Η αποθέωση του τίκι τάκα του Ολυμπιακού κι ο εκρηκτικός Μπρούνο!

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Η αποθέωση του τίκι τάκα του Ολυμπιακού κι ο εκρηκτικός Μπρούνο!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος στέκεται στο blog του στο gazzetta σε δύο σημαντικά σημεία του χθεσινού αγώνα του Ολυμπιακού.

Μακάμπι - Παναθηναϊκός με Live Streaming* & σούπερ προσφορά* (21+) | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Ο Ολυμπιακός έκανε χθες κάτι πολύ έξυπνο. Έχοντας εντοπίσει τη βασική αδυναμία της Λάρισας στη φετινή σεζόν, την κτύπησε ακριβώς εκεί!

Η ΑΕΛ λοιπόν έχανε 0-2 και στο Χαριλάου από τον Άρη στο 12ο λεπτό! Κι από τον ΟΦΗ 0-2 μέσα στη Λάρισα στο 7ο λεπτό! Κι από τον Ατρόμητο 0-2 μέσα στη Λάρισα στο 20ο λεπτό! Κι από τον Αστέρα 0-1 στην Τρίπολη στο 19ο λεπτό. Κι από τον ΠΑΟΚ 0-1 στην Τούμπα στο 16ο λεπτό. Κι από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι 0-1 από το 17ο λεπτό. Κι από τον ίδιο τον Ολυμπιακό, βεβαίως, 0-1 μέσα στη Λάρισα από το 7ο λεπτό.

Έχοντας δει ο Ολυμπιακός το πόσο εύκολα δέχεται γκολ η ΑΕΛ στα πρώτα λεπτά των μισών (!) αγώνων της στο φετινό πρωτάθλημα επέλεξε να μπει δυνατά στο παιχνίδι αφενός μεν για να αξιοποιήσει το δικό του μομέντουμ (είχε προηγηθεί 1-0 στο Αγρίνιο στο 6’ και 2-0 στην Τρίπολη στο 9΄), αφετέρου δε για να εκμεταλλευθεί το μειονέκτημα της Λάρισας. Κάπως έτσι, ήρθε το 2-0 μόλις στο 11’ και δεν ήθελε πολύ μετά για να γίνει και το 3-0 στο 17’.

Στο β΄ ημίχρονο ο Ολυμπιακός κατέβασε εντελώς ταχύτητα, λόγω του αγώνα του την Κυριακή στο Βόλο, κόντρα σε μία ομάδα εχθρική απέναντι του (βλέπε απόφαση διάθεσης εισιτηρίων μόνο στους κατόχους της… κάρτας Βόλος!!!) , αλλά κι εξαιτίας της φόρτισης πολλών παικτών του που έδωσαν το 7ο παιχνίδι τους (πέντε πρωταθλήματος και δύο Τσάμπιονς Λιγκ) μέσα σε διάστημα 25 ημερών…Άλλωστε, δεν ξέρω και τι νόημα θα είχε εάν έβαζαν, σε αγώνα χωρίς κόσμο στις εξέδρες, πέντε κι έξι γκολ στη Λάρισα, μία ομάδα που έπαιξε κανονικό ποδόσφαιρο κι όχι κυνηγώντας τα πόδια (ρωτήστε και τους Γκιγέρμε, Ποντένσε) και τα κεφάλια (είδατε πώς παραμορφώθηκε το πρόσωπο του Αβραάμ) των παικτών του Ολυμπιακού, όπως είχε κάνει μόλις την περασμένη Κυριακή ο Αστέρας στην Τρίπολη.

Μπορούμε να σταθούμε σίγουρα στο πρώτο γκολ του Ολυμπιακού, καθότι αποτελεί αποθέωση του ποδοσφαίρου απόλυτης κατοχής της μπάλας που θέλει για την ομάδα του ο Πέδρο Μαρτίνς, το φημισμένο τίκι τάκα της Μπαρτσελόνα! Για όποιον δεν το κατάλαβε, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν στα πόδια τους την μπάλα ένα ολόκληρο λεπτό (61 δευτερόλεπτα!!!), πριν αυτή καταλήξει στα δίχτυα του Κρίστινσον! Από το 07.18 έως το 08.19. Σε ένα μοναδικό κρεσέντο κυκλοφορίας της μπάλας και με 21 πάσες ο ένας στον άλλο, αλλάζοντας συνεχώς πλευρά, από τα δεξιά στα αριστερά κι αντίστροφα, μέχρι που βρήκαν την ευκαιρία για την καλή σέντρα, από τον Τσικίμα, και το πέταγμα του Μασούρα για το 1-0.

Πρώτος το ξεκίνησε ο Γκασπάρ, υποδεχόμενος ένα διώξιμο αμυντικών της Λάρισας. Από εκείνη την στιγμή η μπάλα πέρασε διαδοχικά από τα πόδια των Γκασπάρ, Καμαρά, Μπουχαλάκη, Μπρούνο, πάλι Μπουχαλάκη, Ελ Αραμπί, ξανά Καμαρά, πάλι Γκασπάρ, Καμαρά για τρίτη φορά, Μπουχαλάκη για τρίτη φορά, Ελ Αραμπί πάλι, Τσιμίκα, Μπουχαλάκη για τέταρτη φορά, Αβραάμ, Μπα, Μπουχαλάκη για πέμπτη φορά, Καμαρά για τέταρτη φορά, Σουντανί, ξανά Μπρούνο, Ελ Αραμπί για τρίτη φορά, Τσιμίκα ξανά, Μασούρα.

Κοινώς, η μπάλα πέρασε από τα πόδια κάθε παίκτη του Ολυμπιακού, πλην του Σα, και δη εννιά συνολικά φορές από τους δύο κεντρικούς χαφ (Καμαρά, Μπουχαλάκη) και τρεις από τον πολύ κινητικό σέντερ φορ (Ελ Αραμπί)! Με επιμονή στην πάσα, αλλά και στόχευση να βρεθεί η ευκαιρία για την καλή κάθετη η, την καλή σέντρα, όπως κι ακριβώς συνέβη. Ένα γκολ βγαλμένο πραγματικά από την καθημερινή ρουτίνα του Ρέντη.

Το 2-0 ήταν κάτι άλλο, κι αυτό μέσα από τη δουλειά της ομάδας, όμως αυτή τη φορά με κλέψιμο της μπάλας από τον Καμαρά και γρήγορη πάσα στον Σουντανί, για την ασίστ στον σκόρερ (πάλι Μασούρα). Με παρόμοιο τρόπο, λάθος του αντίπαλου και κλέψιμο (από τον Ποντένσε στη μία περίπτωση κι από τον Ελ Αραμπί στην άλλη), ο Ολυμπιακός είχε πετύχει στην Τρίπολη το 2-0 και το 3-0 επί του Αστέρα!...

Το 3-0 ήταν επίσης από διαφορετικό ρεπερτόριο, αφού η όλη φάση ξεκίνησε από καλή άμυνα του Γκασπάρ, ψύχραιμη μεταβίβαση της μπάλας από τον Μπα στον Καμαρά και μία γρήγορη κάθετη του Μαντί στον σκόρερ Σουντανί. Εδώ, όλα ήταν θέμα ταχύτητας. Μέσα σε 12 δευτερόλεπτα ο Ολυμπιακός από ανακοπή αντίπαλης επίθεσης, βρέθηκε να σκοράρει!

Παίκτης-κλειδί και χθες του Ολυμπιακού, όπως στην Τρίπολη, ήταν ο Καμαρά, με συμμετοχή και στα τέσσερα γκολ, και δη από θέση κόφτη! Να υπενθυμίσω ότι στο 4-0, μία δική του καλή μπαλιά προς τον Μπρούνο, στην πλάτη της άμυνας της Λάρισας υποχρέωσε τον Μόρα σε δύσκολη επέμβαση, με συνέπεια να κερδίσει την κατοχή της ο Ελ Αραμπί και να πάρει στη συνέχεια το πέναλτι.

Το δεύτερο σημείο στο οποίο θα σταθώ είναι η εικόνα του Μπρούνο. Το παιδί έπαιξε για πρώτη φορά στην αρχική ενδεκάδα του Ολυμπιακού, έχοντας στα πόδια του μόλις ένα 15λεπτο συμμετοχής τον Αύγουστο κι ένα 20λεπτο τις προάλλες στο Αγρίνιο. Με αυτό το δεδομένο, η εμφάνιση του ήταν σίγουρα θετική.

Για την ακρίβεια στο α΄ ημίχρονο, ο Βραζιλιάνος πρόσθεσε σε μεγάλο βαθμό ενέργεια κι ένταση στο παιχνίδι του Ολυμπιακού, στοιχεία που «δένουν» πολύ στον τρόπο με τον οποίο ο προπονητής θέλει από την ομάδα να παίζει. Σε ρόλο δεξιού εξτρέμ ήταν εκρηκτικός, είχε αρκετές ωραίες έως και θεαματικές ενέργειες, όμορφες συνεργασίες με τον δεξί μπακ Γκασπάρ, πιεστικά μαρκαρίσματα στους αντίπαλους κι επεμβάσεις και κλεψίματα στις επιστροφές του. Έβγαλε δυναμισμό κι αν μπορέσει να βελτιώσει τις σέντρες του, μπορεί να αποδειχθεί άλλο ένα πολύτιμο εργαλείο για τον Μαρτίνς.

Στο β΄ ημίχρονο έπεσε πάρα πολύ κι έκανε λάθη, προφανώς λόγω της εικόνας όλης της ομάδας, αλλά και της έλλειψης ρυθμού του ίδιου, ωστόσο στο διάστημα που παίχτηκε πραγματικό ποδόσφαιρο, στο α΄ ημίχρονο, ήταν ένα καλό γρανάζι της μηχανής του Ολυμπιακού. Η λογική λέει ότι αν συνεχίσει έτσι, θα καλυτερεύσει. Αρκεί να επιμείνει στο να παίζει ποδόσφαιρο και όχι να κάνει αυτά τα…περίεργα βραζιλιάνικα, όπως εκεί που πήγε στο κόρνερ να περάσει την μπάλα πάνω από τον Μόρα, έχοντας άλλους δύο αντίπαλους γύρω του.

Άξιζε την ευκαιρία ο Μπρούνο, την πήρε έστω καθυστερημένα και να κοιτάξει να επενδύσει σε αυτήν, παίζοντας σοβαρά και θετικά.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.