«Ο Καρέρα ήταν ο λόγος που πήραμε πρωτάθλημα, σπουδαίος προπονητής με ξεκάθαρο πλάνο»

«Ο Καρέρα ήταν ο λόγος που πήραμε πρωτάθλημα, σπουδαίος προπονητής με ξεκάθαρο πλάνο»

Γιάννης Γεωργόπουλος
«Ο Καρέρα ήταν ο λόγος που πήραμε πρωτάθλημα, σπουδαίος προπονητής με ξεκάθαρο πλάνο»

bet365

O επί μια 12ετία μεσοεπιθετικός της Σπαρτάκ Μόσχας, Γιάνο Ανανίτζε εξυμνεί στο gazzetta.gr τον Μάσιμο Καρέρα, εξηγώντας τι άλλαξε στη ρωσική ομάδα. «Πανέξυπνος τεχνικός που προσαρμόζει το παιχνίδι του με βάση το πως παίζει ο αντίπαλος».

O Μάσιμο Καρέρα 14 μήνες μετά την αποχώρηση του από την Σπαρτάκ Μόσχας εξακολουθεί να μνημονεύεται, αλλά και να λατρεύεται ως ήρωας.

Με τον Ιταλό τεχνικό στον πάγκο της η ρωσική ομάδα επέστρεψε στην κορυφή έπειτα από 16 χρόνια κάτι που ουδείς στις τάξεις της Σπαρτάκ Μόσχας ξεχνάει.

Την σεζόν 2016/17, ο 55χρονος τεχνικός στην πρώτη ουσιαστικά δουλειά του ως χεντ κόουτς, οδήγησε την Σπαρτάκ στην πρώτη θέση του ρωσικού πρωταθλήματος με διαφορά 7 βαθμών σε σχέση με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Άπαντες έκαναν λόγο για έναν θιασώτη της τακτικής, ο οποίος κατάφερε να εμπνεύσει τους ποδοσφαιριστές του γράφοντας την δική του ιστορία στον σύλλογο.

Ο Γεωργιανός διεθνής μεσοεπιθετικός, Γιάνο Ανανίτζε, ο οποίος αγωνίζεται από το 2007 στην Σπαρτάκ Μόσχας, εκφράζει σε κάθε ευκαιρία την εκτίμηση και τον σεβασμό του, προς το πρόσωπο του Καρέρα.

Μιλώντας στο gazzetta.gr ο εξτρέμ της Σπαρτάκ, στάθηκε στην τεράστια συμβολή του Ιταλού τεχνικού στην αναγέννηση του ρωσικού συλλόγου, εξήγησε τι άλλαξε, ενώ αναφέρθηκε και στον τρόπο που προετοίμαζε τους παίκτες του σε κάθε ματς.

«Βρίσκομαι στην Σπαρτάκ από το 2007. Με τον Μάσιμο Καρέρα η ομάδα έφτασε στην κορυφή, στο υψηλότερο σημείο τα τελευταία χρόνια.

Θεωρώ πως το μεγαλύτερο μερίδιο της κατάκτησης του πρωταθλήματος την σεζόν 2016/17. Τι εννοώ; Είχε καταφέρει με έναν μοναδικό τρόπο να συσπειρώσει την ομάδα και όλοι να μένουμε ενωμένοι και στα εύκολα, αλλά και στα δύσκολα. Έβγαλε από τον κάθε ποδοσφαιριστή τον καλύτερο εαυτό. Δημιούργησε μια αχτύπητη ομάδα με τεράστια επιθυμία για νίκη. Υπήρχε τρομερή εμπιστοσύνη προς τον προπονητή, αλλά και το αντίστροφο. Ήξερες πως όλοι θα παίξουμε για αυτόν».

Ο Ανανίτζε συνέχισε τα εγκωμιαστικά σχόλια για τον Καρέρα τονίζοντας πως ο τελευταίος προσάρμοζε το παιχνίδι της ομάδας του με βάση το πως αγωνίζονταν οι αντίπαλοι του.

«Ο Καρέρα είναι εκπληκτικός προπονητής και εξαιρετικός στην τακτική. Μας εξηγούσε με κάθε λεπτομέρεια τον τρόπο που θα αμυνθούμε, αλλά και πως θα βγούμε στην αντεπίθεση. Είναι ένας πανέξυπνος και ευέλικτος τεχνικός, ο οποίος προσαρμόζει το παιχνίδι της ομάδας του με βάση τον τρόπο που αγωνίζεται ο αντίπαλος, αφού προηγουμένως τον έχει μελετήσει».

Ο Γεωργιανός διεθνής παράλληλα αναφέρθηκε στο κλίμα που είχε διαμορφωθεί στα αποδυτήρια της Σπαρτάκ, αλλά και στις ευθύνες που είχε αναλάβει ο πρώην προπονητής του.

«Δεν είναι 'κολλημένος' ούτε πεισματάρης στην τακτική που ακολουθεί. Μπορεί να ζητήσει από τους παίκτες του να παίξουν από τα άκρα, η με οποιοδήποτε άλλο τρόπο. Πρόκειται για μια ισχυρή προσωπικότητα που δεν ακούει κανέναν παρά μόνο το ένστικτο του και ξέρει να διαχειρίζεται σωστά τους ποδοσφαιριστές. Είναι ο άνθρωπος που αποφασίζει για τα πάντα και ασχολείται με κάθε λεπτομέρεια δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες για κάθε ποδοσφαιριστή».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα