Κούτρης: Άξιζε να παίξει περισσότερο φέτος στον Ολυμπιακό; (poll)

Κούτρης: Άξιζε να παίξει περισσότερο φέτος στον Ολυμπιακό; (poll)

Δημήτρης Τομαράς
Κούτρης: Άξιζε να παίξει περισσότερο φέτος στον Ολυμπιακό; (poll)

bet365

Ο Λεονάρντο Κούτρης έπαιξε τελευταία φορά με την φανέλα του Ολυμπιακού τον περασμένο Οκτώβριο και έκλεισε την σεζόν ευρισκόμενος στον πάγκο στο ματς με τον Βόλο. Ποιά είναι όμως η εξήγηση;
Δεν είναι ποτέ τόσο απλό και εύκολο να αναλύσεις μία περίπτωση παίκτη. Ειδικά όταν δεν παίζει. Ο Κούτρης είναι μία ξεχωριστή περίπτωση από μόνη της. Όχι γιατί δεν αγωνίζεται πια τακτικά στον Ολυμπιακό αλλά γιατί παραμένει ένας πολύ καλός μπακ με εξαιρετικά αθλητικά προσόντα ενώ ως χαρακτήρας ή ως άνθρωπος δικαιώματα δεν έδωσε ποτέ. Φέτος όμως δεν είναι η χρονιά του.
Όλα άρχισαν από το καλοκαίρι που δεν πήρε μεταγραφή. Από την στιγμή που θα υπήρχε και ο Τσιμίκας μία μεταγραφή θα έκανε κάπως διαφορετικά τα δεδομένα. Η μεταγραφή δεν έγινε. Όπως δεν είχε γίνει και τον περασμένο Γενάρη. Η σεζόν ξεκίνησε με έναν... αφιονισμένο Τσιμίκα που κάνει τρομερή χρονιά. Πως να τον αφήσεις έξω; Είναι εύκολο; Όχι φυσικά. Ο Κούτρης μοιραία έμεινε σε δεύτερο και σε... τρίτο πλάνο ενώ μετά είχε και στρατιωτικές υποχρεώσεις. Κατέληξε να κλείσει το πρώτο μισό της σεζόν 2019 - 2020 με 6 αγώνες και 3 ασίστ. Έπαιξε μία φορά στα προκριματικά του Champions League και μετά έμεινε εκτός ευρωπαϊκης λίστας. Τελευταίο του χρονικά ματς ήταν τον Οκτώβριο με αντίπαλο τον ΟΦΗ στη νίκη των Πειραιωτών που έβγαλε το ματς βασικός. Τελευταία αποστολή στο παιχνίδι με τον Βόλο εκτός έδρας (σ.σ. το 0-0) όπου ήταν πάγκο και δεν έπαιξε. Ουσιαστικά φέτος έχει μόλις τρία 90λεπτα. Παρόλα αυτά και αν και έχει χρησιμοποιηθεί σε μόλις 5 αγώνες πρωταθλήματος έχει 3 ασίστ, όσες είχε πέρυσι σε 17 αγώνες και πρόπερσι σε 20. Είχε 2 ασίστ με τον Βόλο στη νίκη του α' γύρου και 1 με την Λαμία.
Για τον 24χρονο Ελληνοβραζιλιάνο μπακ - που είχε και προσκλητήριο πάντως και φέτος στην Εθνική ανδρών - υπάρχει και μία άλλη λεπτομέρεια. Ο Μαρτίνς σε πολλές αποστολές του δεν θέλει να παίρνει δύο καθαρόαιμα αρ. μπακ. Έτσι από την στιγμή που είχε τον Τσιμίκα θα τον πλαισίωνε με έναν άλλον μπακ που θα μπορούσε να παίξει δεξιά ή και αριστερά. Ο Κούτρης όπως και να έχει συνεχίζει να είναι ένας μπακ με αρκετά χαρίσματα και ακόμα και στο λίγο που αγωνίστηκε έπαιξε ιδιαίτερα καλά και προσπάθησε πολύ. Φέτος όμως ο Τσιμίκας τα έχει κάνει όλα... σμπαράλια (σ.σ. και γενικά κάνει... παπάδες στην τοπ σεζόν του) και ο Μαρτίνς ακόμα σε ματς που μπορεί να είχε ενοχλήσεις ήθελε να πάει μόνο με εκείνον. Αγωνιστικά όπως και να το δει κανείς δικαίως ο Τσιμίκας είναι βασικός και από κάθε άποψη. Τι απομένει τώρα; Το ενδιαφέρον από το εξωτερικό για τον Κούτρη υπάρχει. Είναι η Ιταλία, είναι και η Τουρκία και άλλες χώρες. Θα καταστεί εφικτό να φύγει δανεικός με οψιόν ή ακόμα και με αγορά; Στο παρελθόν ο Ολυμπιακός πάντως είχε απορρίψει αρκετές κρούσεις για τον Λεονάρντο, όπως έχει δώσει αρκετές αρνητικές απαντήσεις και για τον Τσιμίκα. Μένει να δούμε την συνέχεια...
- Πιο κάτω ψηφίστε στο poll.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα