Το Χ1 στην Τρίπολη (λόγω Παπαπέτρου, Ράσταβατς, παράδοσης), ίσως αλλάζει μόνο αν ο Ολυμπιακός…

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Το Χ1 στην Τρίπολη (λόγω Παπαπέτρου, Ράσταβατς, παράδοσης), ίσως αλλάζει μόνο αν ο Ολυμπιακός…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος προσεγγίζει μέσα από το blog του στο gazzetta με τον δικό του τρόπο το αποψινό πολύ κρίσιμο βαθμολογικά παιχνίδι του Ολυμπιακού στην Τρίπολη.

Με το πάρτι προσφορών* της Novibet θα τα δεις όλα! (21+) | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Για να προσπαθήσουμε να «διαβάσουμε» ένα παιχνίδι πριν το δούμε, αν μη τι άλλο χρειάζεται να ξέρουμε τα δεδομένα του, όπως αυτά προκύπτουν (κι) από το παρελθόν. Τι δεδομένα λοιπόν έχουμε για το Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός…

Πρώτον, η παράδοση στα πρόσφατα παιχνίδια τους παραπέμπει σε αμφίρροπο αγώνα και περισσότερο Χ, αφού τα τρία (0-0, 0-0, 1-1) από τα έξι έληξαν ισόπαλα (ένα κέρδισαν οι γηπεδούχοι και δύο οι φιλοξενούμενοι). Να προσέξουμε ότι οι δύο μεγαλύτερες νίκες του Αστέρα επί του Ολυμπιακού έχουν σημειωθεί όταν ο Ολυμπιακός πήγε στην Τρίπολη αμέσως μετά από σπουδαίο αγώνα του στο Τσάμπιονς Λιγκ: το 1-0 τη σεζόν 2007-08 ήρθε μετά το Ολυμπιακός-Ρεάλ Μαδρίτης 0-0 και το 2-0 τη σεζόν 2011-12 ήρθε μετά το Μαρσέϊγ-Ολυμπιακός 0-1. Όπως ακριβώς τώρα το παιχνίδι στην Τρίπολη γίνεται μετά το Ολυμπιακός-Ερυθρός Αστέρας 1-0…

Δεύτερον, τον νέο προπονητή του Αστέρα, τον Ράσταβατς, ο Ολυμπιακός εκτός έδρας δεν τον έχει κερδίσει ποτέ σε τρία παιχνίδια, όταν ήταν την προηγούμενη διετία στην Ξάνθη! Ούτε πρόπερσι (βλέπε Ξάνθη-Ολυμπιακός 1-1), ούτε πέρσι (βλέπε Ξάνθη-Ολυμπιακός 1-1 στο πρωτάθλημα και Ξάνθη-Ολυμπιακός 0-0 στο Κύπελλο)…Να προσέξουμε δε ότι ο Ράσταβατς τον πετυχαίνει τον Ολυμπιακό πάντα πριν η, μετά από μεγάλα ευρωπαϊκά παιχνίδια του στο Καραϊσκάκη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται: πρόπερσι πριν το Ολυμπιακός-Σπόρτινγκ για το Τσάμπιονς Λιγκ και πέρσι πριν το Ολυμπιακός-Μίλαν για το Γιουρόπα Λιγκ. Όπως ακριβώς τώρα τον πετυχαίνει μετά το Ολυμπιακός-Ερυθρός Αστέρας…

Τρίτον, με διαιτητή τον Παπαπέτρου ο Αστέρας έχει παίξει στην Τρίπολη εφτά φορές κι όχι ήττα δεν έχει, αλλά ούτε γκολ δεν έχει φάει!!! Βλέπε κατά σειρά (από εμπρός προς τα πίσω) πέντε νίκες και δύο ισοπαλίες: 2-0 με Λάρισα, 2-0 με ΑΕΚ, 0-0 ξανά με ΑΕΚ, 2-0 με Κέρκυρα, 1-0 με Καλλονή, 2-0 με Λεβαδειακό, 0-0 με ΟΦΗ. Ο δε Ολυμπιακός με τον Παπαπέτρου έχει τα χειρότερα αποτελέσματα του (εντός κι εκτός έδρας) σε σχέση με οποιονδήποτε άλλον διαιτητή! Έχει νίκες μόνο σε εύκολα ματς (με Καλλονή, Εργοτέλη εντός έδρας στο πρωτάθλημα και Καβάλα εντός, Φωκικό εκτός έδρας στο Κύπελλο), ενώ στα υπόλοιπα εφτά παιχνίδια που τον έχει σφυρίξει ο διεθνής ρέφερι έχει τέσσερις ήττες (από ΠΑΟ 0-1 και ΠΑΣ 0-2 εκτός έδρας κι από ΑΕΚ 1-2 εντός σε πρωτάθλημα και Κύπελλο!), δύο ισοπαλίες (0-0 με Δόξα στο Καυταντζόγλειο και με Ατρόμητο 0-0 στο Καραϊσκάκη στο Κύπελλο) και μόλις μία νίκη (2-0 τον ΠΑΣ στα Γιάννινα) πριν τρία χρόνια...

Με όλα αυτά τα δεδομένα, και με απόντα εκ νέου τον Βαλμπουενά, αλλά και τους Τσιμίκα, Αβραάμ, Μπουχαλάκη να έχουν ενοχλήσεις κι η συμμετοχή τους να παίζεται έως την τελευταία στιγμή, κατά την γνώμη μου σχεδόν ο μοναδικός δρόμος για να μην ισχύσει το Χ1, που μας «υποδεικνύουν» τα παραπάνω στοιχεία, για το αποψινό παιχνίδι, είναι ο Ολυμπιακός να καταφέρει να επιβληθεί του αντιπάλου του από το α΄ ημίχρονο, παίρνοντας κεφάλι στο σκορ, με τουλάχιστον ένα γκολ διαφορά.

Διότι, στα παιχνίδια Αστέρα-Ολυμπιακού υπάρχει κι ένα τέταρτο σημαντικό δεδομένο: όποιος ανοίγει το σκορ στο α΄ ημίχρονο, παίρνει αυτό που θέλει!

Όταν προηγήθηκε με 1-0 ο Αστέρας τότε στο τέλος κέρδισε 1-0 το 2008-08, 2-0 το 2011-12, 2-1 το 2013-14 κι έφερε ισοπαλία 1-1 το 2017-18!

Όταν προηγήθηκε με 1-0 ο Ολυμπιακός τότε στο τέλος κέρδισε 1-0 το 2008-09, 3-1 το 2009-10 (2-0 στο ημίχρονο), 1-0 το 2010-11, 2-1 το 2015-16 και 2-0 πέρσι!

Να προσέξουμε ότι υπάρχουν και δύο λευκές ισοπαλίες (0-0) το 2014-15 και το 2016-17 και υπάρχει κι ένα και μοναδικό παιχνίδι που κρίθηκε στις καθυστερήσεις, το 1-0 του Ολυμπιακού με σκόρερ τον Μήτρογλου το 2012-13.

Οι σχέσεις του Ολυμπιακού με τον Αστέρα τα τελευταία χρόνια δεν είναι και οι καλύτερες, με αποκορύφωμα το ναυάγιο πρόπερσι της μεταγραφής του Πασαλίδη, που είχε κλείσει «και με τη βούλα». Παρεμπιπτόντως, ενώ ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει πάντοτε τεράστιες δυσκολίες στη συγκεκριμένη έδρα, από την Τρίπολη έχουν περάσει και φέτος και πέρσι τόσο ο ΠΑΟΚ (3-0 και 2-1, με αυτογκόλ του Αστέρα και στα δύο παιχνίδια!) και η ΑΕΚ (1-0 και 3-2).

Στα δικά μου μάτια, ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τον Ολυμπιακό απόψε θα προέλθει από το ψηλό παιχνίδι, με τον Αστέρα να έχει τρεις-τέσσερις ικανότατους κεφαλοσφαιριστές, όπως τον Μπαράλες και τον Ιγκλέσιας (με τρία γκολ στην καριέρα του κατά των Πειραιωτών!), αλλά και τους στόπερ του. Και δεν ξέρω μήπως ο Μαρτίνς πρέπει να κοιτάξει λίγο και το θέμα του…ύψους στην ενδεκάδα του…

Όπως κι αν έχει, ο Ολυμπιακός από στημένες φάσεις φέτος έχει πάθει τη μεγάλη ζημιά στα ευρωπαϊκά παιχνίδια του, ενώ και στο πρωτάθλημα έχει βρεθεί πίσω στο σκορ και με τον ΠΑΟΚ και με τον Άρη από γκολ που έφαγε σε εκτελέσεις φάουλ και κεφαλιές, με κακή άμυνα που έκανε κυρίως ο Ελ Αραμπί και με κακές αντιδράσεις από τον Σα…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.