Πανιώνιος: Τέτοια νοοτροπία δεν είναι αποδεκτή

Θοδωρής Βασίλης
Πανιώνιος: Τέτοια νοοτροπία δεν είναι αποδεκτή

bet365

Ο Θοδωρής Βασίλης γράφει για την κάκιστη νοοτροπία που έδειξε ο Πανιώνιος κόντρα στην ΑΕΚ κινδυνεύοντας από ένα σημείο και μετά με μεγαλύτερη συντριβή.

Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο έχουμε δει ομάδες με τρομερούς ποδοσφαιριστές να αποτυγχάνουν οικτρά, την ώρα που ομάδες με λιγότερο αξιόλογους και ποιοτικούς παίκτες να κάνουν υπερβάσεις. Οι ομάδες αυτές ξεχώριζαν για έναν απλούστατο λόγο. Για τη νοοτροπία τους.

Η νοοτροπία σε έναν ποδοσφαιρικό σύλλογο είναι το Α και το Ω. Ο ιδιαίτερος τρόπος σκέψης μιας ομάδας είναι αυτός που καθορίζει την συμπεριφορά και την δράση των ατόμων ή των ομάδων. Γιατί τα λέμε όλα αυτά; Για την νοοτροπία που έδειξε ο Πανιώνιος το Σάββατο κόντρα στην ΑΕΚ.

Μια ομάδα που αδίκησε τον εαυτό της με την αγωνιστικής της συμπεριφορά στο ΟΑΚΑ με αποτέλεσμα να έρθει μια βαριά ήττα που ειδικά μετά το 3-0 όταν και οι παίκτες του Παπαβασιλείου έριξαν λευκή πετσέτα, θα μπορούσε να εξελιχθεί σε εφιάλτη. Η εικόνα της ομάδας και ο τρόπος με τον οποίο αγωνίστηκαν μετά το 70' οι «κυανέρυθροι» ήταν με μια λέξη ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ.

Μια εικόνα απογοήτευσης και εγκατάλειψης του παιχνιδιού με αποτέλεσμα κάθε επίθεση της ΑΕΚ, η οποία μέχρι και την προηγούμενη αγωνιστική ήταν απλά τραγική όπου δεν μπορούσε να κάνει, να είναι ευκαιρία.

Και οχι τίποτα άλλο, αλλά ο Πανιώνιος είχε μπει δυνατά και στα δύο ημίχρονα και θα μπορούσε να δημιουργήσει ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα στον αντίπαλό του αν ήταν στοιχειώδης σοβαρός τόσο στις φάσεις που δημιούργησε με τον Αραμπούλι, αλλά και στην άμυνα όπου τα δύο πρώτα γκολ είναι απλά αστεία και είναι ουσιαστικά δώρα των Νεοσμυρνιωτών.

Η ήττα, ειδικά για τον φετινό Πανιώνιο και τις ιδιαίτερες συνθήκες που υπήρχαν τόσο για την στελέχωση του ρόστερ όσο και για την ποινή που έπρεπε να σβήσει, δεν είναι ταμπού, αντίθετα μάλιστα θα είναι πάντα εκεί στην γωνία να σε περιμένει. Αυτό όμως που δεν γίνεται αποδεκτή είναι η λάθος νοοτροπία και να παρατάς ένα ματς γκρεμίζοντας όλο αυτό που με τόσο κόπο είχες χτίσει τις προηγούμενες αγωνιστικές.

Αν κάποιος πάντως το δει εντελώς ψυχρά και ουδέτερα θα πει πως δεν άλλαξε κάτι ως προς την βαθμολογική συγκομιδή αφού και ο Παναιτωλικός ηττήθηκε. Αυτό όμως δεν αναιρεί το γεγονός ότι η ήττα αυτή ήταν βαριά και δεν αξίζει σε αυτούς τους παίκτες να αδικούν με αυτό τον τρόπο τους ίδιους τους εαυτούς τους.

Ο Πανιώνιος ακόμα και στα χειρότερα του παραμένει μια μεγάλη ομάδα και ματς όπως αυτό του Σαββάτου απλά αγγίζουν τα όρια της ξεφτίλας.

Επειδή όμως η μάχη για την παραμονή συνεχίζεται θα πρέπει άμεσα στην ομάδα να ξεχάσουν το ματς του Σαββάτου και να επικεντρωθούν σε αυτό που ακολουθεί με τον Βόλο. Ενας ματς που μπορεί ο Πανιώνιος, αρκεί να δείξει την εικόνα που είχε προ ΑΕΚ, να το κερδίσει και να μειώσει την διαφορά από τον αντίπαλό του αλλά και να ξεφύγει ακόμα περισσότερο από την τελευταία θέση αφού ο Παναιτωλικός αντιμετωπίζει τον πρωταθλητή και αήττητο ΠΑΟΚ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα