Νίκησε και τον κακό του εαυτό!

Νίκησε και τον κακό του εαυτό!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Νίκησε και τον κακό του εαυτό!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τον Παναθηναϊκό που παρά την μέτρια εικόνα του επιβλήθηκε της Λαμίας και επιτέλους πάτησε εξάδα ενώ βγάζει το καπέλο στον Ζοάο Νούνες και τον Χουάν Χοσέ Περέα.

Ας ξεκινήσουμε με τα καλά νέα:

1) Ο Παναθηναϊκός πήρε την τρίτη του φετινή εντός έδρας νίκη στο πιο παγωμένο, καταθλιπτικό και άδειο ΟΑΚΑ της σεζόν, έβαλε το τρίποντο στο σακούλι και έκανε την δουλειά με επιτυχία. Αποστολή εξετελέσθη, μιας και σε αυτό το σημείο του πρωταθλήματος, πάνω από όλα μετρούν οι βαθμοί. Ειδικά για μια ομάδα που στα τελευταία τριάντα παιχνίδια, έχει μόλις δέκα νίκες, κάθε επιτυχές αποτέλεσμα είναι μία δυνατή ένεση ψυχολογίας και αυτοπεποίθησης, είναι μια βάση για να πατήσει πάνω και να χτίσει κάτι πιο σταθερό στην συνέχεια. Έστω και αν μέχρι και σήμερα, αυτή η έκδοση του Παναθηναϊκού έχει αποτύχει να δημιουργήσει ένα σερί νικών, ποτέ δεν είναι αργά.

Αυτή η νίκη, για πρώτη φορά φέτος, βάζει τον Παναθηναϊκό στην εξάδα. Οριστικά, πλέον, μετά και τo διπλό της ΑΕΚ στα Πηγάδια, το Τριφύλλι το βράδυ της Κυριακής θα είναι στις θέσεις που οδηγούν στα play off, με την ολοκλήρωση της 14ης αγωνιστικής.

Δεν αποτελεί κάποιο κατόρθωμα, ωστόσο, για αυτόν τον Παναθηναϊκό των αρκετών σκαμπανεβασμάτων, η άνοδος στον βαθμολογικό πίνακα, είναι ικανή να δώσει μια ώθηση.

2) Το ντεμπούτο του κόντρα στον ΟΦΗ στο... φινάλε του καλοκαιριού ήταν απογοητευτικό αλλά σε καμία περίπτωση δεν άξιζε την εξαφάνιση τριών μηνών από την αρχική ενδεκάδα του Παναθηναϊκού. Όταν σε αυτή την ομάδα έχουν στηριχθεί ποδοσφαιριστές για συνεχόμενα ματς, ενώ η απόδοσή τους δεν πλησιάζει ούτε την βάση!

Αυτό απέδειξε και απόψε ο Ζοάο Νούνες, συνεισφέροντας πολλά στην μεσαία γραμμή της ομάδας του και δείχνοντας με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο στον Γιώργο Δώνη, ό,τι μπορεί να υπολογίζει στον Πορτογάλο για μία θέση όπου το κενό είναι μεγάλο, για μία θέση που δεν είναι η φυσική του αλλά αγωνίζεται σαν να είναι.

Με ελάχιστα λάθη στις μεταβιβάσεις του, με σωστά ανοίγματα του παιχνιδιού και φυσικά με την καταπληκτική μπαλιά-ασίστ στον Τάσο Χατζηγιοβάνη, στην φάση που ο Έλληνας εξτρέμ κερδίζει το πέναλτι και βάζει μπροστά στο σκορ την ομάδα του.

Με αυτή την εμφάνιση, λογικά, κέρδισε την θέση του στην ενδεκάδα και για τα επόμενα παιχνίδια.

3) Αυτό που έπρεπε να κάνει και δεν έκανε ο Μακέντα σε δύο φάσεις για να βάλει τέλος στην σεμνή τελετή, δηλαδή να στείλει την μπάλα στο πλεκτό, το έκανε ο Περέα. Ο Κολομβιανός στράικερ έστειλε... αδιάβαστο τον Πλιάτσικα και τελείωσε την φάση, όπως θα πρέπει να το κάνει ένας σέντερ φορ από το ύψος της μικρής περιοχής. Με δύναμη, στοχευμένα, εκεί που δεν το πιάνει κανείς. Έχει ανάγκη ο μικρός να βελτιώσει την σχέση του με το αντίπαλο πλεκτό, τον έχει ανάγκη ο Παναθηναϊκός, τώρα πολύ περισσότερο που ο Μακέντα δείχνει και είναι ντεφορμέ.

Με την είσοδό του στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου έδωσε πνοή στον άνευρο επιθετικά Παναθηναϊκό, έβαλε ένταση και έσπρωξε και τους υπόλοιπους.

Πάμε τώρα και στα άσχημα νέα:

1) Με εμφάνιση σαν εκείνη του πρώτου ημιχρόνου, όπως μπήκε στην εξάδα, έτσι θα... ξαναβγεί ο Παναθηναϊκός! Το χειρότερο με διαφορά σαρανταπεντάλεπτο για την ομάδα του Δώνη που μέχρι και την φάση του πέναλτι, δεν είχε καταφέρει να φτιάξει ούτε μία τελική!

Πολλά λάθη, μια ακατανότητη βιασύνη, έλλειψη φαντασίας στο επιθετικό τρίτο και ένα σύνολο που φανέρωσε για ακόμη μία φορά, την δυσκολία που έχει στο να ανοίγει τις αντίπαλες άμυνες, όταν αυτές είναι καλά οργανωμένες και έχουν την συνοχή και την άριστη λειτουργία της Λαμίας.

Ο Ζαχίντ ήταν φανερά ανέτοιμος, οι πλάγιοι μπακ δεν προσέφεραν τίποτα και ο Παναθηναϊκός έμοιαζε να περιμένει τα πάντα από τις ατομικές ενέργειες του Χατζηγιοβάνη, ο οποίος στην φάση του γκολ, τα κάνει όλα τέλεια! ᾽Ἄρρωστο᾽᾽ κοντρόλ πάνω στην γραμμή, δύο ντρίμπλες, υπέροχη εκτέλεση στο ᾽᾽παράθυρο᾽᾽ με δύναμη.

Πέρα από την αδυναμία δημιουργίας, ο Παναθηναϊκός... έφαγε 4-5 φάσεις και απειλήθηκε στις αντεπιθέσεις των φιλοξενούμενων, χωρίς να το πληρώσει και να μείνει πίσω στο σκορ. Ευτυχώς, για εκείνον, ο Διούδης ήταν εκεί που έπρεπε.

2) Ο Παναθηναϊκός με παίκτη παραπάνω από το 60᾽, θα έπρεπε να κυριαρχήσει περισσότερο, θα έπρεπε να κάνει πιο πολλά πράγματα με την μπάλα στα πόδια και να βρει πιο σύντομα το δεύτερο γκολ που θα του έδιωχνε το άγχος. Με το σκορ στο 1-0, το τριφύλλι βρήκε δύο κλασσικές φάσεις από λάθη αντιπάλου, το ένα το έχασε ο Μακέντα, το άλλο το έβαλε ο Περέα. Είναι λογικό, από την άλλη, να υπάρχει πίεση για το αποτέλεσμα, να υπερισχύει το ᾽᾽να κρατήσουμε το σκορ και την νίκη᾽᾽ αλλά αυτά τα ματς, όταν σου δίνεται η ευκαιρία πρέπει να τα καθαρίζεις.

Συνοψίζοντας:

Ο Παναθηναϊκός απόψε, έκανε την δουλειά, μπήκε εξάδα αλλά αν θέλει να παραμείνει εκεί, θα πρέπει να βελτιωθεί. Δεν θα βρίσκει κάθε βράδυ γκολ στην πρώτη του τελική μετά από ένα ολόκληρο κάκιστο πρώτο μέρος, δεν θα μένει ο αντίπαλος σε κάθε παιχνίδι με παίκτη λιγότερο στο 60´. Του... πήγε το ματς πολύ του Παναθηναϊκού κόντρα στην Λαμία, έκανε τα βασικά στο δεύτερο ημίχρονο και το πήρε...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.