ΑΕΚ: Τα πέντε «θέλω» του Καρέρα

ΑΕΚ: Τα πέντε «θέλω» του Καρέρα

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Τα πέντε «θέλω» του Καρέρα

bet365

Οι πέντε βασικοί άξονες πάνω στους οποίους θέλει να δουλέψει ο Μάσιμο Καρέρα στην ΑΕΚ, σύμφωνα με τα λεγόμενά του κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του από την Ένωση.

Στην εποχή Μάσιμο Καρέρα έχει μπει η ΑΕΚ. Ο 55χρονος Ιταλός κόουτς που ανακοινώθηκε την Κυριακή από τους κιτρινόμαυρους έχει πιάσει ήδη δουλειά από τη Δευτέρα στα Σπάτα και προετοιμάζεται για το ντεμπούτο του στον κιτρινόμαυρο πάγκο απέναντι στην Ξάνθη το Σάββατο. Το μεσημέρι της Τρίτης ο Καρέρα είχε μια πρώτη γνωριμία με τους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΚ. Ο Ιταλός τεχνικός μίλησε για τη φιλοσοφία του, για τον τρόπο δουλειάς του και γι' αυτά που θέλει να περάσει στους ποδοσφαιριστές του για να δει την ΑΕΚ που αυτός επιθυμεί στον αγωνιστικό χώρο.

Φυσικά και ο ίδιος γνωρίζει ότι χρειάζεται πολύ δουλειά. Άλλωστε στον αγώνα με τον Πανιώνιο, τον οποίο παρακολούθησε από τα μπουθ του ΟΑΚΑ, είδε και την καλή και την κακή πλευρά της ΑΕΚ παρά το ευρύ 5-0. Και μέσα από τη σκληρή δουλειά, όπως ο ίδιος τόνισε, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας στις προπονήσεις, θα προσπαθήσει να βελτιώνει το υλικό που διαθέτει σύμφωνα με τα δικά του «θέλω». Από την πρώτη γεύση που έδωσε ο Καρέρα στη συνέντευξη Τύπου της παρουσίασής του φάνηκαν πέντε από τους άξονες που θα προσπαθήσει να εφαρμόσει για να πετύχει αυτό που έχει στο πλάνο του.

Μια ΑΕΚ σαν... χαμαιλέοντας

Ένας είναι η προσαρμοστικότητα που θέλει να δει από τους παίκτες της ΑΕΚ ανεξάρτητα από τον αντίπαλο. Ο Καρέρα μίλησε για παίκτες... χαμαιλέοντες που θα μπορούν να προσφέρουν σε διαφορετικές θέσεις και σε αρκετούς ρόλους ανάλογα με τις καταστάσεις. «Θέλω από τους παίκτες μου να παίζουν σε διαφορετικές θέσεις και ρόλους. Μια ομάδα χαμαιλέοντα ανεξάρτητα από τον αντίπαλο, η οποία να αλλάζει σύστημα ακόμα και χωρίς αλλαγή παίκτη από τον πάγκο», είπε. Η ευφυΐα και η ικανότητα των παικτών της Ένωσης να προσφέρουν σε πάνω από έναν τομέα μέσα στο γήπεδο θα τεσταριστούν, με τον Καρέρα να θέλει να πάρει το απόλυτο από όλους τους παίκτες που διαθέτει.

Νικήστε, νικήστε, νικήστε!

Ένας δεύτερος άξονας πάνω στον οποίο ο Καρέρα στάθηκε έντονα είναι η νοοτροπία του νικητή. «Ήρθα για να κερδίζω. Πάντα αυτό έκανα και σε αυτό συμβαδίζω με τη φιλοσοφία του Ίλια Ίβιτς», ανέφερε ο Ιταλός κόουτς. Αυτή τη νοοτροπία θα προσπαθήσει να περάσει ο Καρέρα στους κιτρινόμαυρους για να αποκτήσει η ομάδα την αποτελεσματικότητα που χρειάζεται. Όπως το είχε κάνει πράξη τη σεζόν που κατέκτησε τον τίτλο στη Ρωσία με τη Σπαρτάκ Μόσχας, όταν οι 11 από τις 22 νίκες είχαν έρθει με σκορ 1-0. Άλλωστε, όπως πρόσθεσε, στο τέλος της ημέρας αυτό που τον ενδιαφέρει είναι ο στόχος, προτιμώντας τον τίτλο από τις νίκες στα ντέρμπι.

Η ανασταλτική συμπεριφορά και το κυρίαρχο παιχνίδι

Φυσικά αυτό θα έρθει και μέσω του τρίτου άξονα που γνωρίζει πολύ καλά ότι θα πρέπει να διορθώσει. Και αυτός είναι η άμυνα και η γενικότερη ανασταλτική λειτουργία της ΑΕΚ που αποδεδειγμένα αποτελεί «πληγή» από το ξεκίνημα της σεζόν. «Πρέπει να δεχόμαστε λιγότερα γκολ, να υπάρχει αυτοπεποίθηση ότι θα κρατάμε το μηδέν πίσω», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει απαραίτητα μόνο άμυνα, με τον Καρέρα να επιθυμεί ταυτόχρονα και «μια ΑΕΚ κυρίαρχη μέσα στο γήπεδο που θα κάνει αυτή παιχνίδι, βγάζοντας επιθετικότητα προς τον αντίπαλο», όπως πρόσθεσε.

Παίκτες πολεμιστές με προσωπικότητα και δίχως φόβο

Ο τέταρτος άξονας για τον οποίο έκανε λόγο ο Καρέρα έχει να κάνει με τη μαχητικότητα και το πάθος που πρέπει να βγάζουν στο γήπεδο οι παίκτες του. «Θέλω παίκτες πολεμιστές, να ματώνουν τη φανέλα και να δίνουν και την ψυχή τους για το έμβλημα», ανέφερε ο Ιταλός τεχνικός. Στο πρόσφατο παρελθόν τόσο ο Νίκος Κωστένογλου, όσο και ο Αντρέ Σιμόες είχαν κάνει λόγο για φόβο από την πλευρά της ομάδας. Αυτό ακριβώς θέλει να αλλάξει ο Καρέρα, θέλοντας να έχει μια ομάδα με χαρακτήρα και προσωπικότητα. Άλλωστε, το τελευταίο χαρακτηριστικό (η προσωπικότητα δηλαδή) είναι κάτι το οποίο θέλει να προσθέσει στο ρόστερ ο Ίβιτς στις επόμενες μεταγραφικές περιόδους, μιας και αποδεδειγμένα λείπει.

Μια ΑΕΚ με οικογενειακό κλίμα

Κλείνοντας, ο πέμπτος άξονας της δουλειάς που θέλει να κάνει ο Καρέρα στην ΑΕΚ σχετίζεται με το καλό κλίμα στα αποδυτήρια. Ο Ιταλός προπονητής αναφέρθηκε στη «θετική νοοτροπία» που θέλει να περάσει στους παίκτες του και ότι «η ομάδα πρέπει να αισθάνεται σαν οικογένεια» και «ο κάθε παίκτης να παίζει και για τον συμπαίκτη του». Στοιχεία τα οποία από το ξεκίνημα της σεζόν έλειπαν από την αγωνιστική συμπεριφορά της Ένωσης και φυσικά επηρέασαν αρνητικά. Αν το κλίμα ομοψυχίας θεμελιωθεί, σίγουρα όλοι οι παραπάνω τομείς που θέλει να βελτιώσει ο Καρέρα θα βοηθηθούν και θα εξελιχθούν.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα