Πανιώνιος: Να είναι τα τελευταία μαύρα Χριστούγεννα

Θοδωρής Βασίλης
Πανιώνιος: Να είναι τα τελευταία μαύρα Χριστούγεννα

bet365

Ο Πανιώνιος κλείνει το 2019 στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με την κατάσταση να δείχνει δύσκολη, αλλά και τους ανθρώπους του αποφασισμένους να παλέψουν μέχρι τέλος. Γράφει ο Θοδωρής Βασίλης.

Καμπάνες μετρητών που χτυπούν γιορτινά και μοιράζουν δώρα*! | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Το καλοκαίρι στα αφιερώματα για την έναρξη του πρωταθλήματος γράφαμε πως για τον φετινό Πανιώνιο αν καταφέρει να αποφύγει τον υποβιβασμό θα μιλάμε για μια επιτυχία που θα συγκρίνεται μόνο με μια κατάκτηση πρωταθλήματος.

Και πως να μην συγκρίνεται όταν μιλάμε για έναν σύλλογο χωρίς άδεια, με περιορισμό στις μεταγραφές (καταλαβαίνει κανείς πόσο μειώνει την ποιότητα σε επίπεδο ρόστερ η μη δυνατότητα επαρκούς ενίσχυσης με ποδοσφαιριστές που τα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά θα ανεβάσουν επίπεδο την ομάδα), αλλά κυρίως ένα -6 να τον ακολουθεί από το ξεκίνημα της σεζόν. Την ίδια ώρα η γκρίνια και η εσωστρέφεια στην «κυανέρυθρη» οικογένεια έκαναν σιγά σιγά την εμφάνισή τους με τα γνωστά αποτελέσματα κάνοντας την ατμόσφαιρα στη Νέα Σμύρνη αν όχι τοξική, το λιγότερο δυσλειτουργική.

Την ώρα που οι άλλες ομάδες ήταν άνετες και έκαναν τον σχεδιασμό τους έχοντας σημαδέψει κιόλας τους «κυανέρυθρους» ως την ομάδα που θα πάρει την τελευταία θέση και κατά συνέπεια την μοναδική θέση που οδηγεί σε απευθείας υποβιβασμό στην Super League 2, μετά και την ολοκλήρωση των play out, στην Πλατεία έπρεπε κάτω από αυτές τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες να μαζέψουν τα κομμάτια τους και να φτιάξουν μια ομάδα που θα μπορέσει να διεκδικήσει τις όποιες πιθανότητες έχει για την παραμονή.

Στον Πανιώνιο γνώριζαν καλά όλες αυτές τις δυσκολίες αλλά παρόλα αυτά ήταν και είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι τέλος. Η αλήθεια είναι ότι αν κάτω από αυτές τι συνθήκες ήταν κάποια άλλη ομάδα που δεν έχει την ιστορία ή την φανέλα του Ιστορικού, αυτή την στιγμή θα είχαμε βρει ήδη την ομάδα που θα είχε υποβιβαστεί.

Ο Πανιώνιος όμως δεν είναι σαν τις άλλες τις ομάδες, έχει κάτι το μαγικό, το μποέμ αυτό που του δίνει το δικαίωμα να ξεχωρίζει όλα αυτά τα χρόνια. Και αφού αρχικά έσβησε το -6, και να βγάλει από πάνω του το ψυχολογικό βάρος της ποινής βαθμών, κατάφερε να βάλει από κάτω τον Παναιτωλικό δείχνοντας με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο πως θα είναι σκληρό καρύδι για τους άλλους, σαν αυτό το ενοχλητικό σπυρί που βγαίνει στο πιο εμφανές σημείο.

Σαν να μην έφταναν η φτώχεια και η γκρίνια ήρθαν και οι τραυματισμοί για να δέσουν το γλυκό. Σοβαροί τραυματισμοί για τους Μαξίμοβιτς και Αρσε, δύο από τους ελάχιστους ποιοτικούς παίκτες που διαθέτει ο Νίκκι Παπαβασιλείου να κάνουν ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα.

Ετσι, μετά από ένα τρομερό Νοέμβριο ήρθε ένας κάκιστος Δεκέμβριος με την ήττα της Κυριακής στην Λάρισα να φέρνει ξανά την ομάδα στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, δύο βαθμούς μακριά από τα μπαράζ.

Ενα ματς στο οποίο ο Πανιώνιος πλήρωσε την κάκιστη προσέγγιση στο ξεκίνημα του αγώνα αφήνοντας την ΑΕΛ να κυκλοφορεί και να πιέζει την ώρα που ο ίδιος δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα (αυτό βέβαια οφείλεται και στην απουσία των Αρσε και Μαξίμοβιτς που μπορούν να βοηθήσουν σε αυτό, αλλά και το γεγονός πως παίκτες όπως ο Οικονομίδης και Μιλόγεβιτς ακόμα δεν δείχνουν ικανοί να μπορούν να αποτελέσουν βασικά στελέχη ακόμα και σε αυτόν τον Πανιώνιο).

Την ίδια ώρα η διαιτησία έκανε πάλι τα δικά της. Οχι τόσο στο ματς με την ΑΕΛ, αφού οι αποφάσεις ήταν σωστές (τραγικό πέναλτι του Παναγεωργίου, αλλά και η κόκκινη του Οικονομίδη) αλλά κυρίως η αλά καρτ εφαρμογή των κανονισμών.

Και αυτό είναι ένα θέμα που αποτελεί καθημερινή κουβέντα στην Πλατεία. Η επιλεκτική εφαρμογή των κανονισμών. Κόντρα στην ΑΕΛ ο Πανιώνιος είδε σωστά να καταλογίζονται οι παραβάσεις κατά του, την ώρα όμως που σε αποφάσεις που θα έπρεπε να υπέρ του – σε πάνω από έναν αγώνα - δεν έχει γίνει καν χρήση του VAR. Συγκεκριμένα τόσο με τον ΠΑΟΚ και το πάτημα του Γιαννούλη στον Μασούρα, όσο και με την δεύτερη κίτρινη στον Ευαγγέλου κόντρα στην ομάδα του Βόλου, δύο αποφάσεις που αν είχε γίνει χρήση του VAR θα είχαν δημιουργήσει άλλες συνθήκες αγώνα για τον Πανιώνιο, τουλάχιστον ευνοϊκότερες ως προς την κατάληξη του τελικού αποτελέσματος. Αλλωστε, και οι ίδιοι οι άνθρωποι της διοίκησης το μόνο που ζητάνε είναι ισονομία και όχι εύνοια.

Το ότι ο Πανιώνιος έχει σημαδευτεί από όλους για να υποβιβαστεί απευθείας ως το εύκολο θύμα φαίνεται, αλλά αυτό που δεν μπορούν να καταλάβουν οι άλλοι είναι ότι αυτή η ομάδα με τα χίλια μύρια προβλήματα, θα είναι εκεί και θα παλέψει ακόμα και αν χρειαστεί ο Κόρμπος να παίξει 10 θέσεις και να μπει ο Μαλέρμπ σέντερ φορ.

Για τον λόγο αυτό μπορεί φέτος τα Χριστούγεννα να είναι μαύρα με την ομάδα στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, αλλά με την διαφορά από τα μπαράζ στους δύο βαθμούς, όλοι στον σύλλογο είναι αποφασισμένοι να το παλέψουν μέχρι εκεί που δεν πάει. Κι επειδή τα έχουμε πει ο Πανιώνιος είναι μυστήριο τρένο μην τον διαγράφετε τόσο εύκολα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα