Φερέιρα: «Ευχαριστώ τον Σάντος, ανατριχιάζω κάθε φορά μέσα στην Τούμπα»

Φερέιρα: «Ευχαριστώ τον Σάντος, ανατριχιάζω κάθε φορά μέσα στην Τούμπα»

Σταύρος Σουντουλίδης
Φερέιρα: «Ευχαριστώ τον Σάντος, ανατριχιάζω κάθε φορά μέσα στην Τούμπα»

bet365

Ο Πορτογάλος τεχνικός του ΠΑΟΚ ευχαρίστησε εκ νέου τον Φερνάντο Σάντος και μίλησε για τους λόγους που είπε το «ναι» στον ΠΑΟΚ, αλλά και το μεγάλο του όνειρο ως προπονητής των πρωταθλητών Ελλάδας.

Ο Αμπέλ Φερέιρα εκτός από την αναφορά στην πρόταση που είχε τον περασμένο Σεπτέμβριο από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας, στη μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Record», μίλησε και πάλι με τα καλύτερα λόγια για τον Φερνάντο Σάντος και αναφέρθηκε στους στόχους του με τον ΠΑΟΚ και στάθηκε στην «ανατριχίλα που νιώθω μπαίνοντας στην Τούμπα».

«Ένας από τους λόγους που ήρθα στον ΠΑΟΚ είναι γνωστός, είναι ο Φερνάντο Σάντος. Θέλω να τον ευχαριστήσω δημόσια. Πριν υπογράψω είχε την ευγενή καλοσύνη να με πάρει τηλέφωνο. Του είπα: "Κοίτα, μίστερ, δεν ξέρω αν θα πάω ακόμη". Τότε μου είπε: "Δεν με ενδιαφέρει, έχεις ήδη πολλές πληροφορίες για την ομάδα". Και ήταν όλες αυτές οι πληροφορίες οι καλύτερες. Επίσης γνώριζα ανθρώπους που είχαν περάσει από το κλαμπ. Αυτό το πάθος είναι αληθινό. Πολλοί με ρωτούν για τον ΠΑΟΚ. Και τους λέω ότι οι οπαδοί είναι η ψυχή της ομάδας. Για τον τρόπο με τον οποίον ζουν το ποδόσφαιρο. Είναι ένα ποδόσφαιρο χωρίς φίλτρα. Όποιος είχε την τύχη να δει ένα ντέρμπι στην Τούμπα είτε με τον Παναθηναϊκό, είτε με τον Άρη θα είδε μια τρελή ατμόσφαιρα. Το γήπεδο είναι γεμάτο, όλοι τραγουδούν και σπρώχνουν την ομάδα. Μου σηκώνεται η τρίχα. Μου ανεβαίνει η αδρεναλίνη, με κάνει να νιώθει ζωντανός ο ΠΑΟΚ. Με κάνει να δώσω το καλύτερο του εαυτού μου για να προσφέρω καλό θέαμα στους ανθρώπους που έρχονται να μας δουν. Θέλω η ομάδα μου να είναι ταυτισμένη με μια ομάδα που παίζει καλά, που παίζει για να σκοράρει», τόνισε ο Πορτογάλος προπονητής και μίλησε για τους στόχους του με τους πρωταθλητές Ελλάδας.

«Θέλω να είμαι όπως κι όταν ήμουν ποδοσφαιριστής. Ήμουν πολύ απαιτητικός με τον εαυτό μου. Γνώριζα πότε έπαιζα καλά και πότε όχι. Ήμουν ο πρώτος αναλυτής του εαυτού μου. Μετά μιλούσα με όσους είχαν απαιτήσεις με εμένα. Τώρα προσπαθώ να κάνω το ίδιο. Δεν άλλαξαν τα πιστεύω μου όταν από παίκτης έγινα προπονητής. Θέλω να είμαι πιστός στις ιδέες μου. Ξέρουμε ότι ο ΠΑΟΚ έκανε το νταμπλ μετά από 34 χρόνια. Ήταν κάτι χωρίς προηγούμενο για την ομάδα. Θέλω να νικώ, θέλω να κατακτήσω ξανά τον τίτλο. Λογικά αυτή είναι η πρόκληση, με γεμίζει θέληση και μου δίνει όρεξη να συνεχίσω να μεγαλώνω ως προπονητής. Και δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από αυτή την ομάδα για να συνεχίσω την καριέρα μου».

Το μεγάλο του όνειρο, όπως είπε, παραμένει η συμμετοχή στους ομίλους του Champions League. «Εχουμε ένα όνειρο που είναι να μπούμε στους ομίλους του Champions League. Προσπαθήσαμε πολύ αυτή τη σεζόν. Η κλήρωση δεν ήταν η καλύτερη, αλλά δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό. Ήταν ένα μάθημα, πήραμε εμπειρία και πάμε βήμα-βήμα. Για να φθάσεις εκεί πρέπει να πετύχεις κάποιους στόχους», εξήγησε.

Τέλος απάντησε στην υποθετική ερώτηση για το αν θέλει να μείνει χρόνια στην Ελλάδα: «Όταν ήμουν στην Μπράγκα Β' είπα ότι θα ήθελα να προπονήσω στην πρώτη κατηγορία όταν θα γινόμουν 40 ετών. Το είπα μετά από ένα ματς με τη Σπόρτινγκ. Αλλά στο ποδόσφαιρο δεν γίνεται πάντα αυτό που θέλουμε, ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει. Μπορώ να πω ότι θέλω να προπονήσω την καλύτερη ομάδα του κόσμου, αλλά εάν αυτή η ομάδα δεν με θέλει, δεν έχει νόημα. Θέλω να ζω έντονα. Στη δουλειά δεν θέλω να κάνω πολλά σχέδια για το μέλλον. Το ποδόσφαιρο είναι κινούμενο. Θέλω να απολαύσω τις στιγμές, να μάθω από αυτές. Δεν θέλω να φύγω από αυτή τη ζωή χωρίς να έχω απολαύσει τις στιγμές. Δεν υποφέρω με το παρελθόν, δεν βασανίζομαι με το μέλλον».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα