Ποντένσε μέσω Skype: «Ήταν ζώνη πολέμου, φοβήθηκα για την ζωή μου στην Σπόρτινγκ»!

Ποντένσε μέσω Skype: «Ήταν ζώνη πολέμου, φοβήθηκα για την ζωή μου στην Σπόρτινγκ»!

Δημήτρης Τομαράς
Ποντένσε μέσω Skype: «Ήταν ζώνη πολέμου, φοβήθηκα για την ζωή μου στην Σπόρτινγκ»!

bet365

Συγκλονίζει η κατάθεση του Ντάνιελ Ποντένσε στο αρμόδιο πορτογαλικό δικαστικό όργανο για την επίθεση προς το πρόσωπό του και τον τραυματισμό του από οπαδούς στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Ο Ποντένσε κατέθεσε μέσω Skype σε ανώτατο πορτογαλικό δικαστήριο τις μαρτυρίες του για όλα όσα έζησε από την επίθεση των οπαδών της Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Σχετικά με τον τότε πρόεδρό της είπε πως «ο Μπρούνο Ντε Καρβάλιο ήξερε πως η ομάδα και οι παίκτες δεν ήταν με το μέρος του. Προσπάθησε τότε να μας μιλήσει από καρδιάς αλλά ανταπόκριση δεν βρήκε. Ξέραμε ότι είχε κάνει τότε ξεχωριστές συναντήσεις και με το προπονητικό επιτελείο. Δεν φαινόταν να θέλει να ηρεμήσει τους οπαδούς και να ρίξει τους τόνους και δεν έδειχνε να μπορεί να κάνει. Ήταν σαν ζώνη πολέμου. Φοβήθηκα πολύ ακόμα και για την ζωή μου».

Ο Ποντένσε αποκάλυψε πως ο τότε συμπαίκτης του και νυν παίκτες του ΠΑΟΚ, Μίσιτς, είχε χτυπηθεί στις 15 Μαϊου του 2018 με μία ζώνη στο πρόσωπο. «Καθόμουν δίπλα στον Μίσιτς και είδα να τον χτυπούν με την ζώνη. Το κεφάλι του Μπας Ντοστ το άνοιξαν με χτυπήματα κοντά στο μπάνιο. Ο προπονητής μας Ζόρζε Ζέσους ήταν κάτω και χτυπημένος. Σκέφτηκα να φύγω. Να τρέξω. Όμως μετά είπα τι θα βρω εκεί έξω; Ήταν τριάντα άτομα. Ορισμένα από αυτά είχαν κουκούλες. Οι βασικοί στόχοι τους ήταν οι Πατρίτσιο, Καρβάλιο, Ακούνια και Μπατάλια. Όμως όποιος από εμάς βρέθηκε στον δρόμο τους τον χτύπησαν και τον έριξαν κάτω. Ορισμένους παίκτες τους κλωτσούσαν ενώ ήταν κάτω. Είδα τον Ακούνια να προσπαθεί να προστατευθεί από μπουνιές και κλωτσιές ενώ μία μεγάλη και βαριά μπουκάλα με νερό έπεσε πάνω στον Πατρίτσιο. Ένιωσα και νιώσαμε πως η ομάδα ήταν ανήμπορη να μας προφυλάξει από το οτιδήποτε».

Η δικαστική διαδικασία συνεχίζεται. Υπάρχουν 44 και πλέον κατηγορούμενοι και εμπλεκόμενοι, όπως ο Ντε Καρβάλιο αλλά και πολλές μαρτυρίες. Η δίκη θα συνεχιστεί την Δευτέρα στο αρμόδιο όργανο. Οι κατηγορούμενοι δικάζονται για πάνω από 40 αδικήματα με σωματική βλάβη, απειλές και ακόμα και προσπάθεια απαγωγών ή απαγωγές. Υπάρχουν και συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι (σ.σ. τρεις στον αριθμό όπως αναφέρονται) που έχουν εμπλοκή και σε διακίνηση - εμπορία ναρκωτικών ουσιών.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα