Γραμμή οφσάιντ στο VAR: Όλοι την θέλουν αλλά ποιος θα πληρώσει; (poll)

Δημήτρης Τομαράς
Γραμμή οφσάιντ στο VAR: Όλοι την θέλουν αλλά ποιος θα πληρώσει; (poll)

bet365

Οι προσπάθειες για να μπει η γραμμή του οφσάιντ στο VAR καλά κρατούν, όμως το βασικό ερώτημα παραμένει το ίδιο από τον Νοέμβριο. Ποιος θα βάλει το χέρι στην τσέπη και πώς...
Απ' όσα εισέπραξαν και κατάλαβαν οι διαιτητές από το κλίμα και τις συζητήσεις με Λίγκα και ΕΠΟ η γραμμή του οφσάιντ στο VAR θα καταστεί εφικτό να μπει μέσα στο επόμενο δίμηνο. Επίσης έλαβαν την δέσμευση πως και το θέμα της κάλυψης του κόστους όλα είναι σε καλό δρόμο. Στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα, πάντως, δεν έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο. Ποιος θα βάλει τα χρήματα;
Στην παρούσα φάση η Super League και οι άνθρωποί της αναφέρουν πως ξέρουν ότι πρόκειται για κοστολόγιο ύψους 1.000 ευρώ ανά αγώνα (σ.σ. ουσιαστικά είναι από 900 μέχρι μάξιμουμ 1.000 ευρώ) και δεν είναι αρνητικοί στο να συμβάλλουν οικονομικά. αρκεί να τους παρουσιαστεί ένα πλήρες πρότζεκτ του πώς και τι. Πηγές από την ΕΠΟ σχετικά με το ίδιο ζήτημα υποστηρίζουν ότι τον Δεκέμβριο συζητήθηκε να κατατεθεί πρόταση προς το αρμόδιο Υπουργείο για να προκύψει συμπληρωματική σύμβαση και να καλυφθεί από το κράτος το κόστος αυτό. Εδώ βέβαια υπάρχει μία ασάφεια υπό την έννοια πως το αρμόδιο Υπουργείο είναι το Ψηφιακής Πολιτικής, ενώ για το θέμα αυτό δεν προκύπτει να έχει κάτι επίσημο στα χέρια του το Υφυπουργείο Αθλητισμού.
Η Super League 1 από την μεριά της έχει προτείνει να εφαρμοστεί πιλοτικά η γραμμή του οφσάιντ στα ματς του Κυπέλλου και πριν από τον τελικό. Η γραμμή αυτή θα είναι όπως στην Premier. Η πιστοποιημένη με την κόκκινη ένδειξη για τον επιθετικό και την μπλε για να δείχνει τον αμυντικό και εάν τον καλύπτει. Τέλος σύμφωνα πάλι με πηγές κοντά στην ΕΠΟ οι FIFA / UEFA δεν έχουν εμπλακεί στο συγκεκριμένο θέμα και δεν αναμένεται να σχετιστούν με την πιθανή κάλυψη του κόστους.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα