Μαρούπα: Τι ανέφερε σχετικά με τις καταγγελίες για τις σχέσεις ΠΑΟΚ - Ξάνθης

Gazzetta team
Μαρούπα: Τι ανέφερε σχετικά με τις καταγγελίες για τις σχέσεις ΠΑΟΚ - Ξάνθης

bet365

Δηλώσεις για τις καταγγελίες σχετικά με τις σχέσεις ΠΑΟΚ - Ξάνθης έκανε το επί σειρά ετών μέλος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, Ειρήνη Μαρούπα.
Η Ειρήνη Μαρούπα είπε στο Metropolis για:
Όσα ανέφερε ο Ολυμπιακός για τις σχέσεις ΠΑΟΚ - Ξάνθης: Την άκουσα την καταγγελία (σ.σ. του Ολυμπιακού) και θα σας πω. Επειδή αφορούσε προγενέστερο χρονικό διάστημα της συμμετοχής μου στην επιτροπή (σ.σ. την πιθανή εμπλοκή του Σαββίδη με την Ξάνθη), δεν ήξερα τα πραγματικά περιστατικά και είχα πει πως θα το διερευνήσω. Πράγματι, την προηγούμενη εβδομάδα ερεύνησα αυτά τα πράγματα και έμαθα -θυμάστε πως εμένα με είχαν αποπέμψει από την επιτροπή και επανήλθα- Μάρτιο λοιπόν σε καιρό που δεν είχα επανέλθει, είχε ζητήσει άδεια εταιρία συμφερόντων Σαββίδη και ο Συγγελίδης, να πάρουν την Ξάνθη. Πράγματι είχε χορηγηθεί η άδεια από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, η οποία όμως έμαθα πως δεν υλοποιήθηκε ποτέ. Δηλαδή ποτέ δεν πήραν την ομάδα. Έμεινε στον κ. Πανόπουλο.
Στην συνέχεια εγώ είχα μάθει πως υπήρχε μια ιδιαίτερη αναστάτωση στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Ξάνθης, που σηματοδοτεί ενδεχόμενη αλλαγή συμφερόντων. Είπα στην επιτροπή πως πρέπει να το δούμε αυτό, να καλέσουμε τους ανθρώπους, να δούμε γιατί δεν υλοποιήθηκε η άδεια που χορήγησε η επιτροπή και να δούμε αν έχει γίνει κάτι άλλο που έχουμε εμείς από τις προσλαμβάνουσες που μόλις σας εξήγησα. Ήμασταν στη φάση να ερευνήσουμε την άδεια που είχε δοθεί, σήμερα όμως έσκασε το ζήτημα και εμείς έχουμε επόμενη συνεδρίαση στις 17 Δεκεμβρίου.
Αθλητικές εγκαταστάσεις δεν απαγορεύεται να είναι άλλου. Μπορεί να είναι δικές μου οι εγκαταστάσεις και να τις παραχωρώ με μίσθωμα ή χωρίς μίσθωμα, με κάποιους όρους δικούς μου, χωρίς όρους σε όποια ομάδα θέλω. Αυτό που είναι σημαντικό στην όλη υπόθεση είναι αν υπάρχει κάποιο παρένθετο πρόσωπο, αν δηλαδή άλλος παριστάνει πως είναι ιδιοκτήτης της ομάδας και άλλος στην πραγματικότητα είναι ιδιοκτήτης. Αυτό αποδεικνύεται από τα πραγματικά περιστατικά και τους εμπλεκόμενους.
Επειδή δεν έχω διαβάσει εφημερίδες, έμαθα από δημοσιογράφους πως υπάρχει αυτό το ζήτημα και κυρίως δεν έχω διαβάσει, ούτε την καταγγελία του Ολυμπιακού θα μου επιτρέψετε να μην έχω καμία άποψη για το θέμα και να μην πω κάτι παραπάνω. Όμως, ο αθλητικός νόμος σίγουρα ενδιαφέρεται αν κάποιος ασκεί ο ίδιος τη διαχείριση της ομάδας που έχει ή κάποιος άλλος για λογαριασμό του. Επίσης υπάρχουν και κάποιες δεσμεύσεις από τον αθλητικό νόμο δεν μπορεί εγώ και ο αδελφός μου να έχουμε δύο ΠΑΕ, γιατί προφανώς υποβόσκει εκεί το πρόβλημα της συνεννόησης μεταξύ μας για επ' ωφελεία των ομάδων μας.​
Σε άλλη τοποθέτηση που έκανε σχετικά σχολίασε πως «δεν απαγορεύεται να είναι κάποιος ιδιοκτήτης μιας ΠΑΕ και να γίνει ιδιοκτήτης γηπεδικών εγκαταστάσεων στις οποίες προπονείται άλλη ΠΑΕ. Δεν υπάρχει απαγορευτικό σε κάτι τέτοιο. Θα μελετήσουμε την καταγγελία του Ολυμπιακού και ανάλογα θα πράξουμε, γιατί αυτό το θέμα δεν μπορεί να διαιωνίζεται και να ταλαιπωρεί το ποδόσφαιρο. Έχω εντοπίσει κάποια θέματα στην μεταβίβαση μεριδίων της ΠΑΕ Ξάνθης κατά το παρελθόν, με συμμετοχή Πανόπουλου και Συγγελίδη, κάτι που πρέπει να συζητήσουμε. Εδώ δεν εμπλέκεται κανένας Σαββίδης ή άλλος. Όλα θα φανούν μετά τον ενδελεχή έλεγχο της καταγγελίας και την συζήτηση στο συμβούλιο της Επιτροπής επαγγελματικού αθλητισμού. Δεν ξέρω εάν θα προλάβουμε έως τις 19 Δεκεμβρίου. Είναι θέμα προέδρου».
Ειδικότερα στον Focus FM ότι «εγώ είχα κάποια πληροφόρηση σχετική πως κάτι περίεργο συμβαίνει στη Ξάνθη, χωρίς να είναι πολύ ξεκάθαρο αυτό, και ήδη στην προηγούμενη συνεδρίαση της ΕΕΑ, είχα ζητήσει να μου χορηγηθούν αντίγραφα του φακέλου της Ξάνθης όταν είχε πάρει άδεια κάποια εταιρεία συμφερόντων Πανόπουλου. Έκανα λάθος εχθές που είπα στο Metropolis εταιρεία συμφερόντων Σαββίδη: εννοούσα Πανόπουλου και Συγγελίδη.
Ο αθλητικός Νόμος, αυτό που απαγορεύει είναι να ασκείται διοίκηση σε κάποια ομάδα μέσω παρένθετων προσώπων. Το να είμαι εγώ ιδιοκτήτρια κάποιων αθλητικών εγκαταστάσεων και να τις νοικιάζω και να τις έχω παραχωρήσει, δεν απαγορεύεται: απλώς είναι διερευνητέο τι ακριβώς συμβαίνει».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα