Δηλαδή, οι διαιτητές επί της ουσίας θέλουν από τον Ολυμπιακό να αποσύρει τις μηνύσεις;…

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Δηλαδή, οι διαιτητές επί της ουσίας θέλουν από τον Ολυμπιακό να αποσύρει τις μηνύσεις;…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta τις εξελίξεις με την αποχή των διαιτητών από το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Καμπάνες μετρητών που χτυπούν γιορτινά και μοιράζουν δώρα*! | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Κατ΄ αρχάς να ξεκινήσουμε με τα αυτονόητα: σε οτιδήποτε έχει να κάνει με κρούσματα βίας, είμαστε με τους διαιτητές. Μπαίνουμε στο 2020…

Βεβαίως είμαστε διαχρονικά με τους διαιτητές σε κρούσματα βίας. Όχι μόνο τώρα, που κάνουν εκτεταμένη αποχή. Είμαστε από την εποχή που ο καλύτερος σύγχρονος Έλληνας ρέφερι, ο Κύρος Βασάρας, δέχονταν επίθεση έξω από το σπίτι του. Κι αν θυμάμαι καλά, τότε δεν έκαναν αποχή οι άλλοι διαιτητές.

Και είναι ευχάριστο που τα μέλη της ΚΕΔ είναι αυτή την στιγμή καλά προστατευόμενοι, γιατί ενθυμούμαι εποχές που μέλη της ΚΕΔ, όπως ο Ζωγράφος κι ο Τσαχειλίδης κι άλλοι, γίνονταν στόχος βίαιων επιθέσεων. Χωρίς, επίσης, αποχές…

Τέλος πάντων, δικαίωμα του κάθε ανθρώπου είναι να κάνει αποχή και γενικά να παίρνει όποια απόφαση θέλει. Αλλά αν καταλαβαίνω καλά, οι διαιτητές αυτό που θέλουν τώρα είναι να αποσύρει τις μηνύσεις ο Ολυμπιακός η, πιο σωστά, ο Σάββας Θεοδωρίδης, εναντίον σύσσωμης της διαιτητικής ομάδας του αγώνα Βόλος-Ολυμπιακός. Διότι ο Μπέος, που είχε ξεκινήσει τη…βιομηχανία μηνύσεων, δήλωσε ότι έκανε πίσω. Άρα, τι θέλουν οι διαιτητές; Να κάνει το ίδιο κι ο επίτιμος πρόεδρος του Ολυμπιακού. Άντε και να σταματήσουν οι εμπρηστικές δηλώσεις των παραγόντων κατά των διαιτητών. Και να έχουν καλύτερη προστασία από την Αστυνομία; Μακάρι. Μακάρι όμως κάθε άνθρωπος που την χρειάζεται να την έχει.

Επαναλαμβάνω, καλά κάνουν οι διαιτητές από την πλευρά τους. Δικαίωμα τους είναι. Μόνο που δικαίωμα και του Ολυμπιακού είναι να προασπίζεται τα συμφέροντα του. Και θα ήταν ένα καλό ερώτημα προς τους διαιτητές, τι πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός, όταν βλέπει να αλλοιώνονται εις βάρος του αποτελέσματα αγώνων, με συνέπεια να χάνει στη μάχη του τίτλου από άλλη ομάδα; Να κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια όταν τρεις διαιτητές στο Βόλο δεν είδαν κανονικό γκολ και πέναλτι; Να λέει κι ευχαριστώ στους δύο διαιτητές που στην Ξάνθη δεν τον άφησαν να κερδίσει, στερώντας του πέναλτι; Μόνο αυτά τα δύο ματς ήταν τέσσερις βαθμοί. Άρα, αντί για +2 ο Ολυμπιακός στην κορυφή, δεύτερος με -2.

Παρεμπιπτόντως, ένα άλλο καλό ερώτημα είναι γιατί ο ΠΑΟΚ, αν τουλάχιστον κρίνουμε από τα σχόλια και τις αναρτήσεις πολλών ρεπόρτερ του, στηρίζει τους Έλληνες διαιτητές, ενώ οι περισσότερες άλλες ομάδες έχουν παράπονα;…Να υποθέσουμε ότι ο ΠΑΟΚ είναι ευχαριστημένος από τις διαιτησίες που έχει, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Σωστά;…

Και κάτι άλλο, τελευταίο: Για όσους δεν το ξέρουν, κάθε διαιτητής παίρνει 1.600 με 1.700 Ευρώ (καθαρά όχι μεικτά) για κάθε αγώνα που σφυρίζει. Κι άλλα περίπου 800-850 Ευρώ όταν είναι VAR. Άρα, μιλάμε το μήνα για πάνω από 5.000 Ευρώ το μήνα, με δύο διαιτησίες και δύο VAR-αν κάνω λάθος στα νούμερα, ευχαρίστως να διορθώσω. Χώρια, ασφαλώς, το μισθό που παίρνουν από την βασική δουλειά τους.

Εννοείται δε ότι αυτά τα χρήματα είναι ξεχωριστά από αυτά που παίρνουν από ΟΥΕΦΑ και ΦΙΦΑ οι διεθνείς διαιτητές, όπου εκεί αμείβονται ακόμη καλύτερα. Και δεν είναι μόνο οι εφτά διεθνείς (συν 11 διεθνείς επόπτες) που ορίζονται σε ευρωπαϊκά παιχνίδια. Είναι κι άλλοι. Π.χ. ο Ευαγγέλου ορίζεται πάρα πολύ συχνά 4ος σε ευρωπαϊκά ματς, χωρίς να είναι διεθνής. Κι ο Τζοβάρας κι ο Φωτιάς κι ο Κουτσιαύτης έχουν πάρει ορισμούς, αν και δεν είναι διεθνείς.

Προσέξτε, εγώ δεν τα κατακρίνω αυτά. Κι αν θέλετε την γνώμη μου και λίγα παίρνουν οι διαιτητές! Το ποδόσφαιρο την σημερινή εποχή διακινεί τεράστια ποσά, οπότε γιατί να μην πληρώνονται καλά κι αυτοί που κρίνουν ενίοτε μάλιστα δύσκολες φάσεις-διαιτητές, επόπτες, 4οι, VAR, AVAR, παρατηρητές, όλος ο κόσμος!

Απλά, με τέτοια ποσά που ακούμε, υπάρχει κι η απαίτηση για όσο το δυνατό λιγότερα λάθη κι αν μη τι άλλο όχι προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις. Κι εδώ έρχεται και τρίτο καλό ερώτημα: Πόσο είναι εύκολο ειδικά τώρα με το VAR να αποδεχθείς ότι στο ΟΦΗ-Ξάνθη έγιναν δύο πέναλτι υπέρ της Ξάνθης κι ο Βάτσιος δεν έδωσε κανένα; Η, ότι στο ΟΦΗ-Άρης ο Κομίνης δεν πήγε καν στο VAR να δει το καθαρό πέναλτι υπέρ του Άρη;…

Λίγη προσοχή ζητάμε από τους διαιτητές στην απονομή της δικαιοσύνης. Και όχι «δύο μέτρα και δύο σταθμά». Είναι τόσο δύσκολα;...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.