Πανιώνιος: Οι τέσσερις σωματοφύλακες

Gazzetta team
Πανιώνιος: Οι τέσσερις σωματοφύλακες

bet365

Οι Κόρμπος, Αραμπούλι, Μαλέρμπ, Σταυρόπουλος έχουν βγει... μπροστά και πήραν τους «κυανέρυθρους» από το χέρι
Τα... πάνω του έχει πάρει ο Πανιώνιος και οι «κυανέρυθροι» εισέρχονται στο τελευταίο «κομμάτι» του 2019 προερχόμενοι από ένα αήττητο σερί, που τους ξεκόλλησε από την τελευταία θέση. Με 2 νίκες (κόντρα σε Παναιτωλικό, Ξάνθη) και ισάριθμες ισοπαλίες (Αρη, Ολυμπιακό) βάζουν τις βάσεις για την αποφυγή μίνιμουμ του απευθείας υποβιβασμού και στην Νέα Σμύρνη ξεχωρίζουν οι... τέσσερις σωματοφύλακές τους. Οι Παναγιώτης Κόρμπος, Μποτσάνα Αραμπούλι, Ζέρεμι Μαλέρμπ, Δημήτρης Σταυρόπουλος βρήκαν... μπροστά και έχουν πάρει την ομάδα από το χέρι, οδηγώντας τη στην παραμονή.
Ας τους δούμε...
Παναγιώτης Κόρμπος...
«O Captain! My Captain!». Ο 32χρονος χαφ σε αυτό το σερί των 4 αγώνων «έφτιαξε» τα 2 από τα 7 γκολ της ομάδας του, είχε συμμετοχή και στο 3ο του περασμένου Σαββάτου, ενώ στο κέντρο βρίσκεται... παντού. Πλην των γκολκίπερ είναι 1ος σε πάσες, κλεψίματα, φάουλ υπέρ, 2ος σε επεμβάσεις και 3ος σε αποκρούσεις. Στην τετράδα των αγώνων ήταν κυρίως με τον Οικονομίδη στο πλευρό του και ανασταλτικά οι «κυανέρυθροι» δεν δέχθηκαν γκολ από κάθετο παιχνίδι και αποτελεί τον φυσικό ηγέτη της ομάδας. Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε και το υστερόγραφο των «Πανθήρων», σε χθεσινή τους ανακοίνωση. «Αρχηγέ Παναγιώτη Κόρμπο, τήρησες την υπόσχεση σου. Εσύ και όλη η ομάδα. Είσαι μάγκας και μπράβο σου/σας!».
Μποτσάνα Αραμπούλι...
Ο Mr Goal του Πανιωνίου. Συνολικά έχει στη σεζόν 6 τέρματα και 1 ασίστ, ενώ στην παραπάνω τετράδα των αγώνων βρήκε τρεις φορές δίχτυα, «καθαρίζοντας» τον αγώνα της Ξάνθης και ανοίγοντας το σκορ στο 3-0 επί του Παναιτωλικού. Οπου μάλιστα είχε και δοκάρι. Μόνιμη απειλή για τα αντίπαλα καρέ, όλα τα γκολ του είναι μέσα από το «κουτί». Μάλιστα δεν «εκβιάζει» πολλές τελικές και αθροιστικά στη σεζόν μετρά μόλις 17, δηλαδή χρειάζεται μόλις 2,8 για να σκοράρει. Π.χ. στην Ξάνθη και το περασμένο Σάββατο βρήκε τρεις φορές δίχτυα και είχε ένα δοκάρι μόλις σε επτά προσπάθειές του για γκολ.
Δημήτρης Σταυρόπουλος...
Τον καθιέρωσε ο Μιχάλης Γρηγορίου, έμεινε εκτός με Ζοσέ Ανιγκό, όμως από πέρσι επανήλθε στο αρχικό σχήμα και φέτος είναι η «κολόνα» της άμυνας. Ο 22χρονος στόπερ κάνει πολύ καλές εμφανίσεις και ξεχωρίζει. Πλην των δύο γκολκίπερ (Μαλέρμπ, Κότνικ) είναι 1ος σε επεμβάσεις, αποκρούσεις και 3ος σε κλεψίματα, ενώ στην τετράδα των αγώνων που ο Πανιώνιος κάνει σερί κέρδισε τις περισσότερες προσωπικές «μονομαχίες» που έδωσε.
Ζερεμί Μαλέρμπ...
Ξεκίνησε τη σεζόν 2ος πίσω από τον Ματίας Κότνικ και κλήθηκε να παίξει για πρώτη φορά μετά τον τραυματισμό του Σλοβένου στον αγώνα με την Τρίπολη. Στο «καρέ» των αναμετρήσεων που ο Πανιώνιος πάει... τρένο, δέχθηκε δύο γκολ σε στατική μπάλα (κεφαλιά Λισγάρα από κόρνερ στην Ξάνθη, πέναλτι Βαλμπουενά με Ολυμπιακό) και ακόμη ένα με ασύλληπτο σουτ του Ρόουζ στο ματς με τον Αρη. Οπου τόσο στο συγκεκριμένο παιχνίδι όσο και κυρίως σε εκείνο με τους Πειραιώτες, πραγματοποίησε εξαιρετικές επεμβάσεις. Κυρίως στα τελευταία λεπτά τους, όπου οι «κυανέρυθροι» δέχθηκαν ασφυκτική πίεση. Με τους «κίτρινους» έκανε αθροιστικά 8 επεμβάσεις και στο φινάλε είπε «όχι» σε Τόνσο, Λάρσον, ενώ με τους «ερυθρόλευκους» «νίκησε» τον Ελ Αραμπί στο μεταξύ τους τετ α τετ στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα