Ρόκα: «Μπορώ να ανακαλύψω ένα ‘μαργαριτάρι’»

Ρόκα: «Μπορώ να ανακαλύψω ένα ‘μαργαριτάρι’»

Gazzetta team
Ρόκα: «Μπορώ να ανακαλύψω ένα ‘μαργαριτάρι’»

bet365

Ο νέος τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού μίλησε για τα… μυστικά του επαγγέλματός του
Στο ισπανικό περιοδικό “The Tactical Room” μίλησε ο Τσάβι Ρόκα και εκεί ο νέος τεχνικός διευθυντής του «τριφυλλιού» αναφέρθηκε στα «μυστικά» του επαγγέλματός του. «Το πιο σημαντικό για ένα τεχνικό διευθυντή είναι να γνωρίζει που είναι και τι μπορεί να καταφέρει. Τα υπόλοιπα είναι ένα χάσιμο χρόνου. Πρέπει πάντα να είσαι ικανός για να προχωρήσεις. Βλέπω πολύ ποδόσφαιρο και μπορώ να ανακαλύψω ένα “μαργαριτάρι”, αλλά αν ένας παίκτης είναι μακριά από την αγορά, τότε δεν κάνει για τίποτα», είπε αρχικά και συνέχισε. «Υπάρχουν περιπτώσεις που κάποιοι μάνατζερ σου προτείνουν παίκτες, οι οποίοι είναι απλησίαστοι και δεν μπορείς να τους αποκτήσεις. Το κάνουν, γιατί γι΄αυτούς είσαι τέταρτη ή πέμπτη επιλογή και αισθάνονται ασφάλεια, καθώς μπορεί να είναι η πρώτη σου επιλογή. Τότε η δουλειά μας είναι να εντοπίσουμε ότι για εκείνους δεν είσαι προτεραιότητα. Επίσης είναι πολύ σημαντικό να έχεις και την έκτη αίσθηση. Να ερμηνεύεις το χρόνο σωστά στις διαπραγματεύσεις, να επιμένεις χωρίς να σπας, να γνωρίζεις αν κάποιος χρονοτριβεί ή αν υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον».
Μεταξύ άλλων ρωτήθηκε και αν έχει κάνει λανθασμένες κινήσεις. «Θυμάμαι δύο μεταγραφές που δεν μας έπεισαν στο 100%. Ήταν λάθος μου και στις διαπραγματεύσεις και στα ποσά. Μου αρέσει οι ποδοσφαιριστές να αξιολογούν τα πρότζεκτ». Οσο για τα ιδιαίτερα ταλέντα σχολίασε πως «το να εντοπίσεις ένα ταλέντο είναι εύκολο. Ο εντοπισμός ενός ιδιαίτερου ταλέντου σε είναι το δύσκολο».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα