Παναθηναϊκός: Κάνοντας βαθμό και κόκκινη να μοιάζουν... μικρά

Παναθηναϊκός: Κάνοντας βαθμό και κόκκινη να μοιάζουν... μικρά

Κώστας Ζάλιαρης
Παναθηναϊκός: Κάνοντας βαθμό και κόκκινη να μοιάζουν... μικρά

bet365

Σε μια από τις πιο καλές εκτός έδρας εμφανίσεις του για φέτος (άλλωστε μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού αυτές), ο Παναθηναϊκός κατάφερε το τελικό 1-1 με τον ΟΦΗ να μοιάζει κακό, αντιδρώντας παρά το αριθμητικό μειονέκτημα από το 70'. Ο εξαιρετικός Δώνης, η δημιουργία που δεν είχε ευτυχή τελική κατάληξη και η διαχείριση.

Μακάμπι - Παναθηναϊκός με Live Streaming* & σούπερ προσφορά* (21+) | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Μέσα σε τρία λεπτά φάνηκαν όλα να γίνονται καταστροφικά για τον Παναθηναϊκό, όταν στο 67' ο Σίμος είδε την αλλαγή του, τον Πασχάλη Στάικο, να συμμετέχει στη φάση του γκολ για τον ΟΦΗ και στο 70' ο Παναθηναϊκός είδε τον Σένκεφελντ να σηκώνει το πόδι ψηλά για φάουλ και να παίρνει δεύτερη κίτρινη.

Όλη η προσπάθεια και η θετική εικόνα των «πράσινων» θα πήγαινε κατευθείαν στα σκουπίδια, ωστόσο, οι παίκτες του Γιώργου Δώνη είχαν στοιχεία και χαρακτήρα που για την αναμέτρηση αυτή - γιατί τα μεγάλα προβλήματα δεν κρύβονται σε ένα απόγευμα - απέφεραν καρπούς παρά τις αντιξοότητες...

Συμμετοχή στη δημιουργία, αλλά αναποτελεσματικός

Απόντος του Ζαχίντ που βρέθηκε στον πάγκο κι όχι στο αρχικό σχήμα και με τον Μακέντα ουσιαστικά ξανά σε αρκετά πιο ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Περέα που λόγω της ποδοσφαιρικής του φύσης και του ενθουσιασμού του τοποθετείται στη γραμμή κρούσης, ο Παναθηναϊκός είχε δημιουργία που σπάνια έχει παρουσιάσει. Οι Μπουζούκης και Χατζηγιοβάνης από τα άκρα ανέλαβαν να βοηθήσουν ώστε να προκύψουν φάσεις προς την αντίπαλη εστία, ωστόσο, στις καλές ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν, δεν υπήρξε το επιθυμητό για την ομάδα του Δώνη, αποτέλεσμα. Ο Χατζηγιοβάνης χάνει το τετ-α-τετ που στο οποίο τον έστειλε ο Περέα στην έναρξη της αναμέτρησης, λίγο αργότερα εκείνος που έχασε το γκολ «έφτιαξε» ευκαιρία στον Μπουζούκη που με το αριστερό νικήθηκε από τον Σωτηρίου, ενώ, το γκολ που ακυρώνεται από τον Μακέντα προέρχεται ξανά από ωραία βαθιά μπαλιά του Γιάννη Μπουζούκη. Στη γενικότερη προσπάθεια να δημιουργηθούν φάσεις, συνείσφερε και η εξαιρετική εμφάνιση του Ινσούα από αριστερά, ακόμα κι αν αρκετές φορές ίσως και δίχως την έγκριση του Δώνη «έκοβε» εσωτερικά για να γίνει πιο απειλητικός. Μαζί του, άλλωστε, το «τριφύλλι» έφτιαξε φάση για γκολ παίζοντας τη μπάλα με τη μία, στη συνεργασία με τους Περέα και Δώνη στο δεύτερο ημίχρονο.

Πολλή δουλειά οι Δώνης και Κουρμπέλης

Ένα από τα καλύτερα, αν όχι το καλύτερο, παιχνίδι των δύο χαφ του Παναθηναϊκού ήταν αυτό στην Κρήτη. Ειδικά ο Χρήστος Δώνης κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια, ήταν εκείνος που κέρδισε το πέναλτι από τον Γιώργο Κουτρουμπή, είχε αυτοπεποίθηση στις κινήσεις του, έφαγε πολύ ξύλο από τους αντιπάλους του και είχε κι ένα δοκάρι σε απευθείας εκτέλεση φάουλ. Ο Δημήτρης Κουρμπέλης όρμησε κι έκανε το κλέψιμο στη φάση από την οποία ο παρτενέρ του στο χώρο του κέντρου κατάφερε να προσφέρει στον Παναθηναϊκό την ευκαιρία να σκοράρει από την άσπρη βούλα. Ο αρχηγός του «τριφυλλιού» στη γενικότερα καλή εικόνα των «πράσινων» στο «Θ.Βαρδινογιάννης» και την εμφάνιση που ξεχωρίζει από τα εκτός έδρας παιχνίδια του συλλόγου την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, είχε τον έλεγχο στο χώρο δράσης του και είχε και την τρομερή ευκαιρία στο φινάλε με το κατέβασμα με τον ώμο και το σουτ στην κλειστή γωνία.

Αυτό κάνει ο Ζαχίντ

Είναι ο παίκτης που μπορεί ανάλογα με τα μαρκαρίσματα που θα πέσουτν πάνω του να εξαφανιστεί απ' ολόκληρο το παιχνίδι και να κάνει μια ενέργεια η οποία θα προκαλέσει το κάτι διαφορετικό και θ' αποτελέσει τρομερή βοήθεια. Ο Γκιάς Ζαχίντ πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 81ο λεπτό όταν ο Παναθηναϊκός αγωνιζόταν ήδη με δέκα παίκτες και έκανε πολύ μεγάλη διαφορά. Συνεργάστηκε άψογα και με τη μία με τον Κουρμπέλη όταν εκείνος έκλεψε τη μπάλα, με τον Νορβηγό να βρίσκει άμεσα τον Χρήστο Δώνη ανάμεσα από τα σώματα για πάρει αυτός στη συνέχεια το πέναλτι. Μια επαφή. Μια πάσα. Μια αντίληψη του χώρου. Μια μπαλιά που ήταν απρόσμενη. Αυτό που μπορεί να χαρίσει ο Ζαχίντ. Και φυσικά στο φινάλε από το δικό του πόδι η μπάλα φτάνει στον Κουρμπέλη εντός περιοχής από την εκτέλεση φάουλ για να χάσει ο αρχηγός τη μεγάλη ευκαιρία για μια σπουδαία ανατροπή.

Δεν φάνηκε το αριθμητικό μειονέκτημα

Ο Γιώργος Δώνης πιστώνεται το γεγονός πως στα 20 λεπτά κατά τα οποία ο Παναθηναϊκός έμεινε με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Μπαρτ Σένκεφελντ, δεν φάνηκε κάτι διαφορετικό στον αγωνιστικό χώρο από την εικόνα που υπήρχε όταν η αναμέτρηση ήταν στο 11vs.11. Βάζοντας τον Χατζηθεοδωρίδη αρχικά αριστερό μπακ όπως ανέφερε και τραβώντας ως αριστερό στόπερ τον Ινσούα, αργότερα με την είσοδο του Ζαχίντ που συνείσφερε σημαντικά κι έπειτα με τον Κολοβέτσιο για ν' αποκτήσει σταθερότητα η άμυνα, ο κόουτς το διαχειρίστηκε αρκετά καλά. Πριν την ισοφάριση το 4-3-2 λειτούργησε εξαιρετικά και μετά το γκολ το 4-4-1 προκάλεσε ερισσότερη σταθερότητα και σιγουριά.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα