Μ' ανησυχεί ότι ο Ένινγκ δείχνει να μην ανησυχεί!

Μ' ανησυχεί ότι ο Ένινγκ δείχνει να μην ανησυχεί!

Μιχάλης Λεάνης Μιχάλης Λεάνης
Μ' ανησυχεί ότι ο Ένινγκ δείχνει να μην ανησυχεί!

bet365

Ο Μιχάλης Λεάνης γράφει για τον Αρη μετά την ήττα στο Ηράκλειο και στέκεται στον Μίκαελ Ενινγκ...

Premier League: Χιλιάδες επιλογές και στοιχήματα για σκόρερ, κάρτες, κόρνερ και λεπτό πρώτου γκολ. |21+

Δεν με ανησύχησε τόσο η ήττα του Άρη και τα τρία γκολ στο Γεντί Κουλέ ούτε ο τρόπος με τον οποίο τα δέχθηκε η ομάδα.

Επαναλαμβάνω δεν με ανησύχησε ΤΟΣΟ ,όχι ότι το γεγονός περνά απαρατήρητο, ή δεν είναι άξιο υπογράμμισης.

Το αντίθετο μάλιστα!

Αλλά κρίνω ότι μεταξύ άλλων πιο βασικών και πιο σημαντικών η εμφάνιση του Αρη στο δεύτερο μέρος έχει να κάνει και με την νοοτροπία που επικρατεί στην ομάδα από την αρχή της περιόδου. Η νοοτροπία-πληγή των χαμένων ημιχρόνων!

Η νοοτροπία λοιπόν είναι κάτι που διορθώνεται προϊόντος του χρόνου, ακόμα και αν έχουμε φτάσει αισίως στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος, αλλά τα άλλα τα πιο βασικά πολύ φοβάμαι ότι δύσκολα διορθώνονται.

Μακάρι να πέφτω έξω και να αποδειχθώ κακός μάντης παρά μάντης κακών!

Αυτό λοιπόν που θεωρώ πιο σημαντικό, από την για μια ακόμα φορά κάκιστη αγωνιστική συμπεριφορά και νοοτροπία των παικτών, είναι ο τρόπος με τον οποίο αντιμετώπισε ο κόουτς Ένιγκ το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Ζητήματα δηλαδή που έχουν να κάνουν με την στρατηγική και την διαχείριση της αναμέτρησης.

Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής η ανησυχία μου μεγάλωσε ακόμα περισσότερο όταν άκουσα τις δηλώσεις και τις τοποθετήσεις του μετά τα πέρας του αγώνα.

Περίμενα να έχει αντιληφθεί τις ανορθογραφίες του, τόσο στις αρχικές του επιλογές, όσο και στην αστοχία του να αλλάξει την εικόνα της ομάδας ,όταν ο αντίπαλος πέτυχε την ανατροπή.

Γιατί χρόνος υπήρχε όχι μόνο για να φέρει ο Άρης το ματς και πάλι στα ίσια και να μην φύγει ηττημένος αλλά ακόμα και να πετύχει αυτός με την σειρά του την ανατροπή.

Να σημειώσω σ’ αυτό εδώ το σημείο κάτι πολύ σημαντικό.

Ο ΟΦΗ ότι πήρε το πήρε από τους παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο.

Αντίθετα στον Άρη οι αλλαγές τον καταδίκασαν!

Πάμε όμως να τα δούμε όλα με την σειρά.

Θεωρώ αδιανόητο με βάση το δυναμικό της ομάδας να πηγαίνει ο Άρης για να κερδίσει στο Ηράκλειο- γιατί έχει να κερδίσει από το ματς με τον Αστέρα στην έδρα του- και να μην ξεκινά στην βασική ενδεκάδα ο Ντιγκινί!!!

Γιατί καλές οι ισοπαλίες, όταν δεν μπορείς να κερδίσεις, αλλά οι κιτρινόμαυροι έχουν απόλυτη ανάγκη από νίκες ακόμα και εκτός έδρας αν θέλουν να καλύψουν το χαμένο έδαφος.

Στην Κρήτη ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία ο Άρης να φύγει με το διπλό , ευκαιρία που έγινε ακόμα μεγαλύτερη από την στιγμή που προηγήθηκε στο σκορ.

Ο Άρης ξεκινά το κρίσιμο αυτό παιχνίδι , το πρώτο εκτός έδρας του δευτέρου γύρου χωρίς τον ποδοσφαιριστή με την καλύτερη τεχνική κατάρτιση , τον παίκτη που μπορεί να παίξει στον χώρο, που διαβάζει τον χώρο, που πασάρει με την μία που βλέπει γήπεδο , που αξιοποιεί τον Ιντέγε-ανεξάρτητα από το πως ολοκληρώνει τις φάσεις ο σέντερ φορ του Άρη- που σουτάρει , που έχει πετύχει γκολ με το κεφάλι, που το ποδοσφαιρικό του μυαλό και ο τρόπος σκέψης είναι απαραίτητα στοιχεία για να λειτουργήσει η ομάδα.

Επιμένει ο κόουτς στο πειραματικό πλάνο Ιντεγε-Λάρσον που δεν έχει δουλευτεί σε τέτοιο βαθμό ώστε να αποκτήσει ταυτότητα.

Γιατί άλλο είναι πως λειτουργεί ο Λάρσον χωρίς τον Ιντέγιε και άλλο μ’αυτόν .

Αν πιστεύεις ότι το χαρτί Λάρσον επειδή σου βγήκε μια-δυο φορές θα σου βγαίνει πάντα ακυρώνοντας ένα από τους πιο χρήσιμους παίκτες σου , τότε δεν μιλάμε για κοουτσάρισμα αλλά για ρουλέτα!

Ο Άρης όσο περνά ο χρόνος χάνει το κέντρο. Το πράμα μιλά από μόνο του. Ο Μπα υποπίπτει σε λάθη η ανασταλτική λειτουργία αγκομαχά ,η ομάδα οπισθοχωρεί.

Δεν κάνεις τίποτα.

Το σκορ έρχεται τούμπα και πάλι δεν κάνεις κάτι.

Εν τω μεταξύ η θεά τύχη σου χαμογελά.

Ο ΟΦΗ έχει ξεκινήσει το ματς χωρίς τον βασικό του μέσο τον Ναμπί. Κατά την διάρκεια της αναμέτρησης χάνει και τον Σεμέντο ο δε Βαζ είναι κιτρινισμένος από το 36ο λεπτό!!!

Τι άλλο δηλαδή να σου κάτσει για να ενισχύσεις την μεσαία γραμμή;;;

Έχεις πάρει μαζί σου τον Μενέντες. Προφανώς όχι για να δει την Κνωσό και την Φαιστό αλλά για να τον χρησιμοποιήσεις αν παραστεί ανάγκη!

Βάλε τον λοιπόν αριστερά μια θέση που έχει παίξει και φέρε τον Σάσα στο κέντρο να ανασάνει η ομάδα.

Τράβα στον πάγκο τον Λάρσον και βάλε τον Ντιγκινί να πατήσει περιοχή , έχοντας πίσω του Σάσα-Ματίγια να βγάζουν την ομάδα μπροστά!

Αν πάλι κρίνεις ότι ο Ιντέγιε είναι ανέτοιμος κάθισέ τον στον πάγκο και δοκίμασε ένα πιο ελαφρύ σχήμα με Λάρσον-Ντιγκινί!

Αντί όλων αυτών των επιλογών ο κόουτς διαλέγει, για μια ακόμα φορά, να ρίξει στο παιχνίδι ένα παίκτη άνευρο όπως ο Μαντσίνι και ένα καμένο από την εποχή Παντελίδη, χαρτί , τον Τόνσο.

Αν ο Ένινγκ πιστεύει ότι ο Σάσα είναι πιο χρήσιμος στα μετόπισθεν και ότι η δουλειά μπορεί να γίνει με τον Μπά, γιατί αυτό προσπαθεί να επιβάλλει, τότε πραγματικά σηκώνω τα χέρια και παραδίδομαι!!!

Όπως δεν καταλαβαίνω πως είναι δυνατόν να βγάζεις τους στόπερ ψηλά , παίκτες όπως ο Ρόουζ, χωρίς ένα μπάστακα μπροστά από τα σέντερ μπακ και να έχεις την απαίτηση ότι δεν θα σε σημαδέψουν στο ξέφωτο.

Ο μεγάλος ποιητής Ανδρέας Κάλβος έγραφε ότι: « θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία»

Πέρα του ποιητικού οίστρου η πεζή πραγματικότητα θέλει για την προπονητική τόλμη και διορατικότητα.

Αν λείπουν αυτά τα στοιχεία τα αποτελέσματα θα είναι απογοητευτικά όπως αυτό στο Ηράκλειο.

Ανησυχώ λοιπόν γιατί αν ο κόουτς δεν είναι σε θέση να παραδέχεται πρώτα τις δικές του αστοχίες, αν δεν έχει ακόμα αντιληφθεί τις πραγματικές δυνατότητες των παικτών και την ποιότητα που τους διακρίνει και αν τις λανθασμένες πειραματικές του επιλογές τις «διορθώνει» με λανθασμένες κινήσεις από τον πάγκο, τότε πολύ φοβάμαι ότι γρήγορα η ομάδα θα γίνει ένα κουβάρι και ακόμα περισσότερο ότι δεν θα έχει σαφή εικόνα για τις θέσεις και τα πρόσωπα που χρειάζεται ενίσχυση η ομάδα στη μεταγραφική περίοδο που έρχεται.

Το δεύτερο κρίνω ότι μπορεί να αποδειχθεί καταστροφικό!

ΥΓ1: Ο Άρης βαθμολογικά έχει μείνει πίσω. Αν στα προσεχή ματς το αγωνιστικό πλάνο δεν είναι σαφές και αποτελεσματικό και αν ο μεταγραφικός σχεδιασμός και η υλοποίηση του δεν συμβάλουν στην πραγματική ενίσχυση της ομάδας, τότε τα όνειρα για Ευρώπη και Κύπελλο γρήγορα θα γίνουν εφιάλτες!

ΥΓ2: Πολύ καλός ο Φετφατζίδης αλλά χρειάζεται κοντρόλ! Οι περιττές ενέργειες λειτουργούν εις βάρος του ίδιου αλλά και της ομάδας. Ο Ενινγκ δεν έχει ακόμα καταφέρει να τον τιθασεύσει καθιστώντας τον πιο λειτουργικό αλλά και πιο αποτελεσματικό!

ΥΓ3: Για τον Κουέστα βαρέθηκα να γράφω. Από πέρσι έχει ξεκινήσει η ιστορία! Ούτε τιμωρία να με είχαν βάλει! Στο τέλος θα πιστέψω και ο ίδιος ότι έχω προσωπικά με τον παίκτη. Συμπαθέστατος , ικανός στα χαμηλά, αλλά κίνδυνος-θάνατος στις εξόδους , στα τετ-α-τετ και όταν πρέπει να παίξει με τα πόδια. Ο κακός προγραμματισμός στον άσο έχει στερήσει από τον Άρη πολύτιμους βαθμούς στο πρωτάθλημα και μια πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λίγκ.

Τα λεφτά που δεν χαλάλισες πρόεδρε τα στερήθηκες εις διπλούν και βάλε.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Μιχάλης Λεάνης
Μιχάλης Λεάνης

Σύμφωνα με καλά εξακριβωμένες πηγές και μετά από άνοιγμα μυστικών αρχείων η γέννηση του τοποθετείται το σωτήριο έτος 1862 το πολύ!

Από μικρός ήθελε πολύ να κάνει ότι κάνουν όλα τα παιδιά!!!

Ξεκίνησε να αρθρογραφεί στην παρανομία πριν ο Γουτεμβέργιος ανακαλύψει την τυπογραφία και ο Μητσοτάκης την διαπλοκή!

Έκτοτε η εξέλιξη του, γενικά στον χώρο, υπήρξε ραγδαία και άκρως εντυπωσιακή!

Άριστος σκοπευτής , χωρίς να κλείνει το ένα μάτι, άσος του βολάν στους δυο τροχούς, δεινός σκακιστής, ικανότατος ισορροπιστής σε ζαρωμένο σχοινί και φοβερός ματάκιας της καθημερινής έγκυρης ειδησιογραφίας!

Παντοτινός λάτρης του ωραίου φύλου, εισαγωγέας και προμηθευτής ειδών αλιείας στην Πίνδο και στα Άγραφα, επιφανής αυτοδύτης ενυδρείου, παρασημοφορημένος αμπελουργός, πολέμιος των Ισμαηλιτών του Μπεγκ Ουμ , πρώτος χορευτής του Βασιλικού Μπαλέτου του Πόγραδετς, πρύτανης στην Κρατική Σχολή των Φυσιολατρών του Βούπερταλ, πρωτοσύγκελος της σκήτης του Προφήτη Δανιήλ, αρχισυναγωγός του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν, παντοτινός νοσηρός θαυμαστής της φυγόκεντρης περιπέτειας σ’αυτούς τους μίζερους καιρούς τους γεμάτους από μέτριους συντηρητές φαντασίας και ονείρων, μα πάντα ευχάριστος στα πάρτι!!!