Super League 1: Οι κορυφαίοι των... κορυφαίων του α' γύρου! (polls)

Δημήτρης Τομαράς
Super League 1: Οι κορυφαίοι των... κορυφαίων του α' γύρου! (polls)

bet365

To Gazzetta.gr συγκέντρωσε τους καλύτερους παίκτες των ρόστερ των ομάδων της πρώτης κατηγορίας μετά το τέλος του α' γύρου και ζητάει την δική σας ψήφο για τους δικούς σας κορυφαίους!

Ίντερ - Μπαρτσελόνα με προσφορά* ημέρας & Novi Specials (21+)

Οι επιλογές έγιναν φυσικά ανά θέση και ξεκινούν από τους πρωτοπόρους Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ για να πιάσουν όλο το φάσμα της κατηγορίας. Από τους τοπ γκολκίπερ μέχρι τους μπακ, τους χαφ αλλά και τους επιθετικούς. Ειδικότερα:

Τερματοφύλακες:

Ζοσέ Σα (Ολυμπιακός): Ο Πορτογάλος γκολκίπερ με τις εμφανίσεις του δικαιώνει τους ερυθρόλευκους για την απόκτησή του με κανονική μεταγραφή το καλοκαίρι. Η εστία του πρωτοπόρου Ολυμπιακού έχει παραβιαστεί μόλις πέντε φορές.

Ζίβκο Ζίβκοβιτς (ΠΑΟΚ): Πήρε φανέλα βασικού από το ντέρμπι με την ΑΕΚ και έκτοτε δεν ξαναβγήκε από την ενδεκάδα, αποτελώντας εγγύηση κάτω από την ασπρόμαυρη εστία.

Έγκμουντορ Κρίστινσον (ΑΕΛ): Από πέρυσι πολύ σταθερός ο Ισλανδός γκολκίπερ, ο οποίος ξεχωρίζει και φέτος στους βυσσινί. Είναι ο τρίτος σε αποκρούσεις στο πρωτάθλημα και ενώ έχει συμβάλλει ακόμα και δημιουργικά και επιθετικά.

Σωκράτης Διούδης (Παναθηναϊκός): Η άμυνα του Παναθηναϊκού πέρασε από αρκετές... τρικυμίες, ειδικά στην εκκίνηση της σεζόν, αλλά ο Διούδης έκανε πολλά καλά παιχνίδια και έπαιξε σημαντικό ρόλο για τα θετικά αποτελέσματα της ομάδας του στα ντέρμπι. Σε ανοδική τροχιά έως τώρα η σεζόν του...

Κάρλος Αμπάντ (Ξάνθη): Εντυπωσιακός σε ορισμένα παιχνίδια ο Ισπανός κίπερ, κράτησε όρθια ουκ ολίγες φορές την Ξάνθη και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην "εκκωφαντική" εκκίνησή της στο πρωτάθλημα. Ακόμα και μετά την κάμψη της ήταν από τους κορυφαίους της ομάδας του.


Δεξιοί μπακ:

Ομάρ Ελαμπντελαουί (Ολυμπιακός): Σημαντική η εμπειρία που προσφέρει στο δεξί άκρο της ερυθρόλευκης άμυνας, αποτελώντας ένα μπακ που παίζει όλη την πλευρά και απασχολεί τους αντιπάλους από την πτέρυγά του.

Λέο Μάτος (ΠΑΟΚ): Δεν έχει την απόδοση των προηγούμενων δύο ετών, αλλά βοηθά πολύ στην ανάπτυξη από τα πλάγια, έχοντας μάλιστα στο πρώτο μισό της σεζόν δύο γκολ και μια ασίστ.

Μιχάλης Μπακάκης (ΑΕΚ): Μπορεί να μην διακρίνεται για τις επιθετικές αρετές του, ωστόσο ρίχνει πολύ τρέξιμο, δείχνοντας αμυντικά τον σκληροτράχηλο ποδοσφαιρικό χαρακτήρα του. Σκοράρει σπάνια, αλλά το έκανε στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Νίκος Μαρινάκης (ΟΦΗ): Μία από τις μονάδες της πολύ καλής πορείας των Κρητικών στο πρώτο μισό της σεζόν, έχοντας στο ενεργητικό του και μια ασίστ.

Αριστεροί μπακ:

Κώστας Τσιμίκας (Ολυμπιακός): Έχει ξεχωρίσει στη θέση του με τις εμφανίσεις που πραγματοποιεί φέτος. Μπακ με επιθετικά ένστικτα και φαρμακερή σέντρα, μετρώντας και δύο ασίστ.

Δημήτρης Γιαννούλης (ΠΑΟΚ): Όπως και ο Τσιμίκας, έτσι και αυτός κάνει πάρα πολύ καλή σεζόν. Έχει διακριθεί με την ασπρόμαυρη φανέλα, ενώ και αυτός έχει βοηθήσει στο επιθετικό κομμάτι με τις τρεις ασίστ που έχει μοιράσει ως τώρα.

Εμανουέλ Ινσούα (Παναθηναϊκός): Από τους έμπειρους του πράσινου ρόστερ ο Αργεντινός, που αποτελεί από πέρυσι μια σταθερή μονάδα στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Νίκος Κοροβέσης (ΟΦΗ): Ο Έλληνας μπακ έχει προσθέσει και αυτός το… λιθαράκι του στην αξιόλογη ως τώρα πορεία της κρητικής ομάδας, βοηθώντας και στο επιθετικό κομμάτι με τις δύο ασίστ που έχει καταγράψει.

Κεντρικοί αμυντικοί:

Ρούμπεν Σεμέδο (Ολυμπιακός): Με την ποιότητα και την κλάση του κάνει τη διαφορά στην ερυθρόλευκη άμυνα, ξεχωρίζοντας με τις τοποθετήσεις του, αλλά και με την μπάλα στα πόδια.

Χοσέ Κρέσπο (ΠΑΟΚ): Αναντικατάστατος και πολύτιμος ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός. Στυλοβάτης της ασπρόμαυρης άμυνας, αποτελώντας απειλή και για τους αντιπάλους στις στημένες φάσεις.

Μπαρτ Σένκεφελντ (Παναθηναϊκός): Ήρθε το καλοκαίρι στους πράσινους και αποτελεί από τις μεταγραφές που έπιασαν. Μπήκε βασικός στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και από τότε δεν ξαναβγήκε από την ενδεκάδα.

Φραν Βέλεθ (Άρης): Και τη φετινή σεζόν ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός θωρακίζει την κιτρινόμαυρη άμυνα. Στόπερ με καλές τοποθετήσεις, αλλά και με την μπάλα στα πόδια, ενώ μετράει και δύο τέρματα.

Βαγγέλης Μόρας (ΑΕΛ): Στα 38 του και συνεχίζει ο έμπειρος Έλληνας στόπερ. Από τους πλέον κομβικούς παίκτες των βυσσινί ενώ βοηθάει σημαντικά και στις στημένες φάσεις με την παρουσία του.

Ντάνιελ Αντέτζο (Λαμία): Ο Νιγηριανός στόπερ αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της αμυντικής γραμμής της ομάδας της Φθιώτιδας, συμβάλλοντας σημαντικά στον ανασταλτικό τομέα από τη στιγμή που ο Μάντζιος ανέλαβε τα ηνία.

Σπύρος Ρισβάνης (Ατρόμητος): Βασικότατος στα μετόπισθεν της ομάδας του Περιστερίου ο Έλληνας αμυντικός, ο οποίος με το ύψος του είναι κλασικά δυνατός στο ψηλό παιχνίδι.

Δημήτρης Σταυρόπουλος (Πανιώνιος): Ο νεαρός αμυντικός των κυανέρυθρων είναι από τους διακριθέντες της υπερπροσπάθειας που κατέβαλε η ομάδα της Νέας Σμύρνης για να… ξεκολλήσει από την τελευταία θέση.

- Στους στόπερ όπως και στους εξτρέμ θα είναι δύο τα polls διότι θα πρέπει να επιλέξτε δύο περιπτώσεις παικτών.

Κεντρικοί μέσοι:

Γκιγέρμε (Ολυμπιακός): Το Α και το Ω του κέντρου των ερυθρόλευκων με τεράστια συμμετοχή στο παιχνίδι (πρώτος πασέρ στο πρωτάθλημα) και πολύτιμη συνεισφορά στην ανασταλτική λειτουργία. Αποτελεί άλλωστε τον τρίτο παίκτη σε κλεψίματα για την ομάδα του Μαρτίνς.

Γιόσιπ Μίσιτς (ΠΑΟΚ): Φανταστικό το πρώτο μισό της σεζόν από τον Κροάτη μέσο με τρομερή προσφορά ως τώρα μετρώντας τέσσερα γκολ και τέσσερις ασίστ. Αριθμοί που απλά μιλάνε από μόνοι τους…

Χάρης Χαρίσης (Ατρόμητος): Σε μια προβληματική σε γενικές γραμμές σεζόν για τον Ατρόμητο έως τώρα, ο νεαρός χαφ κατάφερε να ξεχωρίσει χάρη στην ενέργεια, τη μαχητικότητα, τη και τη σταθερότητά του.

Αμπίλ Ναμπί (ΟΦΗ): Ενας από τους πιο πολυσύνθετους, πολύτιμους και σταθερούς μέσους του πρωταθλήματος. Ο Αγγλος του ΟΦΗ είναι ένα από τα βασικά στελέχη της κρητικής ομάδας στον α' γύρο και βασικό "γρανάζι" στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας.

Μιγκέλ Μεγιάδο (ΟΦΗ): Αποτελεί σημαντικότατο στέλεχος στο χώρο του κέντρου για τους Κρητικούς με καθοριστική συμμετοχή στην ανασταλτική συμπεριφορά της ομάδας του. Τελευταία η απουσία του έχει φανεί στη μεσαία γραμμή.

Αντρέ Σιμόες (ΑΕΚ): Οι κιτρινόμαυροι έχουν αμυντικά θέματα τη φετινή σεζόν, ωστόσο ο Πορτογάλος μέσος έχει προσπαθήσει με τα τρεξίματά του και το πάθος που βγάζει μέσα στο γήπεδο να βοηθήσει στο ανασταλτικό παιχνίδι.

Λούκας Σάσα (Άρης): Από τις μεταγραφές του καλοκαιριού που ξεχωρίζουν για την ομάδα της Θεσσαλονίκης με μεγάλη συμμετοχή στο ανασταλτικό κομμάτι στον χώρο του κέντρου, ενώ έχει προσφέρει και μπροστά μετρώντας δύο τέρματα.

Παναγιώτης Κόρμπος (Πανιώνιος): Ο αρχηγός των κυανέρυθρων είναι από τις μονάδες που στηρίζεται η ομάδα για να πετύχει τον στόχο της σωτηρίας. Κάνει πολλές δουλειές και προσφέρει και δημιουργικά με τις τρεις ασίστ του ως τώρα.

Άντναν Σεσέροβιτς (ΑΕΛ): Βασικό γρανάζι στον χώρο του κέντρου για τους βυσσινί. Πρώτος σε κλεψίματα στη μεσαία γραμμή για την ομάδα του, προσφέροντας σημαντικά στην ανασταλτική λειτουργία.

Αμπίλ Ναμπί (ΟΦΗ): Ενας από τους πιο πολυσύνθετους, πολύτιμους και σταθερούς μέσους του πρωταθλήματος ο Αγγλος του ΟΦΗ, ένα από τα βασικά στελέχη της κρητικής ομάδας στον α' γύρο, βασικό "γρανάζι" στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας.

Εξτρέμ:

Δημήτρης Λημνιός (ΠΑΟΚ): Από τους Έλληνες παίκτες που έχουν πολύ μεγάλες δυνατότητες και αναμένεται να λάμψουν στο μέλλον. Γρήγορος και επικίνδυνος στα «φτερά» μετρώντας δύο γκολ και τέσσερις ασίστ φέτος.

Ντάνιελ Ποντένσε (Ολυμπιακός): Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός διαθέτει εξαιρετική τεχνική κατάρτιση. Γρήγορος με χαμηλό κέντρο βάρους προκαλεί… εφιάλτες στις αντίπαλες άμυνας, μετρώντας ως τώρα τέσσερα γκολ και μια ασίστ.

Τάσος Χατζηγιοβάνης (Παναθηναϊκός): Ο νεαρός άσος των πρασίνων πραγματοποιεί ένα πολύ καλό πρώτο μισό της σεζόν, βοηθώντας πολύ στο παραγωγικό κομμάτι, με τρία γκολ και δύο ασίστ.

Λισάντρο Σεμέντο (ΟΦΗ): Ο Πορτογάλος αποτελεί μία από τις μεταγραφές του καλοκαιριού στη Super League, προσφέροντας φοβερά στην επίθεση των Κρητικών με έξι γκολ και δύο ασίστ.

Γιώργος Μανούσος (Ατρόμητος): Πάρα πολύ καλή σεζόν για τον πρώτο σκόρερ της ομάδας του Περιστερίου και ίσως η καλύτερή του στον Ατρόμητο. Παραγωγικός, μαχητικός, παθιασμένος, παίκτης - στήριγμα και βαρόμετρο για τους Περιστεριώτες. Είναι πλέον και 2ος σκόρερ του πρωταθλήματος με 7 γκολ.

Γιάννης Φετφατζίδης (Άρης): Αξιόλογη σεζόν από τον Έλληνα μεσοεπιθετικό. Με «όπλο» την ταχύτητα και την εκρηκτικότητα που τον διακρίνει κάνει άνω-κάτω τις αντίπαλες άμυνας, έχοντας πέντε ασίστ μέχρι στιγμής (η SL1 έχει καταγράψει 4 πάντως) και δύο γκολ στο ενεργητικό του (σ.σ. έβαλε γκολάρα με τον Ατρόμητο).

Κοσμάς Τσιλιανίδης (ΟΦΗ): Όπως ο Σεμέντο, έτσι και αυτός έχει συνεισφέρει πάρα πολύ στην επιθετική ανάπτυξη της ομάδας του με πολλά γεμίσματα στην αντίπαλη περιοχή και φυσικά με πέντε γκολ και δύο ασίστ ως τώρα.

Χοακίν Τόρες (Βόλος): Στην ομάδα της Μαγνησίας ο Αργεντινός ξεχωρίζει στους πρώτους μήνες της παρουσίας του στην Ελλάδα, έχοντας δώσει πολύτιμους βαθμούς με τα πέντε γκολ και την ασίστ που μετράει.

Μαρκ Φερνάντεθ (Αστέρας Τρίπολης): Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός προσφέρει πολύ στο επιθετικό παιχνίδι των Αρκάδων και ξεχωρίζει με τα τέσσερα γκολ και τη μία ασίστ που έχει.

Γιώργος Μανούσος (Ατρόμητος): Πάρα πολύ καλή σεζόν για τον πρώτο σκόρερ της ομάδας του Περιστερίου, ίσως η καλύτερή του στον Ατρόμητο. Παραγωγικός, μαχητικός, παθιασμένος, παίκτης - στήριγμα και βαρόμετρο για τους Περιστεριώτες.

- Και στην περίπτωση των εξτρέμ τα γκάλοπ είναι χωρισμένα σε δύο για ισάριθμες επιλογές.

Δεκάρια:

Ματιέ Βαλμπουενά (Ολυμπιακός): Η κλάση και η εμπειρία του Γάλλου άσου στο ελληνικό πρωτάθλημα φαίνεται ξεκάθαρα. Μαζί με τον Ποντένσε έχει μεγάλη συμμετοχή στο δημιουργικό κομμάτι, μετρώντας τέσσερα γκολ και δύο ασίστ.

Πέτρος Μάνταλος (ΑΕΚ): Μπορεί οι κιτρινόμαυροι να έμειναν αρκετά πίσω από την κορυφή, ωστόσο ο αρχηγός της ομάδας ξεχωρίζει με μεγάλη συμμετοχή στα γκολ. Πρώτος σε ασίστ (με έξι) στη Super League ως τώρα αποτελεί τον πιο δημιουργικό παίκτη.

Μάρκο Λιβάια (ΑΕΚ): Από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και έπειτα ψάχνει να βρει τον καλό του εαυτό καθώς έχει σιγήσει. Ωστόσο μέχρι τότε αποτελούσε τον παίκτη που πήρε από το χέρι την Ένωση με τα τρία γκολ και τις δύο ασίστ που κατέγραψε.

Φάμπιο Στάρτζεον (Ξάνθη): Τελευταία έχει σιγήσει, ωστόσο στο ξεκίνημα της σεζόν και στην καλή περίοδο των Ακριτών έκανε τη διαφορά με ένα γκολ και τρεις ασίστ. Αποτελεί πάντως ό,τι ποιοτικότερο διαθέτει η ομάδα μεσοεπιθετικά.

Επιθετικοί:

Νέλσον Ολιβέιρα (ΑΕΚ): Πρώτος σκόρερ της Super League μέχρι στιγμής ο Πορτογάλος φορ με οκτώ τέρματα και τεράστια συμμετοχή στο δημιουργικό κομμάτι της Ένωσης παίζοντας τόσο εντός όσο και εκτός περιοχής.

Γιουσέφ Ελ Αραμπί (Ολυμπιακός): Ξεκίνησε τη σεζόν με μεγάλη παραγωγικότητα. Στη συνέχεια σίγησε για ένα σερί αγώνων, αλλά έκλεισε τον πρώτο γύρο με άλλα δύο γκολ και συνολικά έξι, αποδεικνύοντας την καλή του σχέση με τα δίχτυα. Παράλληλα έχει στο ενεργητικό του και τρεις ασίστ.

Κάρολ Σφιντέρσκι (ΠΑΟΚ): Μπορεί μετά τον Οκτώβρη να μην σκοράρει με τον ίδιο ρυθμό που το έπραττε στο ξεκίνημα της σεζόν, ωστόσο αποτελεί τον δεύτερο σκόρερ του πρωταθλήματος με επτά τέρματα, αποτελώντας έναν παίκτη με ένστικτο killer μέσα στην περιοχή.

Μπατσάνα Αραμπούλι (Πανιώνιος): Διαθέτει το πιο ακριβό συμβόλαιο στους κυανέρυθρους και αποτελεί το μεγαλύτερο ίσως στήριγμα της ομάδας για τη σωτηρία. Και μέχρι στιγμής τραβάει το κουπί επιθετικά με τα έξι γκολ που έχει σημειώσει.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα