Λαμία: Ξέρει πλέον ότι μπορεί να πάρει βαθμούς παντού

Δημήτρης Βέργος
Λαμία: Ξέρει πλέον ότι μπορεί να πάρει βαθμούς παντού

bet365

Το σερί των θετικών αποτελεσμάτων της Λαμίας συνεχίζεται με τους παίκτες του Άκη Μάντζιου να έχουν την ψυχολογία στα ύψη.

Η Λαμία μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ απέναντι στον ΟΦΗ, ωστόσο η ισοφάριση σε ένα κομβικό σημείο του παιχνιδιού (στο τέλος του πρώτου μέρους) από τον αρχισκόρερ της, Ροτζέριο Τουράμ, σε συνδυασμό και με την ηρεμία που έφερε αυτό, βοήθησε τους παίκτες του Μάντζιου να πάρουν τα ηνία στο δεύτερο μέρος και να κάνουν την ανατροπή με το γκολ του Δημούτσου.

Είναι αλήθεια πως η Λαμία μέχρι να έρθει η ισοφάριση δεν είχε καθαρό μυαλό λόγω της εξέλιξης του αγώνα ως εκείνη τη στιγμή. Όμως, από εκεί και μετά βρήκε τα πατήματά της και το κυριότερο έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, κάτι που συμβαίνει σε ένα σερί αγώνων από τότε που ο Μάντζιος ανέλαβε την τεχνική ηγεσία.

Αυτό είναι κάτι που ευχαριστεί τον Έλληνα κόουτς, τους παίκτες της Λαμίας και τους ανθρώπους του συλλόγου. Η ομάδα της Φθιώτιδας με τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία στα τελευταία πέντε παιχνίδια πρωταθλήματος, όχι μόνο κατάφερε να πάρει σημαντική απόσταση ασφαλείας από τις τελευταίες θέσεις, αλλά μπόρεσε παράλληλα να πλησιάσει στους δύο μόλις βαθμούς από την εξάδα.

Τα αποτελέσματα αυτά είναι βέβαια και συνέπεια της αλλαγής κλίματος που υπάρχει εντός των αποδυτηρίων. Το κομμάτι της ψυχολογίας δηλαδή ήταν κάτι στο οποίο δούλεψε αρκετά ο Μάντζιος από την πρώτη στιγμή που πήγε στη Λαμία, προσπαθώντας να περάσει στους ποδοσφαιριστές του ότι είναι ικανοί να πάρουν αποτελέσματα παντού, αρκεί να το πιστεύουν.

Αυτό βγήκε και στο γήπεδο για να έρθουν οι 13 βαθμοί στα πέντε τελευταία παιχνίδια της Super League. Φυσικά, όπως τόνισε και ο Μάντζιος σε σχετική ερώτηση που του έγινε μετά το παιχνίδι, είναι πολύ νωρίς ακόμα για να κοιτάνε αυτός και οι παίκτες του τις θέσεις των πλέι οφ.

Το σημαντικό για τη Λαμία είναι ότι πλέον με αυτή τη βαθμολογική συγκομιδή αισθάνεται πολύ πιο άνετα. Η αρχική πίεση έχει πλέον φύγει από το μυαλό των παικτών και οι βαθμοί που μάζεψαν είναι πολύτιμοι για τα απαιτητικά ματς με Παναθηναϊκό και Ατρόμητο (εκτός) και ΑΕΚ (εντός) που ακολουθούν μέχρι το τέλος του 2019.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα