ΑΕΚ: Ο αναγεννημένος Κρίστιτσιτς και ο ψυχωμένος Τσιντώτας

ΑΕΚ: Ο αναγεννημένος Κρίστιτσιτς και ο ψυχωμένος Τσιντώτας

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Ο αναγεννημένος Κρίστιτσιτς και ο ψυχωμένος Τσιντώτας

bet365

Η ΑΕΚ κρατάει μόνο τη νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης, με τον Νέναντ Κρίστιτσιτς να αποτελεί για δεύτερο σερί ματς βαρόμετρο στον χώρο του κέντρου και τον Παναγιώτη Τσιντώτα να δείχνει ξανά την ετοιμότητά του.

Μακάμπι - Παναθηναϊκός με Live Streaming* & σούπερ προσφορά* (21+) | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Ένα χρόνο συμπληρώνει ο Νέναντ Κρίστιτσιτς στην ΑΕΚ και μέχρι την περασμένη εβδομάδα όλοι αναζητούσαν ένα πραγματικά «γεμάτο» ματς του Σέρβου χαφ με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Και όχι άδικα καθώς ο Κρίστιτσιτς στην ΑΕΚ δεν θυμίζει σε τίποτα εκείνο τον παίκτη που... έκοβε και έραβε στον χώρο της μεσαίας γραμμής με τον Ερυθρό Αστέρα. Ωστόσο στο διπλό επί της Ξάνθης, αλλά και στην αγχωτική νίκη απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης ο Σέρβος μέσος αποτέλεσε το βαρόμετρο στον άξονα και ήταν αυτό που έψαχνε η ΑΕΚ τόσο καιρό στον χώρο της μεσαίας γραμμής.

Ο Κρίστιτσιτς με την Ξάνθη έκανε το πρώτο του πραγματικά πολύ καλό ματς με τους κιτρινόμαυρους, τόσο στον ανασταλτικό όσο και στον δημιουργικό τομέα. Έμπαινε δυνατά στις μονομαχίες, έριξε πολύ τρέξιμο και από το δεύτερο μέρος και έπειτα ανέβασε την απόδοσή του και πάτησε και στην αντίπαλη περιοχή. Κάτι που δεν έπαιρνε η ΑΕΚ από τους χαφ της. Είχε τελική προσπάθεια με το σουτ που επιχείρησε και φυσικά είχε συμμετοχή και στο γκολ του Γαλανόπουλου, με το τακουνάκι αρχικά στον Ολιβέιρα, για να φύγει η ΑΕΚ με τους τρεις βαθμούς.

Απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης ο Κρίστιτσιτς για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ήταν αυτός που πραγματικά έχει ανάγκη η ΑΕΚ. Εκείνος ο παίκτης με τις δυνατότητες για τις οποίες αποκτήθηκε πριν από ένα χρόνο. Ο Σέρβος χαφ έκοβε, μοίραζε σωστά την μπάλα, έπαιζε κάθετα, κάτι επίσης που δεν είχε η ΑΕΚ από τους μέσους της, με αποκορύφωμα φυσικά την τρομερή μπαλιά που έβγαλε με το εξωτερικό στον Παουλίνιο, πριν αυτός τροφοδοτήσει τον Λιβάια στη φάση της επίτευξης του δεύτερου κιτρινόμαυρου γκολ.

Ο Κρίστιτσιτς στα δύο ματς με τον Μάσιμο Καρέρα στον πάγκο φαίνεται αναγεννημένος σε σχέση με την προβληματική εικόνα του από τότε που ήρθε στην ΑΕΚ. Προφανώς και χρειάζεται διάρκεια στην απόδοσή του για να μπορεί να κριθεί συνολικά, ωστόσο οι δύο τελευταίες εμφανίσεις του δεδομένα έχουν βοηθήσει στις νίκες της ΑΕΚ, αλλά και τον ίδιο ώστε να πάρει επιτέλους αγωνιστικά τα πάνω του και να βγάλει τα ποιοτικά και ηγετικά του χαρακτηριστικά στη συνέχεια.

Ωστόσο για να φτάσει η ΑΕΚ στην τελική επικράτηση επί του Αστέρα χρειάστηκε η καθοριστική συμβολή του Παναγιώτη Τσιντώτα. Γιατί μπορεί τα γκολ να ήρθαν από τους Πέτρο Μάνταλο και Μάρκο Λιβάια (βρήκε δίχτυα έπειτα από δύο μήνες), όμως αν δεν ήταν ο Έλληνας γκολκίπερ στο τέλος η Ένωση ίσως να είχε… αυτοκτονήσει με την εικόνα της στο τελευταίο εικοσάλεπτο. Ένας Τσιντώτας που για άλλη μια φορά έδειξε την ετοιμότητά του, ερχόμενος «κρύος» από τον πάγκο για να αντικαταστήσει τον τραυματία Βασίλη Μπάρκα, επιβεβαιώνοντας ότι πάντα είτε ξεκινάει κάτω από τα δοκάρια είτε όχι, είναι έτοιμος να προσφέρει.

Η φανταστική απόκρουση στην κεφαλιά του Λουίς Φερνάντεθ στο 87’ κράτησε όρθια την ΑΕΚ, όπως και η σταθερότητά του σε άλλη μια τελική του Μπαράλες στις καθυστερήσεις. Και όλα αυτά παρότι μέσα σε δευτερόλεπτα είχε σηκωθεί από τον πάγκο για να βρεθεί στον αγωνιστικό χώρο. Ένας τερματοφύλακας που πάντα βγάζει το πάθος που τον διακρίνει, είτε βρίσκεται στον πάγκο, είτε καλείται να υπερασπιστεί την εστία της ΑΕΚ. Δεν ήταν φυσικά η πρώτη φορά που η απόκρουση του Τσιντώτα συνέβαλε σε νίκη της ΑΕΚ, υπενθυμίζοντας ότι η Ένωση έχει έναν ικανότατο γκολκίπερ πίσω από τον Μπάρκα που έχει τα προσόντα να πάρει ακόμα και τη θέση του βασικού στο μέλλον.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα