Με το μυαλό στο αεροδρόμιο αλλά και σε UEFA-FIFA...

Με το μυαλό στο αεροδρόμιο αλλά και σε UEFA-FIFA...

Με το μυαλό στο αεροδρόμιο αλλά και σε UEFA-FIFA...

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τον σημερινό τελευταίο αγώνα της χρονιάς μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ατρομήτου και όλα όσα τον καθιστούν πολύ δύσκολο και ιδιαίτερο. Στο τέλος θυμίζει την τελευταία ανακοίνωση UEFA και FIFA για το μεγαλύτερο πρόβλημα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Καμπάνες μετρητών που χτυπούν γιορτινά και μοιράζουν δώρα*! | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Δευτέρα βράδυ. Το ημερολόγιο δείχνει 23/12 και έχουμε προπαραμονή Χριστουγέννων! Αυτός ο αγώνας της Τούμπας μεταξύ ΠΑΟΚ-Ατρομήτου, είναι ο τελευταίος της χρονιάς! Ο τελευταίος πριν την χειμερινή άδεια των παικτών… Αυτός είναι ένας μεγάλος αντίπαλος του ΠΑΟΚ αλλά και του Ατρομήτου ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Ανθρώπινα είναι όλα αυτά, έστω και αν ο σωστός επαγγελματίας δεν πρέπει να έχει στο μυαλό του το κλασσικό: «Σφύρα να φύγουμε». Όποιος λοιπόν δεν μπει στο κλίμα των ημερών και όποιος δεν βάλει στο μυαλό του το… αεροδρόμιο, θα έχει και πιο πολλές πιθανότητες να επικρατήσει.

Οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ εδώ και χρόνια βέβαια βγάζουν μία εκπληκτική σοβαρότητα απέναντι σε όποιο εξωτερικό παράγοντα «επιχειρεί» να τους αποπροσανατολίσει. Είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι στη δουλειά τους και κερδίζουν είτε… ο Κομίνης αλλάζει τέσσερις αποφάσεις για ένα κανονικό γκολ, είτε ξεκινάει η χρονιά, είτε τελειώνει με τελικούς κυπέλλου που ακολουθούν πανηγυρισμούς. Δικούς τους ή άλλων. Εντός ή εκτός έδρας… Ό, τι και αν γίνεται, αυτοί τη δουλειά τους!

Θα δούμε τι θα γίνει σήμερα κόντρα στον Ατρόμητο. Σε πολύ δύσκολο παιχνίδι, στο οποίο υπάρχει κάτι ακόμη λίγο ή πολύ παράδοξο… Τα τρία σημαντικά προβλήματα τραυματισμών που προέκυψαν με Κρέσπο, Άκπομ και Ελ Καντουρί, είναι εκείνα που θα στερήσουν λύσεις μέσα στο γήπεδο, αλλά ως γεγονότα και ως απώλειες, θα βοηθήσουν στη συγκέντρωση των υπολοίπων. Πώς και ποιος να χαλαρώσει όταν λείπουν τόσοι (οι τρεις μαζί και οι Ζαμπά-Βέρνμπλουμ) και τόσο ποιοτικοί ποδοσφαιριστές;

Στα στόπερ θα έχουμε για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλούς μήνες δίδυμο Βαρέλα-Ίνγκασον. Ένα ελαφρώς αταίριαστο δίδυμο δύο θηρίων, μια και απουσιάζει ο γρήγορος και εγκεφαλικός Κρέσπο που ταιριάζει και με τους δύο.

Μάτος-Γιαννούλης και Μίσιτς έχουν παίξει πάρα πολύ και θα δοκιμαστούν όσον αφορά τη συνέχεια στην απόδοσή τους.

Ο Μαουρίσιο και ο Βιεϊρίνια διεκδικούν και πάλι θέση, όπως και δύο από τους Πέλκα-Μπίσεσβαρ-Λημνιό. Στην κορυφή της επίθεσης έμεινε μόνο ο Σφιντέρσκι…

Σε ένα κατάμεστο γήπεδο όλα αυτά μπορεί να ξεπεραστούν και στο τέλος όλοι οι ποδοσφαιριστές να φύγουν με… άλλο αέρα για τις ολιγοήμερες διακοπές τους.

* Στο κανονικό ποδόσφαιρο γίνονται λάθη υπέρ όλων και κατά όλων. Πάντα τα πιο πολλά λάθη είναι υπέρ των μεγάλων. Πώς ο Ολυμπιακός κέρδισε βαθμούς με τον Αστέρα και τον ΟΦΗ από πεντακάθαρα λάθη διαιτητών και VAR; Κάπως έτσι θα έρθει και μία αντίστροφη κατάσταση. Στο ποδόσφαιρο της Οργάνωσης που συνήθισαν με το 100-0 υπέρ τους, προφανώς και αυτά δεν υπήρχαν. Η εύνοια ήταν πάντα υπέρ του ενός! Γι’ αυτό και κάνουν τα πάντα για επιστροφή σε εκείνες τις συνθήκες. Και θα το δείτε που θα βρουν και συμμάχους σε αυτή την προσπάθεια!

Μια που τα θυμηθήκαμε…

Όταν ο Έλληνας πολίτης χάνει την εμπιστοσύνη του στη δικαιοσύνη, τότε φθάνουμε στο έσχατο σημείο. Οι αλλεπάλληλες αναβολές στην εκδίκαση της υπόθεσης των στημένων και το ενδεχόμενο παραγραφής των πλημμελημάτων, δημιουργούν πολύ κακές σκέψεις για τους λόγους που γίνεται όλο αυτό. Και να ήταν μόνο αυτή η υπόθεση που εμπλέκονται συγκεκριμένοι άνθρωποι και η έννοια αναβολή-καθυστέρηση έχει χάσει την αξία της… Είναι τόσες πολλές οι υποθέσεις…

* Και επειδή δεν το έθιξε κανείς, ας θυμίσουμε ότι: Στις 13/12 UEFA και FIFA καταδίκασαν κάθε επίθεση και δυσφημιστικό σχόλιο για την ΚΕΔ και τη διαιτησία στην Ελλάδα. Αυτό εξάλλου χαρακτήρισαν το μεγαλύτερο πρόβλημα και γι αυτό φυσικά θα κληθούν στην Ελβετία οι ιδιοκτήτες των μεγάλων. Ζήτησαν μάλιστα οι διεθνείς Αρχές από τον Λευτέρη Αυγενάκη και την Επιτροπή Καθοδήγησης που δημιουργείται, να παρέμβει... προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν». Συμπίπτει μάλιστα να είναι οι ίδιοι που κατηγορούνται και για την επίθεση στον Χούμπελ, που επίσης έθιξε η UEFA και η FIFA.

Περιμένουμε λοιπόν τον υφυπουργό τι θα κάνει μετά τα νέα περιστατικά που έρχονται 100% κόντρα στην τελευταία αυστηρή προειδοποίηση των διεθνών Αρχών...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.