ΠΑΟΚ: Όταν λύγισε ο «βιονικός» Κρέσπο

ΠΑΟΚ: Όταν λύγισε ο «βιονικός» Κρέσπο

Σταύρος Σουντουλίδης
ΠΑΟΚ: Όταν λύγισε ο «βιονικός» Κρέσπο

bet365

Ο Ισπανός ήταν στυλοβάτης της «ασπρόμαυρης» άμυνας στην αήττητη πορεία των 50 αγώνων έχοντας χάσει μόλις ένα ματς και παίζοντας σε 45 σερί 90λεπτα στο πρωτάθλημα!

Οι αριθμοί του είχαν αρχίσει να… χτυπάνε κόκκινο! Αισίως, ο Χοσέ Άνχελ Κρέσπο, είχε συμπληρώσει 45 συνεχόμενα 90λεπτα στο πρωτάθλημα. Κάποια στιγμή, νομοτελειακά, ακόμη κι αυτός, θα… λύγιζε.

Ο αγώνας στη Νέα Σμύρνη έφτανε προς το τέλος του, ο ΠΑΟΚ είχε «κλειδώσει» ακόμη μια νίκη στο αήττητο σερί των 50 αγώνων του, αλλά έβλεπε τον στυλοβάτη της άμυνας του να σωριάζεται στο έδαφος.

Λίγες μέρες πριν από το τέλος του 2019, ήρθε ο μυϊκός τραυματισμός και παρότι συνέχισε και ολοκλήρωσε το παιχνίδι (ο Φερέιρα είχε «κλείσει» τις αλλαγές) τα άσχημα μαντάτα ήρθαν στη διάρκεια της επόμενης ημέρας.

Ο Ισπανός αμυντικός υποβλήθηκε σε μαγνητική και εκεί διαπιστώθηκε ότι υπέστη μερική ρήξη εκφυτικού τένοντα (ευθεία κεφαλή) του ορθού μηριαίου. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση των «ασπρόμαυρων» και θα καταβληθεί προσπάθεια να είναι έτοιμος για την αναμέτρηση κόντρα στον Άρη, στο ξεκίνημα του 2020. Μπορεί και να μην τα καταφέρει, με το δίδυμο Βαρέλα – Ίνγκασον θα υπερασπίζεται το κέντρο της «ασπρόμαυρης» άμυνας, με τον Μιχάι να είναι stand by για παν ενδεχόμενο.

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ

Μετά το απίστευτο 30/30 στο δρόμο προς τον αήττητο τίτλο την περσινή σεζόν, ήρθαν να προστεθούν οι 15 φετινοί αγώνες στο ενεργητικό του. Όχι, απλές συμμετοχές, όλες «γεμάτες» από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό! Ο 32χρονος στόπερ όχι μόνο δεν είχε χάσει ούτε δευτερόλεπτο από τους τελευταίους 45 αγώνες του «Δικεφάλου», αλλά παρέμεινε αήττητος, όπως και η ομάδα του.

Από τους 50 αγώνες του αήττητου σερί, απουσίασε μόλις σ’ έναν, αυτόν απέναντι στον Πλατανιά την τελευταία αγωνιστική της σεζόν 2017-18.

Ουσιαστικά, έχει να γνωρίζει την ήττα στο πρωτάθλημα από τον Μάρτιο του 2018 όταν οι «ασπρόμαυροι» ηττήθηκαν με 3-2 από τον Αστέρα Τρίπολης.

Από τα 172 συνολικά ματς που έχει δώσει ο ΠΑΟΚ σε τρεις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο, Ευρώπη) από την ημέρα που ήρθε στη Θεσσαλονίκη, ο Ισπανός στόπερ έχει παίξει στα 148, με το μ.ο. παρουσίας του να φτάνει στο εντυπωσιακό 86% των αγώνων του «Δικεφάλου»

Έχει απουσιάσει σε μόλις 24 παιχνίδια, τα 11 για το πρωτάθλημα, 9 για το κύπελλο και 4 για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Έχει κατακτήσει 1 πρωτάθλημα και 3 κύπελλα και το συμβόλαιο του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2021, όταν θα είναι 34 ετών.

Μέχρι τον τραυματισμό του στο ματς της Νέας Σμύρνης μετρούσε 1.819’ λεπτά στο γήπεδο τη φετινή σεζόν (με 19/19 συμμετοχές), με 2 γκολ (Ατρόμητος – ΠΑΟΚ 2-3, ΠΑΟΚ Ξάνθη 2-0) και 1 ασίστ.

Συνολικά, ο Κρέσπο έχει αγωνιστεί σε 13.382’ λεπτά (2016-17: 4.287’, 2017-18: 2.856’, 2018-19: 4.420’, 2019-20: 1.819’) με την «ασπρόμαυρη» φανέλα τα τελευταία 3,5 χρόνια. Δεν τα λες και λίγα…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα