Γιατί άραγε ο ΠΑΟ, επί εξυγίανσης, ευνοείται μόνο όταν παίζει με τον Ολυμπιακό;…

Γιατί άραγε ο ΠΑΟ, επί εξυγίανσης, ευνοείται μόνο όταν παίζει με τον Ολυμπιακό;…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος διατυπώνει μέσα από το blog του στο gazzetta ένα ρητορικό ερώτημα ενόψει του ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό…

ΤΣΣΚΑ - Παναθηναϊκός: Δεκάδες ειδικά για πόντους, ριμπάουντ, ασίστ, εύστοχα τρίποντα. Τα μεγάλα παιχνίδια βρίσκονται εδώ. |21+

Έχει ενδιαφέρον να παρατηρήσουμε τι έχει γίνει στα τελευταία ντέρμπι των αιώνιων του ελληνικού ποδοσφαίρου, επί της λεγόμενης εξυγίανσης του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Οκτώβριος του 2017. Ο Μολέδο έχει τιμωρηθεί με τρεις αγωνιστικές για κτύπημα εκτός φάσης πάνω στον Ρέντζα της Λάρισας. Έτσι, θα έχανε το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός. Ως δια μαγείας, ο Μολέδο…ξετιμωρείται παραμονές του ντέρμπι, με απόφαση της αρμόδιας επιτροπής της ΕΠΟ και παίζει κανονικά. Στο παιχνίδι τώρα, ο Αθηναίος διαιτητής Παπαπέτρου «χάνει» μία φάση, όλως τυχαίως ένα πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού, που έγινε πάνω στον Καρσελά.

Μάρτιος του 2018. Ο Ολυμπιακός τιμωρείται με αποκλεισμό της έδρας του με δύο αγωνιστικές κι έτσι το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη γίνεται χωρίς τον κόσμο του. Στο παιχνίδι τώρα, ο επίσης Αθηναίος διαιτητής Ευαγγέλου μετατρέπει σε πέναλτι ένα...φάουλ υπέρ του Ινσούα στο 90’ κι ο Παναθηναϊκός ισοφαρίζει σε 1-1.

Σεπτέμβριος του 2019. Ο Ολυμπιακός προηγείται στο ΟΑΚΑ 1-0 του Παναθηναϊκού, αλλά ο Γερμανός διαιτητής (με τον Ευαγγέλου, πάλι, στο VAR) δίνει δύο πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού, το δεύτερο στο 90’ κι αφού ο Σα είχε πιάσει το πρώτο, κι έτσι ο Ολυμπιακός χάνει άλλους δύο βαθμούς από τον Παναθηναϊκό (1-1).

Ιανουάριος του 2020. Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη, αλλά για δεύτερη φορά την τελευταία τριετία (!!!) το ντέρμπι των αιώνιων θα γίνει χωρίς κόσμο, αφού ξανά ο Ολυμπιακός τιμωρείται με δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών. Το παιχνίδι, όμως, επρόκειτο να διεξαχθεί σε άλλη ημερομηνία, λόγω εξαγγελθείσης αποχής των διαιτητών μέχρι και τα μέσα Γενάρη. Μάλιστα, κατ΄ αυτό τον τρόπο, θα γίνονταν με κόσμο, αφού ο Ολυμπιακός θα εξέτιε την ποινή του με την Καλαμάτα για το Κύπελλο.

Ως δια μαγείας, όμως, οι διαιτητές τελευταία στιγμή και με προτροπή του διεθνή διαιτητή Σιδηρόπουλου (ορίστηκε VAR μεθαύριο στο Καραϊσκάκη) αλλάζουν γνώμη κι ακυρώνουν την επανειλημμένως προαναγγελθείσα αποχή τους, οπότε το ντέρμπι γίνεται κανονικά στην αρχική ημερομηνία και χωρίς κόσμο- τα δε ρεπορτάζ αναφέρουν ότι ο Παναθηναϊκός πάει πάνοπλος στο ντέρμπι, ενώ ο Ολυμπιακός χωρίς Σουντανί, Γκιγιέρμε, Μπρούνο, με τους Ελ Αραμπί, Τοροσίδη να έχουν ενοχλήσεις και τους Βαλμπουενά, Ποντένσε, Αβραάμ να προέρχονται από τραυματισμούς.

Έχετε λοιπόν καταλάβει τι γίνεται στα ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό από τότε που άλλαξε η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Όλως τυχαίως, ο Παναθηναϊκός ευνοείται σε όλα τα θέματα που έχουν να κάνουν με αυτά τα παιχνίδια! Του έχουν ξαναδοθεί ποτέ δύο πέναλτι σε ντέρμπι; Έχει ξαναπαίξει δύο φορές μέσα σε τρία χρόνια ντέρμπι με τον γηπεδούχο χωρίς τον κόσμο του; Έχει πάρει ποτέ πέναλτι σε ντέρμπι για ανατροπή παίκτη του έξω από την περιοχή; Έχει ξετιμωρηθεί ποτέ παίκτης του πριν από ντέρμπι; Έχει αλλάξει ποτέ ανάλογη απόφαση με αυτή των διαιτητών παραμονές ντέρμπι κάτω από τέτοιες συνθήκες;

Τι γίνεται, νομίζω ότι το αντιλαμβάνεται κι ο καθένας. Ο Παναθηναϊκός όλο τον υπόλοιπο χρόνο αδικείται! Σε όλους τους τομείς. Κι από διαιτησία κι απ΄ ότι θέλετε. Το γιατί είναι ευνοημένος μόνο όταν είναι να παίξει με τον Ολυμπιακό, το βλέπουν κι οι πέτρες. Είναι απλό: άλλοι είναι επί της ουσίας οι ωφελημένοι κι όχι ο Παναθηναϊκός. Άλλους ωφελεί να χάνει βαθμούς ο Ολυμπιακός. Ο Παναθηναϊκός το μόνο που κερδίζει είναι να φέρνει κάποια θετικά αποτελέσματα κόντρα στον αιώνιο αντίπαλο του, στη χειρότερη περίοδο της ιστορίας του. Γιατί ο Παναθηναϊκός από τότε που ανέλαβε τα ηνία του ελληνικού ποδοσφαίρου η εξυγίανση, είναι στα χειρότερα του από ποτέ. Τερματίζει από 5ος έως 11ος και δεν παίζει ποτέ Ευρώπη. Επί προηγούμενης κατάστασης, για να μην ξεχνιόμαστε, ο Παναθηναϊκός ήταν πάντα μεταξύ δεύτερης και τρίτης θέσης κι έπαιζε Ευρώπη.

Πλάκα πλάκα, επί της δήθεν εξυγίανσης, ο Ολυμπιακός, με όλα αυτά που έχουν γίνει και περιγράψαμε, τον Παναθηναϊκό τον έχει κερδίσει μόνο μία φορά, όταν πέρσι οι οπαδοί του διέκοψαν το παιχνίδι μετά το γκολ του Γκερέρο…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.