Λιάβας: Πολυεργαλείο ετών 18! (pic)

Γιώργος Ντυμένος
Λιάβας: Πολυεργαλείο ετών 18! (pic)

bet365

Ο μικρός μεγαλώνει και πλέον μπορεί να προσφέρει στον Παναιτωλικό σε πολλές θέσεις, αφού φέτος τον έχουμε δει μπακ, στόπερ, «εξάρι», «οκτάρι» και δεξί χαφ!
Στη Generation X του ελληνικού ποδοσφαίρου συγκαταλέγεται ο Γιώργος Λιάβας. Ο «φαντομάς» του Παναιτωλικού ντεμπουτάρισε πέρσι, το καλοκαίρι τελείωσε το σχολείο παρακαλώ και πλέον στα 18 προς 19 του χρόνια θεωρείται και είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της χώρας μας.
Απόφοιτος των ακαδημιών των «κυανοκίτρινων» που τα τελευταία χρόνια γίνεται πάρα πολύ καλή δουλειά, ο μικρός μεγαλώνει και αποδεικνύεται σε ένα πολυεργαλείο πρώτης γραμμής. Μόνο ψαρωμένος δεν μοιάζει, αφού ας μην ξεχνάμε πως παρότι γεννημένος από το Millenium και μετά (Φλεβάρη του 2001), μετρά ήδη 32 επαγγελματικές συμμετοχές, εκ των οποίων οι 27 είναι στη Super League και οι 18 βασικός. Μία γεμάτη σεζόν δηλαδή ήδη την έχει.
Αυτό που αποτυπώνεται ανάγλυφα στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο είναι πως μπορεί να προσφέρει σε περισσότερες από μία θέσεις, χωρίς μάλιστα ακόμη να έχει παίξει σε εκείνη που μας συστήθηκε, του δεξιού μπακ! Ως ακραίο οπισθοφύλακα και «κόφτη» τον μάθαμε. Φέτος ως τώρα τον έχουμε δει μεν στο άκρο της άμυνας αλλά στην αριστερή της πλευρά, σαν «6άρι» και επιπλέον στόπερ και δεξιό χαφ! Δηλαδή το κοντέρ του έχει ήδη καταγράψει 4, κάτι που αποτυπώνει ανάγλυφα πως πρόκειται για έναν πολυσύνθετο ποδοσφαιριστή. Ας τις θυμηθούμε.
*Στην Τούμπα έβγαλε όλο το ματς ως αριστερός μπακ, μαζί με τις καθυστερήσεις 97 αγωνιστικά λεπτά.
*Κάτι ανάλογο συνέβη και με την Ξάνθη, τη 2η αγωνιστική (90’+6’).
*Στο 0-0 με τον Παναθηναϊκό δηλώθηκε στο αρχικό σχήμα με το σκεπτικό να ξεκινήσει χαφ, αλλά τότε ο Μαρσιάλ τραυματίστηκε στη προθέρμανση και έβγαλε όλο το παιχνίδι στόπερ (90’+6’).
*Στη Νέα Σμύρνη ήταν «6αρι» (90’+11’).
*Κόντρα στον Ολυμπιακό ξεκίνησε σαν «8άρι» και στο 40’ μετατοπίστηκε δεξιός χαφ, μέχρι που αντικαταστάθηκε στο 69’ του αγώνα (29’+2 λεπτά οι καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου).
*Με τον ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο πέρασε στον αγώνα στο 25’ αντί του Λουσέρο που τραυματίστηκε και ολοκλήρωσε την αναμέτρηση ως αριστερός μπακ (65’+5’ οι καθυστερήσεις).
*Εκεί (αριστερός μπακ) ξεκίνησε και τελείωσε τον αγώνα της Ξάνθης (90’+7’).
*Στην ίδια θέση τον είδαμε και χθες κόντρα στον ΟΦΗ (90’+7’).
Αρα μέχρι στιγμής το κοντέρ του έχει καταγράψει 725 λεπτά συμμετοχής (μαζί με τις καθυστερήσεις), που κατανέμονται ως εξής:
Αριστερός μπακ: 497’
«6άρι»: 101’
Στόπερ: 96’
«8άρι»: 40’
Δεξί χαφ: 31’
Ο ΛΙΑΒΑΣ ΣΤΗ ΣΕΖΟΝ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα