ΑΕΚ με στυλ… ιταλικό!

ΑΕΚ με στυλ… ιταλικό!

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ με στυλ… ιταλικό!

bet365

Η ΑΕΚ πέρασε νικηφόρα από τα Πηγάδια στο ντεμπούτο του Μάσιμο Καρέρα, βγάζοντας στο γήπεδο ένα δείγμα των στοιχείων που θέλει να δει και να εξελίξει ο Ιταλός κόουτς.

Με το πάρτι προσφορών* της Novibet θα τα δεις όλα! (21+) | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Προφανώς και στο νικηφόρο πέρασμα της ΑΕΚ από την Ξάνθη δεν μπορεί να κριθεί ο Μάσιμο Καρέρα. Άλλωστε ήταν το πρώτο του παιχνίδι στον κιτρινόμαυρο πάγκο και ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά πως θα χρειαστεί αρκετή δουλειά σε καθημερινή βάση και μεταγραφική ενίσχυση στη συνέχεια για να βγάλει η Ένωση στο γήπεδο αυτό που έχει στο μυαλό του σε απόλυτο βαθμό. Προφανώς και στην εικόνα της ΑΕΚ χωράει μεγάλη βελτίωση σε όλες τις γραμμές, πράγματα που έχουν επισημανθεί ουκ ολίγες φορές. Ωστόσο, μπορεί να πει κανείς ότι το διπλό στα Πηγάδια έγινε με στυλ… ιταλικό. Με κάποια πρώτα στοιχεία που θέλει να καθιερώσει στη φιλοσοφία της ΑΕΚ ο Καρέρα.

Ο 55χρονος Ιταλός τεχνικός είχε μιλήσει για μαχητικότητα και πάθος. Πράγματι, μπορεί η ΑΕΚ να δυσκολεύτηκε δημιουργικά απέναντι σε έναν οργανωμένο αντίπαλο που έκλεινε τους χώρους και έπαιζε σφιχτά, ωστόσο όλοι όσοι αγωνίστηκαν προσπαθούσαν να πηγαίνουν πρώτοι στην μπάλα, μπαίνοντας δυνατά στις μονομαχίες που ήταν αρκετές μέσα στο παιχνίδι. Και ειδικά στον άξονα, τόσο ο Γαλανόπουλος όσο και ο Κρίστιτσιτς από το δεύτερο μέρος και μετά ανέβασαν την απόδοσή τους και με την μαχητική τους παρουσία στο κέντρο στο δεύτερο 45λεπτο έπαιξαν καθοριστικό ρόλο. Γι’ αυτό και ο Καρέρα έκανε λόγο για παίκτες - πολεμιστές στην ανάρτησή του, αναφερόμενος φυσικά σε όλη την ομάδα, αγκαλιάζοντας και τους Λιβάια και Ολιβέιρα στις αλλαγές.

Ο Καρέρα από την πρώτη στιγμή είχε εστιάσει στη συνολική αμυντική συμπεριφορά της ΑΕΚ. «Στόχος μας να μην δεχόμαστε γκολ», ήταν η ατάκα με την οποία φρόντισε να… ποτίσει τον μυαλό των παικτών του την πρώτη βδομάδα στα Σπάτα ως κλασικός Ιταλός. Και το πρώτο δείγμα ήταν προς αυτήν την κατεύθυνση καθώς η ΑΕΚ δεν άφηνε χώρους πίσω όπως σε προηγούμενα ματς, έχοντας βάση το 3-5-2, ένα σύστημα που στην ΑΕΚ έχει λειτουργήσει σε αρκετές περιπτώσεις στο παρελθόν στο αμυντικό κομμάτι. Η κιτρινόμαυρη άμυνα δεν απειλήθηκε καθόλου από την Ξάνθη και δέχθηκε μόλις τρεις τελικές. Λιγότερες είχε δεχθεί μόνο σε ένα ματς τη φετινή σεζόν, στη νίκη επί της Λαμίας όταν η αντίπαλος είχε δημιουργήσει δύο τελικές στο παιχνίδι.

Επίσης ο Καρέρα είχε μιλήσει για νοοτροπία νικητή. Ο ίδιος άλλωστε και κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του είχε σταθεί σε αυτό και στο γεγονός ότι δέχθηκε την πρόκληση της ΑΕΚ καθώς θέλει να κερδίζει. Έτσι η ΑΕΚ στα Πηγάδια, έχοντας ως συστατικό τη μαχητικότητα και την καλύτερη αμυντική λειτουργία έφτασε στο τέλος στη νίκη. Το γεγονός ότι οι παίκτες της Ένωσης το κυνήγησαν μέχρι το τέλους, με υπομονή και χωρίς να απογοητευτούν, πιέζοντας ακόμα περισσότερο τον αντίπαλο μετά την αποβολή του Φασίδη, τους βοήθησε να βρουν με το δυνατό σουτ του Γαλανόπουλου το γκολ της νίκης. Αυτό ήταν το ζητούμενο άλλωστε για την ΑΕΚ στο τέλος της ημέρας.

Μετά τη λήξη του ματς, στα κιτρινόμαυρα αποδυτήρια ήρθε και η ενωτική φωτογραφία με όλη την ομάδα έπειτα από εντολή του Καρέρα. Καθόλου τυχαίο. Ο Ιταλός προπονητής είχε σταθεί και σε αυτό το στοιχείο στις πρώτες του δηλώσεις ως προπονητής της ΑΕΚ, επισημαίνοντας την ανάγκη να δημιουργηθεί ένα οικογενειακό κλίμα όπου ο ένας θα παίζει για τον άλλο. Κι αυτή η κίνησή του αυτόν τον σκοπό είχε, αποτελώντας ισχυρή ένεση ομοψυχίας σε αυτό που θέλει να δημιουργήσει. Φυσικά και ο ίδιος γνωρίζει πως αυτή η νίκη ήταν μόνο η αρχή. Η εξέλιξη της δουλειάς του μόνο στην πορεία θα μπορέσει να φανεί και να κριθεί. Ωστόσο το πρώτο δείγμα στα Πηγάδια ήταν αυτό που σίγουρα ο ίδιος ο Καρέρα επιθυμεί να του δώσει διάρκεια και φυσικά να το βελτιώσει.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα