Η UEFA έτοιμη να τραβήξει και το καζανάκι

Γιάννης Σερέτης Γιάννης Σερέτης
Η UEFA έτοιμη να τραβήξει και το καζανάκι

bet365

Ο Γιάννης Σερέτης γράφει για την ατμόσφαιρα αποχωρητηρίου που αναδύει το ελληνικό ποδόσφαιρο παρότι το πρωτάθλημα είναι σούπερ ανταγωνιστικό για τίτλο – Ευρώπη - αποφυγή υποβιβασμού και για την πρόθεση της UEFA να τραβήξει το… καζανάκι και να μας στείλει στο βόθρο του «Grexit».

Καμπάνες μετρητών που χτυπούν γιορτινά και μοιράζουν δώρα*! | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Απαράδεκτες διαιτητικές αποφάσεις σε πεντακάθαρες φάσεις. Καταπληκτικό σκηνικό με τους παίκτες και τον διαιτητή να σταματούν για να παρακολουθήσουν τη μάχη Μπέου – Καραπαπά από τους πάγκους. Υπέροχοι διάλογοι του πρώην δημοσιογράφου και του πρώην μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Πανιώνιος την περίοδο που ο Σάπινα καταδικάστηκε σε φυλάκιση για το αλησμόνητο Πανιώνιος – Ντινάμο Τιφλίδας «0-1 ημίχρονο/5-2 τελικό».

Δήλωση του Μπέου στο φύλλο αγώνα με την ιδιότητα του «διερμηνέα» και τρομερό γλέντι όλης της Superleague και του ελληνικού ποδοσφαίρου με τη δήλωσή του «ξέρω πέντε ξένες γλώσσες»: η απόλυτη ξεφτίλα. Δήλωση του μεγαλομετόχου του Ολυμπιακού περί «ποδοσφαιρικών περιττωμάτων», στους οποίους συμπεριλαμβάνει τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ με τον οποίο αναμένεται να κληθεί σε λίγες ημέρες να καθίσει στο ίδιο τραπέζι από την UEFA. Οσμή σκανδάλου για την αγοραπωλησία του προπονητικού κεντρου της Ξάνθης. Τρομερή πόλωση στα media, καθώς η Ελλάδα είναι η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα στην οποία οι ιδιοκτήτες των δύο ισχυρότερων και καλύτερων ομάδων αυτή την περίοδο επηρεάζουν ή και κατέχουν μερίδα αυτών. Ξύλο παντού εκτός των γηπέδων: ντου σε ματς πιτσιρικάδων, ντου σε ευρωπαϊκό ματς U19 (Υοuth League), street fights, ατέλειωτα οργανωμένα «πεσίματα» στους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Oλα αυτά στη μοναδική ευρωπαϊκή χώρα όπου απαγορεύεται η παρουσία οπαδών του Big -4 στις κερκίδες του ίδιου γηπέδου. Ατιμωρησία παραγόντων και διαιτητών.

Πόλωση και σε θεσμικό επίπεδο, καθώς ο ΠΑΟΚ θεωρεί ότι «Ο Υπουργός είναι του Ολυμπιακού» και ο Ολυμπιακός θεωρεί ότι «Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, το ΔΣ και ο πρόεδρος της ΚΕΔ είναι του ΠΑΟΚ». Επικείμενο χάος στο τηλεοπτικό τοπίο αν ολοκληρωθεί το deal Μαρινάκη – Nova. Eθνική ομάδα με τρία προπονητικά τιμ σε ενάμιση χρόνο και αποκλεισμoύς από παντού. Eλληνικό ποδόσφαιρο με μία ομάδα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις από τον… Σεπτέμβριο. Ranking πιο χαμηλά-πιο χαμηλά που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο Europa League 2 και στην «απώλεια» μιας ελληνικής ομάδας από τη μεθεπόμενη σεζόν.

Εντός έδρας «κατσάδα» (για να το πούμε ευγενικά) του Aυστριακού επικεφαλής της «επιτροπείας» της UEFA ενώπιον της συζύγου του από τον περιστοιχιζόμενο από παράγοντες, οπαδούς και δημοσιογράφους μεγαλομέτοχο της Νο 1 ελληνικής ομάδας στην Ευρώπη τα τελευταία δέκα χρόνια. Μηνύσεις εναντίον διαιτητών-απόφαση των διαιτητών για αποχή. Ενας χρόνος από την επίθεση εναντίον του Τζήλου χωρίς να έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, χωρίς καν να έχουν βρεθεί όλοι οι δράστες. Τρία χρόνια από τον εμπρησμό στο σπίτι του (τότε αρχιδιαιτητή) Γιώργου Μπίκα από κομάντος που εξόρμησαν από θαλάσσης στη Χαλκιδική, σε υπόθεση που «θάφτηκε», ούσα ανεξιχνίαστη.

Κι όλα αυτά, ενώ στην πραγματικότητα παρακολουθούμε το πιο ενδιαφέρον και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα των τελευταίων ετών για τίτλο – Ευρώπη – αποφυγή υποβιβασμού. Σε ένα πρωτάθλημα με περισσότερα εισιτήρια σε όλα τα γήπεδα πλην του ΟΑΚΑ στα ματς του Παναθηναϊκού, σ’ ένα πρωτάθλημα όπου οι δύο από τις ομάδες του Big -4 ετοιμάζουν νέο γήπεδο και η τρίτη εξ’ αυτών περιμένει τις εξελίξεις από Δήμο- Κυβέρνηση για τον Βοτανικό. Όλα αυτά σε μια χώρα που ποδοσφαιρικά τελεί υπό την παρακολούθηση της UEFA μέχρι τον Ιούνιο και έχει μπροστά της έως τότε Κύπελλο με όλους τους «μεγάλους» μέσα και πλέι οφς με τουλάχιστον έξι σπουδαία ματς μεταξύ ΠΑΟΚ – Ολυμπιακού – ΑΕΚ.

«Πώς θα τελειώσει αυτό το πρωτάθλημα; Δεν τελειώνει»: προσφιλής ατάκα πολλών. Και στην ΕΠΟ και στις ομάδες, ακόμα και στην UEFA. Mιας και ο λόγος για UEFA: έτοιμη είναι να τραβήξει το καζανάκι για να πάει στο βόθρο το ελληνικό ποδοσφαιρικό περίττωμα. Αυτή τη φορά δεν θα «κωλώσει». Και δεν θα το χρεωθεί κιόλας, γιατί όταν το τραβήξει, θα έχει… φύγει από τη χώρα. Ο Αυγενάκης το ξέρει και τον «καίει». Ο Γραμμένος το ξέρει, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι τον «καίει» τόσο πολύ. Αυτοί που κάνουν ότι δεν το γνωρίζουν είναι οι «μεγάλοι». Θα το «χωνέψουν» σύντομα.

Δυο – τρία χρονάκια εκτός Ευρώπης και υπό επιτήρηση (με ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο ban και για όλα τα κλιμάκια των εθνικών ομάδων) θα είναι σίγουρα μια γερή σφαλιάρα. Αλλά είναι αμφίβολο αν θα τους βάλει μυαλό.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιάννης Σερέτης
Γιάννης Σερέτης

Τυχερός που πρόλαβε τα 80's πιτσιρίκι, τα 90's έφηβος, τα 00's ως επαγγελματίας. Παιδιόθεν λάτρης των στατιστικών και της μπάλας παντός χρώματος.
Κυρίως της παλιάς... ασπρόμαυρης, αν και στο κλειστό του ΓΣΠ έχει περάσει δεκάδες απογεύματα. Σχεδόν πάντα “αντιρρησίας”, σχεδόν πάντα αισιόδοξος, σχεδόν πάντα ξεροκέφαλος: είναι αφόρητοι αυτοί οι Ταύροι...