στην Ελλάδα. Πλέον έχεις μια καλή εικόνα πως σου φαίνεται η ζωή στη χώρα μας. Εχει κοινά με την Ισπανία;
«Είμαι πολύ χαρούμενος με τη ζωή στην Ελλάδα. Η ζωή εδώ μοιάζει πολύ με αυτήν της Ισπανίας».
Πόσο σε βοήθησε να προσαρμοστείς το γεγονός ότι στον Αστέρα υπάρχουν πολλοί Ισπανοί ποδοσφαιριστές;
«Είναι σημαντικό όταν βρίσκεσαι σε μια άλλη χώρα να υπάρχουν άτομα που μιλάνε την ίδια γλώσσα με σένα. Συνεπώς από αυτήν την άποψη είμαι πολύ ικανοποιημένος τόσο εγώ όσο και η κοπέλα μου. Πάντως γενικά όλοι οι συμπαίκτες μου με έχουν βοηθήσει παρά πολύ».
Μετά το πέρας 16 αγωνιστικών έχεις μια πλήρη εικόνα για το πρωτάθλημα. Ποια είναι η άποψή σου, τι σου έχει κάνει θετική εντύπωση και τι αρνητική. Υπάρχει κάποια ομάδα που έχεις ξεχωρίσει;
«Μετά από 16 αγωνιστικές βλέπω ότι η ομάδα έχει παρά πολλά περιθώρια βελτίωσης και ευελπιστούμε αυτό να συμβεί μετά τη διακοπή των Χριστούγεννων ώστε να φανεί το πραγματικό επίπεδο του Αστέρα. Το πρωτάθλημα είναι πολύ ανταγωνιστικό τόσο σε επίπεδο φυσικής κατάστασης όσο και σε επίπεδο τακτικής».
Ηταν η πρώτη φορά που έφυγες μακριά από την Ισπανία. Σε τέτοιες περιπτώσεις ο ποδοσφαιριστής αργεί να προσαρμοστεί. Εσυ, όμως, έχεις πετύχει ήδη 5 γκολ. Τι μπορούμε να περιμένουμε στη συνέχεια κι αν θεωρείς ότι έχεις βρει τον εαυτό σου;
«Ναι είναι η πρώτη μου εμπειρία στο εξωτερικό και είμαι ικανοποιημένος από την προσαρμογή μου αλλά πιστεύω ότι μπορώ να προσφέρω πολύ περισσότερα στην ομάδα».
Ο Αστέρας έκανε μια κοιλιά και είχατε να κερδίσετε από την 8η αγωνιστική. Πιστεύεις ότι η κακή εικόνα ανήκει στο παρελθόν;
«Ο πρώτος γύρος ήταν δύσκολος από άποψη αποτελεσμάτων αλλά η τελευταία νίκη ελπίζω να μας δώσει αυτοπεποίθηση και να βελτιώσουμε τα αποτελέσματα μας».
Ο Αστέρας μας έχει συνηθίσει με μεγάλες πορείες στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος. Πιστεύεις ότι μπορείτε να μπείτε στα πλέι οφ;
«Ελπίζουμε και τη φετινή σεζόν ο δεύτερος γύρος να είναι καλύτερος από τον πρώτο για την ομάδα. Εμείς πρέπει να σκεφτόμαστε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και στο τέλος θα δούμε τι θα καταφέρουμε».
Το εμφατικό 5-0 επί της Ξάνθης είναι η απαρχή και ο οδηγός σας για το δεύτερο «μισό» του πρωταθλήματος;
«Η νίκη απέναντι στην Ξάνθη ήταν πολύ σημαντική για μας, αλλά και στο παιχνίδι με την ΑΕΚ κάναμε καλή εμφάνιση αλλά δεν μπορέσουμε να πετύχουμε ένα δεύτερο γκολ και να ισοφαρίσουμε. Θέλουμε να συνεχίσουμε να δείχνουμε αυτό το καλό πρόσωπο των τελευταίων παιχνιδιών».
Ο ερχομός του Ράσταβατς τι έχει αλλάξει στον Αστέρα Τρίπολης;
«Όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν όπως θέλεις, πάντα ο πρώτος που την πληρώνει είναι ο προπονητής . Όλοι όμως έχουμε ευθύνη. Ο καινούριος προπονητής ήρθε με πολλή όρεξη για δουλειά και θέλει να μας μεταδώσει τη νοοτροπία μιας ομάδας που θα κυνηγάει πάντα τη νίκη. Θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι».
Τι σημαίνουν για σένα οι γιορτινές αυτές μέρες;
«Αυτές οι μέρες είναι πολύ σημαντικές για μένα γιατί μπορώ να βρεθώ με την οικογένεια μου. Είναι πολύ ωραίο να είσαι με τους δικούς σου ανθρώπους τέτοιες μέρες».
Πως συνηθίζεις να περνάς τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά;
«Τις γιορτές πάντα τις περνάω οικογενειακά και με φίλους. Αισθάνομαι πολύ όμορφα όταν βλέπω δικούς μου ανθρώπους μετά από τόσο καιρό».
Τέλος ένα μήνυμα που θα ήθελες να στείλεις στον κόσμο (του Αστέρα και γενικότερα) για τις γιορτές;
«Πρώτα από όλα θα ήθελα να τους ευχαριστήσω για τη συμπαράσταση παρά το γεγονός ότι τα αποτελέσματα δεν ήταν τα αναμενόμενα . Ελπίζουμε τα αποτελέσματα να βελτιωθούν και αυτό να δώσει ώθηση στον κόσμο να έρθει στο γήπεδο να μας βοηθήσει. Τέλος για τον κόσμο του Αστέρα θέλω να ευχηθώ καλές γιορτές και ευτυχισμένο το 2020 γεμάτο υγεία και ευτυχία σε αυτούς και τις οικογένειες τους».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα