Άλλο κριτική και άλλο απαξίωση

Άλλο κριτική και άλλο απαξίωση

Βασίλης Βλαχόπουλος Βασίλης Βλαχόπουλος
Άλλο κριτική και άλλο απαξίωση

bet365

Ο Βασίλης Βλαχόπουλος γράφει για την απόσταση που χωρίζει την απαξίωση από την κριτική, την εμφατική νίκη επί του Βόλου και το «στοίχημα» στο ΟΑΚΑ.

Ερυθρός Αστέρας - Ολυμπιακός με Live Streaming* & σούπερ προσφορά* (21+) | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου της υπηρεσιακής διοίκησης της ΚΑΕ Άρης, κάποια στιγμή ειπώθηκε ότι «αγαπάμε τους παίκτες μας και τους προπονητές μας, τους αγκαλιάζουμε, σ’ αυτούς θα στηριχθούμε και θα τους υποστηρίξουμε μέχρι τέλους». Τα μηνύματα αγάπης σ’ ένα περιβάλλον παραγωγής εσωστρέφειας είναι σα να χιονίζει μες το κατακαλόκαιρο. Στον Άρη, ουδέποτε υπήρξε μέτρο σε επίπεδο κριτικής. Γιατί ποτέ δεν υπήρξε η (νοητή) διαχωριστική γραμμή μεταξύ της κριτικής και της απαξίωσης. Ανέκαθεν ξυπνούσε ακραία πάθη, αυτά ξεδιπλώνονται αναλόγως των αποτελεσμάτων.

Στην περίπτωση του φετινού Άρη, έχουμε ξαναγράψει ότι, τα πάντα είναι συνέπεια του κακού καλοκαιρινού σχεδιασμού. Από την έλλειψη πληρότητας σε συγκεκριμένες θέσεις, τις οικονομικές ανισορροπίες οι οποίες σε καθημερινή βάση είναι θέμα συζήτησης στο εσωτερικό της ομάδας και λόγω των οποίων (εκτιμώ ότι) συγκεκριμένες ανανεώσεις συμβολαίων δεν θα γίνουν, έως και τη χαλασμένη νοοτροπία που έχουν παίκτες οι οποίοι είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο την περσινή σεζόν.

Ο σχεδιασμός έγινε από τρεις ανθρώπους. Ντίνος Διαμαντόπουλος και Σάββας Παντελίδης δεν βρίσκονται πλέον στην ομάδα. Ο Θόδωρος Καρυπίδης παραμένει το «κουμάντο», προφανώς το μυαλό του ταξιδεύει στο περασμένο καλοκαίρι αναγνωρίζει τα λάθη του, σαφέστατα εκνευρίζεται και ο ίδιος με συγκεκριμένες επιλογές, αντιλαμβάνεται ότι όταν τα θεμέλια είναι στραβά, τότε και το οικοδόμημα θα έχει την ίδια κλίση, αλλά το παλεύει. Χθες, επέλεξε να μην βρεθεί στο «Κλεάνθης Βικελίδης» κι αυτή η απουσία δεν ήταν τυχαία, ούτε ήταν αποτέλεσμα επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Στη συγκεκριμένη γωνιά, δεν θα επιχειρηθεί «απενεχοποίηση» κανενός, θα κατατίθενται απόψεις βάσει της οπτικής του υπογράφοντα. Σωστές ή λάθος. Υπάρχει όμως τεράστια απόσταση μεταξύ της κριτικής από την απαξίωση. Αυτό δεν μπορεί να γίνει αντιληπτό.

Τα αποτελέσματα μιας ομάδας η οποία προέβη στα παραπάνω λάθη, αναδεικνύονται κάθε εβδομάδα και από τη στιγμή που αποδεικνύεται τουλάχιστον ακατόρθωτο για τον καθένα να χαλιναγωγήσει τα πάθη του, ακολουθούν οι ακραίες αντιδράσεις. Μετά την εμφατική νίκη επί του Βόλου, άλλαξε ο τρόπος προσέγγισης της ομάδας. Η αλήθεια είναι ότι ο Άρης δεν έγινε ομαδάρα, ούτε απέδειξε ότι μπορεί να κυριαρχεί έναντι κάθε αντιπάλου. Απλά, έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι και ο Βόλος ένα αντίστοιχα πολύ κακό.

Η επιστροφή του Λούκας Σάσα στον άξονα της μεσαίας γραμμής του έδωσε ανασταλτική ικανότητα, η οποία συνδυάστηκε με την καλή εμφάνιση του Μάρτιν Τόνσο καθώς ο Αργεντίνος απελπισμένα προσπάθησε να αποδείξει ότι αξίζει μια θέση στην 11αδα, αλλά δεν το έκανε σε κάθε συμμετοχή του. Η αυταπάρνηση του Λίντσεϊ Ροζ και η αποδοχή του ρόλου του δεξιού μπακ, έδωσε φανέλα βασικού στον Γιώργο Δεληζήση ο οποίος «φώναξε» στον προπονητή του ότι τον αδικεί και ότι πρέπει να του δώσει ευκαιρίες.

Σε επίπεδο μεσοεπιθετικής γραμμής, ο Γιάννης Φετφατζίδης επιβεβαίωσε ότι, μπορεί κάλλιστα να κάνει 5-10 κούρσες για να βοηθήσει σε ανασταλτικό επίπεδο γιατί (το δικό μου μάτι) εκεί εστίασε και λιγότερο στις τελικές πάσες που έδωσε. Θα μπορούσε να είχε τελειώσει το παιχνίδι με τουλάχιστον τρεις ασίστ. Ο πανηγυρισμός του Μπράουν Ιντέγε στοιχειοθέτησε ένα μήνυμα. Προς όλους. Αντιλαμβάνεται και ο ίδιος ότι θα έπρεπε να είχε σκοράρει περισσότερα τέρματα βάσει των ευκαιριών που δημιουργεί η ομάδα του, αλλά τον ενόχλησε η απαξίωση. Και ο ίδιος βέβαια οφείλει να μη φοβάται και να διαχειρίζεται καλύτερα την πίεση. Ο Ντάνι Λάρσον άρχισε και πάλι να «ερωτεύεται» τη δουλειά του, έπειτα από ένα διάστημα βαθιάς κρίσης και ο Μπρούνο Γκάμα έδειξε ότι θέλει να πάρει τον ρόλο του ηγέτη.

Η γενική άποψη ότι, πέραν των λαθών, αυτή η ομάδα έχει αδικήσει πολλές φορές τον εαυτό της, δεν αλλάζει. Όπως επίσης και ότι στα περισσότερα παιχνίδια, έλειπε η ποδοσφαιρική εξυπνάδα και κυρίως η φλόγα που χαρακτήριζε την αντίστοιχη περσινή. Δυνατότητες πραγματικής ανατροπής του κλίματος υπάρχουν, αρχής γενομένης της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Αυτό είναι το κομβικό παιχνίδι για τον Άρη γιατί είναι αγώνας έξι βαθμών. Σε περίπτωση νίκης, το μειονέκτημα θα γίνει πλεονέκτημα τόσο στη βαθμολογία όσο και σε περίπτωση ισοβαθμιών. Εκεί φαίνεται ο χαρακτήρας μιας ομάδας.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Βασίλης Βλαχόπουλος
Βασίλης Βλαχόπουλος

Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία στα τελευταία χρόνια της… λαδόκολλας. Χάριν οικονομίας, το λευκό χαρτί χρησιμοποιούταν σε έκτακτες και ιδιαιτέρως σοβαρές καταστάσεις, ούτως ή άλλως ήταν δυσεύρετο. Πρόλαβε τη διαδικασία αποστολής των φαξ, αλλά και τις πρώτες συσκευές κινητής τηλεφωνίας με τη λαστιχένια κεραία που θύμιζαν στρατιωτικούς ασυρμάτους.

Παρακολουθεί όλες… τις μπάλες, αλλά η αδυναμία του είναι η πορτοκαλί, η σπυριάρα, λόγω της ειδοποιού διαφοράς μεταξύ ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Στο μπάσκετ ΠΑΝΤΑ κερδίζει ο καλύτερος. Στο ποδόσφαιρο, μπορεί να κερδίσει ο πιο τυχερός.

ΥΓ: Οσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα περιοδικά κι αν πέσουν στα χέρια του, το «Τρίποντο» ήταν, είναι και θα είναι το κορυφαίο forever and ever.