ΑΕΚ: Ο σούπερ Ολιβέιρα και ο Βέρντε που το έψαχνε και το πέτυχε!

ΑΕΚ: Ο σούπερ Ολιβέιρα και ο Βέρντε που το έψαχνε και το πέτυχε!

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Ο σούπερ Ολιβέιρα και ο Βέρντε που το έψαχνε και το πέτυχε!

bet365

Ο Νέλσον Ολιβέιρα με το χατ-τρικ απέναντι στον Πανιώνιο απέδειξε ξανά ότι η ΑΕΚ άξιζε που έκανε την υπέρβαση για να τον αποκτήσει, ενώ ο Ντανιέλε Βέρντε λυτρώθηκε για την επιμονή του στο γκολ που έψαχνε εδώ και καιρό.

Η ΑΕΚ μετά από μια κάκιστη περίοδο που την άφησε πολύ πίσω από την κορυφή κατάφερε να πατήσει ξανά στα πόδια της με ένα εύκολο 5-0 επί του Πανιωνίου. Οι κιτρινόμαυροι έβγαλαν στο γήπεδο αυτή τη διάθεση που τους έλειπε από τα προηγούμενα ματς και υπό το βλέμμα του νέου κόουτς Μάσιμο Καρέρα που τους παρακολουθούσε από τα μπουθ επέστρεψαν στα νικηφόρα αποτελέσματα. Ο Νέλσον Ολιβέιρα με το χατ-τρικ που σημείωσε πήρε δικαιωματικά τον τίτλο του MVP και έκανε εύκολο το απόγευμα για την Ένωση πριν έρθουν οι Βέρντε και Μάνταλος ολοκληρώνοντας με άλλα δύο γκολ την επικράτηση.

Ο Ολιβέιρα δίνει αυτό για το οποίο αποκτήθηκε: Και γκολ και ασίστ

Για τον Ολιβέιρα και τις εμφανίσεις του μπορεί να πει κανείς ότι η ΑΕΚ έπραξε πολύ σωστά που το καλοκαίρι έκανε την οικονομική υπέρβαση στο συμβόλαιό του, δίνοντας του κάτι παραπάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ για να τον φέρει στην ομάδα. Το κενό του Έκι Πόνσε με τα γκολ που σημείωσε την περσινή σεζόν ο Αργεντινός άσος δεν ήταν εύκολο να καλυφθεί προφανώς. Μπορεί ο Ολιβέιρα στο τέλος να μην πιάσει τα 21 γκολ που σκόραρε πέρυσι ο Πόνσε, ωστόσο ο Πορτογάλος φορ αποδεικνύει ότι μπορεί να συνεισφέρει όχι μόνο σε γκολ, αλλά και σε ασίστ, και να παίξει εξίσου καλά και μέσα στην περιοχή και έξω από αυτή. Τέτοιος επιθετικός είναι ο Ολιβέιρα, ο οποίος κάνει πολλές δουλειές μέσα στο γήπεδο συνεισφέροντας τόσο στη δημιουργία, όσο και στο τελείωμα των φάσεων.

Ήδη ο Πορτογάλος επιθετικός μετράει οκτώ γκολ με την κιτρινόμαυρη φανέλα ενώ έχει φτάσει τις πέντε ασίστ. Συνολικά δηλαδή έχει συνεισφέρει σε 13 γκολ της ΑΕΚ μέχρι στιγμής και αποτελεί με διαφορά την καλύτερη μεταγραφική κίνηση της ομάδας τη φετινή σεζόν. Ο Ολιβέιρα θέλει ακόμα ένα γκολ για να ισοφαρίσει τη δεύτερη πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του (εννιά γκολ τη σεζόν 2015-2016 με τη Νότιγχαμ Φόρεστ) και να… φουλάρει έπειτα για να σπάσει το ρεκόρ των γκολ που είχε τη σεζόν 2016-2017 με 15 τέρματα στη Νόριτς. Αλλά με τη συμμετοχή του και σε γκολ και σε ασίστ και με τους ρυθμούς που κινείται αναμένεται αυτή η σεζόν με την ΑΕΚ να είναι και η πιο «γεμάτη» στην καριέρα του.

Ο Βέρντε ήθελε πολύ το πρώτο του γκολ, το κυνήγαγε και τα κατάφερε

O Βέρντε ήταν άλλη μια καλοκαιρινή μεταγραφή για την οποία οι κιτρινόμαυροι κατέβαλαν σημαντική προσπάθεια, καταφέρνοντας τελικά να εξασφαλίσουν την υπογραφή του Ιταλού εξτρέμ. Στην Ένωση περίμεναν πολλά από τον Βέρντε στην αγαπημένη του θέση, δηλαδή στη δεξιά πλευρά με… ανάποδο πόδι. Ωστόσο, το πολύ κακό ξεκίνημα με τον Καρντόσο στον πάγκο τον κράτησε πίσω, αποδεικνύοντας ότι είναι παίκτης ψυχολογίας. Στην πορεία όμως είναι αλήθεια ότι άρχισε σταδιακά να ανεβαίνει και το μόνο που του έλειπε ήταν το γκολ. Το είχε δηλώσει και ο ίδιος μετά τη νίκη κόντρα στον Ατρόμητο, σε ένα ματς που πλησίασε πολύ κοντά στο πρώτο του γκολ με την ΑΕΚ.

Οι επιδόσεις του στις προπονήσεις στα Σπάτα, όμως, σε συνδυασμό με τη βελτιωμένη εικόνα του στα ματς τον γέμιζαν με αυτοπεποίθηση. Και με τον Παναθηναϊκό ήταν ακόμα καλύτερος, παρά την ήττα για την Ένωση. Ο Βέρντε και απέναντι στον Πανιώνιο φαινόταν από το πρώτο μέρος ότι έψαχνε με… μανία το γκολ. Έπρεπε να είναι όμως συγκεντρωμένος και ψύχραιμος για να το πετύχει. Και στην εκτέλεση φάουλ με το καλό αριστερό του ήταν ακριβώς έτσι, σκοράροντας ένα πανέμορφο τέρμα. Ο Ιταλός εξτρέμ γι’ αυτό μετά το τέλος παραδέχθηκε ότι βούρκωσε στο γκολ ακούγοντας από τον κόσμο το όνομά του. Ήταν αυτό που επιζητούσε και τελικά δικαιώθηκε.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα