Πρώτο θέμα ο Κούτρης στην “Corriere”, παρότι έχει να παίξει 2,5 μήνες!

Πρώτο θέμα ο Κούτρης στην “Corriere”, παρότι έχει να παίξει 2,5 μήνες!

Πρώτο θέμα ο Κούτρης στην “Corriere”, παρότι έχει να παίξει 2,5 μήνες!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta πέντε πράγματα για τον Κούτρη με αφορμή το σημερινό πρωτοσέλιδο στην Ιταλία!

Εντυπώσεις βέβαια είναι, αλλά κι οι εντυπώσεις παίζουν το ρόλο τους…Το πρώτο θέμα λοιπόν σήμερα της πολύ γνωστής ιταλικής εφημερίδας “Corriere dello sport”, κοσμείται με μία μεγάλη φωτογραφία του άσου του Ολυμπιακού!

Πρόκειται για ρεπορτάζ επί των μεταγραφικών της Νάπολι, με κύριο τίτλο, «η Νάπολι κάνει νταμπλ» και υπότιτλους, «κοντά στον Λομπότκα, αλλά υπάρχει μία ακόμη έκπληξη, αρέσει ο Κούτρης, Έλληνας αριστερός μπακ του Ολυμπιακού». Ένα θέμα που έρχεται σαν συνέχεια των όσων έχουν κυκλοφορήσει υπό τη μορφή πληροφοριών τα προηγούμενα 24ωρα, κι εντάθηκαν από χθες το βράδυ, με όσα έγραψε στην ιστοσελίδα του ο Ιταλός Αλφρέντο Πεντουλά, υποστηρίζοντας ότι, «πλέον δεν υπάρχει απλά δυνατό ενδιαφέρον, αλλά και προχωρημένες επαφές που πάνε καλά, με συνέπεια η μεταγραφή να είναι κοντά».

Γιατί όχι θα μπορούσε κάποιος να πει-γιατί να μην πάρει η Νάπολι μετά τον Μανωλά και τον Κούτρη, τον οποίο παρεμπιπτόντως ξέρει καλά ο νέος προπονητής της, ο Γκατούζο, από τα περσινά παιχνίδια της τότε ομάδας του, της Μίλαν, κόντρα στον Ολυμπιακό, για το Γιουρόπα Λιγκ.

Απλά είναι αν μη τι άλλο εντυπωσιακό ότι ο Κούτρης έχει να παίξει φέτος στον Ολυμπιακό 2,5 μήνες (!), από τις 19 Οκτώβρη και το 2-1 επί του ΟΦΗ στο Καραϊσκάκη. Και όχι λόγω τραυματισμού, αλλά κατ΄ επιλογή του Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος προτιμάει αναφανδόν τον Τσιμίκα, πραγματικά ευρισκόμενο φέτος σε εξαιρετική κατάσταση κι έχοντας κάνει εντυπωσιακές εμφανίσεις και σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ.

Τη διάθεση του ο προπονητής του Ολυμπιακού την είχε δείξει από αρχές Σεπτέμβρη, όταν έκοψε εντελώς τον Κούτρη από τη λίστα για το Τσάμπιονς Λιγκ, με μία πάντως μάλλον λανθασμένη απόφαση, όπως αποδείχθηκε, να έχει στην λίστα τρία δεξιά μπακ (Ομάρ, Τοροσίδη, Γκασπάρ) και τελικά τον μεν Γκασπάρ να μην τον χρησιμοποιήσει ούτε λεπτό, τον δε Τοροσίδη μόνο σε ένα ματς, εκεί που έγινε ροτέϊσον, στο Βελιγράδι.

Τουλάχιστον στις αρχές του φθινόπωρου ο Πορτογάλος τεχνικός είχε επιλέξει να δίνει ευκαιρίες στον Λεονάρντο, καθώς στις εφτά πρώτες αγωνιστικές τον είχε βασικό στις τέσσερις-βέβαια στα τρία πιο σημαντικά παιχνίδια (με Λάρισα, Παναθηναϊκό κι Άρη, όλα εκτός έδρας), τον Τσιμίκα είχε εμπιστευθεί-και δικαιώθηκε, αφού από δικές του σέντρες σκόραραν ο Γκερέρο στο ΟΑΚΑ κι ο Μασούρας στο Χαριλάου…

Μετά από εκείνο το παιχνίδι, όμως, με τον ΟΦΗ στο Καραϊσκάκη, όπου και δεν τα είχε πάει καλά, ο Μαρτίνς δεν ξαναέδωσε ευκαιρία στον Κούτρη. Προφανώς, κάτι δεν θα έχει κάνει καλά κι ο Λεονάρτνο σε όλο αυτό το διάστημα. Για παράδειγμα, να είναι σούπερ στις προπονήσεις και να μην τον έχει βάλει ούτε σε ένα-δύο παιχνίδια ο τεχνικός του Ολυμπιακού, έστω για να είχε πιο φρέσκο τον Τσιμίκα, μου είναι δύσκολο να το πιστέψω.

Τέλος πάντων, ο Λεονάρντο είναι καλός παίκτης κι αρέσει σε αρκετές ομάδες στο εξωτερικό, καθότι τον γνωρίζουν, και με τα καλά του και με τις αδυναμίες του, από τα 2,5 χρόνια του που παίζει στον Ολυμπιακό, με 62 συμμετοχές σε Τσάμπιονς Λιγκ, Γιουρόπα Λιγκ, πρωτάθλημα και Κύπελλο. Με τις ασίστ που βγάζει και με τα πέντε παιχνίδια που έχει κάνει εδώ κι ένα χρόνο στην Εθνική ομάδα.

Για να είμαι ειλικρινής, τα περί Νάπολι κι εγώ από Ιταλία τα ακούω. Αυτό που ξέρω καλά είναι ότι η Μαγιόρκα μέχρι την τελευταία ημέρα του Αυγούστου επέμεινε φορτικά να τον πάρει από τον Ολυμπιακό, που όμως αρνήθηκε αφού δεν θεώρησε ικανοποιητική την προσφορά. Οι Ισπανοί λοιπόν είναι πάντα ζεστοί για τον Κούτρη.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.