Παναιτωλικός - Ολυμπιακός 0-3 (vid)

Γιώργος Ντυμένος
Παναιτωλικός - Ολυμπιακός 0-3 (vid)

bet365

Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό για τον Ολυμπιακό να... καθαρίσει τον αδύναμο Παναιτωλικό (0-3), να παραμείνει στην πρώτη θέση και να κάνει συντήρηση δυνάμεων ενόψει του μεγάλου αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα στο Φάληρο! Το δοκάρι του Αριγίμπι η μόνη απειλή των γηπεδούχων.
Με μπροστάρη τον Ελ Αραμπί, ο Ολυμπιακός πέρασε απόψε από το Αγρίνιο, κέρδισε τον Παναιτωλικό με 3-0 σκορ που διαμορφώθηκε από το πρώτο κιόλας ημίχρονο, παράμεινε στην κορυφή μαζί με τον ΠΑΟΚ, κράτησε τα «καναρίνια» χωρίς νίκη μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου και πλέον «σκέφτεται» τον ευρωπαϊκό του «τελικό» με τον Ερυθρό Αστέρα.
Ο Μάκης Χάβος είχε τον Κνετ στο τέρμα, τους Σανιά, Μαρσιάλ, Γιοβάνοβιτς, Λουσέρο στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τον Τσιγγάρα «6αρι», τους Ταχάρ, Λιάβα εσωτερικούς, τους Αριγίμπι, Ντίαζ στα «φτερά» και τον Μπαϊροβιτς στην επίθεση.
Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε με τον Σα κάτω από τα γκολπόστ, τους Ομάρ, Σεμέδο, Μπα, Τσιμίκα στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Καμαρά, Γκιγιέρμε στον άξονα, τους Ποντένσε, Μασούρα στα άκρα και τους Σουντανί, Ελ Αραμπί επιθετικό δίδυμο.
Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν δυνατά και με πρόθεση να «χτυπήσουν» από τη δεξιά τους πλευρά. Από εκεί μάλιστα άνοιξαν το σκορ, όταν στο 5΄οι Ελ Αραμπί, Ποντένσε συνδυάστηκαν ωραία, ο Πορτογάλος μπήκε στην περιοχή και με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κνετ.
Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και μετά το 10λεπτο άρχισαν να γίνονται απειλητικοί. Ο Μπαϊροβιτς στο 12’ έκανε την πρώτη ουσιαστική επίσκεψη στα καρέ του Σα και ο Μαρτίνς διέκρινε πως υπήρχε πρόβλημα. Για αυτό και άρχισε να «ανακατεύει την τράπουλα», αφού στην εξέλιξη του αγώνα είδαμε τον Σουντανί στα άκρα, τους Μασούρα, Ποντένσε να αλλάζουν πλευρές και άλλες δοκιμές. Στο 33’ οι «κυανοκίτρινοι» άγγιξαν την ισοφάριση όταν ο Αριγίμπι με πολύ ωραία προσπάθεια και σουτ τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Σα, αλλά η μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Παναιτωλικού «ξύπνησε» τον Ολυμπιακό. Ο οποίος εκμεταλλεύτηκε πως οι αντίπαλοί του ανέβασαν τις γραμμές τους και με τους Σουντανί (36’), Ελ Αραμπί (40’) έφτασαν κοντά στο 2ο γκολ. Που τελικά πέτυχαν στο 41’ με την κεφαλιά του Ελ Αραμπί μετά από τη σέντρα του Μασούρα, ενώ ο Μαροκινός φορ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου σκόραρε ξανά, μετά από ωραία κίνησή του μέσα στην περιοχή.
Το σκορ του πρώτου ημιχρόνου ουσιαστικά έκρινε τον νικητή της αναμέτρησης και το δεύτερο μισό προσφέρονταν για δοκιμές. Οι «ερυθρόλευκοι» διαχειρίζονταν το υπέρ τους αποτέλεσμα, έπαιξαν για λίγο και 4-3-3 και είχαν καλές στιγμές με τους Ραντζέλοβιτς (61’), Ελ Αραμπί (63’), Σουντανί (90’). Οι «κυανοκίτρινοι» από την πλευρά τους θα μπορούσαν να είχαν μειώσει στο 78’, αλλά οι Αριγίμπι, Ντίαζ απώλεσαν μεγάλη διπλή ευκαιρία, όταν ο Σα απέκρουσε το πλασέ του πρώτου και ο Μπουχαλάκης πάνω στη γραμμή εκείνο του δεύτερου που πήρε το «ριμπάουντ».
MVP: Ο Ελ Αραμπί. Ο Μαροκινός σημείωσε τα 2 από τα 3 «ερυθρόλευκα» γκολ και «έφτιαξε» εκείνο του Ποντένσε. Μακράν ο κορυφαίος της αναμέτρησης.
Στο ύψος του: Οι Ποντένσε, Γκιγιέρμε ξεχώρισαν ένα «κλικ» από τους υπόλοιπους 11 παίκτες του Ολυμπιακού που έπαιξαν απόψε, χωρίς πάντως να έχει υστερήσει κάποιος.
Αδύναμος κρίκος: Η αριστερή πλευρά του Παναιτωλικού αντιμετώπισε πάρα πολλά προβλήματα και ο Λουσέρο το πιστώνεται. Ο Μαρσιάλ από την πλευρά του «έχασε» τις περισσότερες «μονομαχίες» με τον Ελ Αραμπί.
Η «γκάφα»: Ο Παναιτωλικός χωρίς λόγο και αιτία απώλεσε την αυτοσυγκέντρωσή του στο τελευταίο 5λεπτο του πρώτου ημιχρόνου και παρουσιάστηκε ασύνδετος. Σε αυτό το διάστημα δέχθηκε 2 γκολ.
Το «στραγάλι»: Ο Καραντώνης και οι βοηθοί του «έχασαν» ορισμένα φάουλ και κάρτες (π.χ. στον Καμαρά), αλλά ήταν τέτοια η εξέλιξη της αναμέτρησης που πέρασαν απαρατήρητα.
Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Καλύτερος ο Ολυμπιακός, κέρδισε δίκαια ένα ματς που ουσιαστικά «τελείωσε» από το πρώτο κιόλας ημίχρονο.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κνετ, Σανιά, Μαρσιάλ, Γιοβάνοβιτς, Λουσέρο, Τσιγγάρας (53’ Σιένστεντ), Λιάβας, Ταχάρ, Αριγίμπι, Ντιάζ, Μπαϊροβιτς (63’ Ντάλσιο)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Τσιμίκας, Σεμέδο, Μπα, Ομάρ, Γκιγέρμε, Καμαρά (71’ Μπρούνο), Ποντένσε (57’ Ραντζέλοβιτς), Μασούρας, Σουντανί, Ελ Αραμπί (65’ Μπουχαλάκης).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα