ΠΑΟΚ: Τα πρώτα γενέθλια του Αμπέλ Φερέιρα στην Ελλάδα

ΠΑΟΚ: Τα πρώτα γενέθλια του Αμπέλ Φερέιρα στην Ελλάδα

Σταύρος Σουντουλίδης
ΠΑΟΚ: Τα πρώτα γενέθλια του Αμπέλ Φερέιρα στην Ελλάδα

bet365

Γεννημένος στις 22 Δεκεμβρίου του 1978, στο Πεναφιέλ, ένα προάστιο του Πόρτο, ο Αμπέλ Φερέιρα, σβήνει σήμερα τα κεράκια στην τούρτα των 41ων γενεθλίων του για πρώτη φορά μακριά από την παρτίδα του.

Με το πάρτι προσφορών* της Novibet θα τα δεις όλα! (21+) | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Καλύτερο δώρο από τη νίκη επί του Ατρομήτου ,το απόγευμα της Δευτέρας (23/12), στο τελευταίο παιχνίδι του 2019, να υποθέσουμε, δε θα περιμένει ο Αμπέλ Φερέιρα για τα σημερινά γενέθλια του, τα πρώτα που θα περάσει στη Θεσσαλονίκη.

Ο ΠΑΟΚ και ο Ιβάν Σαββίδης του έδωσαν το περασμένο καλοκαίρι τη δυνατότητα να περάσει για πρώτη φορά τα ποδοσφαιρικά σύνορα και να εργαστεί στο εξωτερικό. «Είπα στον κ. Σαββίδη πως είμαι παρών στο 200%, έχοντας αφήσει στην πατρίδα μου την οικογένειά μου, για να είμαι αφοσιωμένος. Σήμερα αφιερώνω περισσότερες ώρες στο επάγγελμά μου απ’ ό,τι έκανα στην Πορτογαλία», κάποια από τα λόγια του την εποχή που προέκυψε το ενδιαφέρον της Σπόρτινγκ, δείχνουν την πλήρη αφοσίωση του Πορτογάλου τεχνικού στη δουλειά και την αποστολή που του ανατέθηκε τον Ιούλιο από τον αναμορφωτή των νταμπλούχων Ελλάδας.

Ποιος είναι τελικά ο Αμπέλ Φερέιρα; Στο G-Weeekend μάθετε μια διαφορετική πλευρά του χαρακτήρα του και της φιλοσοφίας του γύρω από το ποδόσφαιρο, από την πλευρά του ο ίδιος έχει περιγράψει τη ζωή του στη Θεσσαλονίκη μιλώντας στο «Έθνος της Κυριακής».

«Είμαι άνθρωπος με ταπεινή καταγωγή. Οι γονείς μου δεν τέλειωσαν ούτε το γυμνάσιο. Οι θεμέλιοι λίθοι της εκπαίδευσής μου είναι η οικογένεια. Είναι δύσκολο να εξηγήσω σε κάποιον πόσο δύσκολο είναι να βρίσκεται τόσο μακριά από μια κόρη 8 ετών, μια κόρη 13 ετών και τη σύζυγό του. Προσπαθούμε να μειώσουμε την απόσταση, και μία φορά τον μήνα είτε πηγαίνω εγώ να τις δω, είτε έρχονται εκείνες. Αυτή είναι η στρατηγική που έχουμε για να κερδίζουμε στιγμές στην οικογενειακή μας ζωή. Θέλω να κερδίζω και στα προσωπικά μου αλλά και στα επαγγελματικά μου».

Ο Αμπέλ ολοκλήρωσε την ποδοσφαιρική καριέρα του σε ηλικία 32 ετών στο φινάλε της σεζόν 2011-12. Ως παίκτης κατέκτησε δύο φορές το κύπελλο Πορτογαλίας (2007, 2008) και αντίστοιχα το Σούπερ Καπ, ενώ παράλληλα έπαιξε με τη Σπόρτινγκ και στους ομίλους του Champions League.

«Ο τραυματισμός ήρθε σε μια περίοδο που το συμβόλαιο με την Σπόρτιγνκ πλησίαζε στο τέλος του. Μου έδωσαν τη δυνατότητα να αποθεραπευτώ στην ομάδα και να δούμε στη συνέχεια αν θα βρούμε κάτι άλλο, ωστόσο δεν ήταν καλή ιδέα.

Κάθε φορά που έτρεχα, το γόνατό μου πονούσε. Πόνος. Πόνος. Πόνος.

Έκανα τρεις συζητήσεις με τους γιατρούς και κάθε φορά μου έλεγαν ότι θα έπρεπε να αποσυρθώ από την ενεργό δράση, να σταματήσω το ποδόσφαιρο. Έκλαιγα για μέρα και τελικά το αποδέχθηκα: δεν μπορούσα να συνεχίσω. Ήμουν λες και πενθούσα. Θυμωμένος. Με ένα έντονο συναίσθημα αδικίας. Πώς είναι δυνατόν να έχει συμβεί κάτι τέτοιο; Είχα φτάσει σε αυτήν την ηλικία χωρίς ούτε έναν τραυματισμό. Και τώρα... αυτό;», έχει πει περιγράφοντας την δυσκολότερη στιγμή της καριέρας του ως ποδοσφαιριστής.

Δεν άλλαξαν τα πιστεύω του όταν από παίκτης έγινε προπονητής. Παρέμεινε πιστός στις ιδέες του. Γνωρίζει σε ποια ομάδα ήρθε το καλοκαίρι, τι πρεσβεύει ο ΠΑΟΚ, ποιο είναι το DNA και ποια η δύναμη του συλλόγου, «όποιος είχε την τύχη να δει ένα ντέρμπι θα καταλάβει τι λέω», είπε πρόσφατα στην Πορτογαλία περιγράφοντας την ατμόσφαιρα στην Τούμπα και τον τρόπο που ζουν οι φίλοι του ΠΑΟΚ για την ομάδα τους.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα