Στα 47 το αήττητο του πρωτοπόρου ΠΑΟΚ παρά την… κανονικότητα

Στα 47 το αήττητο του πρωτοπόρου ΠΑΟΚ παρά την… κανονικότητα

Στα 47 το αήττητο του πρωτοπόρου ΠΑΟΚ παρά την… κανονικότητα

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για το 47ο παιχνίδι στο οποίο ο ΠΑΟΚ μένει αήττητος, θέτει ερωτήματα για όσα προηγήθηκαν του αγώνα και για όσα έγιναν στο ημίχρονο και καταγράφει αρκετά ποδοσφαιρικά δεδομένα της αναμέτρησης.

Μάιντς - Άιντραχτ με Live Streaming* (21+) | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Ειπώθηκαν και γράφτηκαν πάρα πολλά εδώ και εβδομάδες για το… τι θα γίνονταν στο Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ. Τα περισσότερα αφορούσαν το αποτέλεσμα. Ήταν αυτή η… μεγάλη σιγουριά των Ολυμπιακών ότι επιτέλους θα κερδίσουν τον ΠΑΟΚ. Αυτά δεν επιβεβαιώθηκαν, αφού ο ΠΑΟΚ δεν έχασε ΟΥΤΕ σε αυτό το ματς, όσα κι’ αν έγιναν.

Υπήρξαν βέβαια και οι έντονες ανησυχίες για την συμπεριφορά και την υποδοχή της ΠΑΕ Ολυμπιακός στην αποστολή του ΠΑΟΚ… Σε αυτό το κομμάτι έγιναν όλα όσα αναμένονταν!

Το πρωί συμφώνησαν οι εμπλεκόμενοι (και η αστυνομία) για το που ακριβώς θα έφθαναν οι αποστολές. Το βράδυ έγιναν όλα διαφορετικά. Θα πουν ότι… «χάλασε η πόρτα». Μέσα από αυτή όμως και σε «φυλασσόμενο χώρο» πώς και περίμεναν οπαδοί-χούλιγκαν μερικοί από τους οποίους ξεκάθαρα φορούσαν διαπιστεύσεις, εκείνοι δηλαδή που επιτέθηκαν στα μέλη της αποστολής του ΠΑΟΚ;

Όλο αυτό δεν έγινε λόγω… κακιάς στιγμής. Ο χώρος, οι διαπιστεύσεις των συγκεκριμένων, η εδώ και καιρό στοχοποίηση του Γκαγκάτση που ήταν και το κυρίως «θέμα» των δραστών και όσα έγιναν ή δεν έγιναν με τα Μέσα που δεν κάλυψαν το γεγονός, φανερώνουν τι ακριβώς συνέβη. Ευτυχώς το gazzetta είχε όλο το ρεπορτάζ και ενημερώθηκε ο κόσμος! (Αν αυτά γίνονταν κατά του Ολυμπιακού το θέμα θα έφθανε άμεσα στον Πρωθυπουργό, αν γίνονταν κατά άλλων δεν θα έβγαιναν να παίξουν επικαλούμενοι τρομοκρατία, στον ΠΑΟΚ κράτησαν τη ψυχραιμία τους και για πολλές ώρες δεν υπήρχε επίσημη αντίδραση, ενώ και εντός ομάδας δεν τα επικαλέστηκαν ως δικαιολογία. Αν πάλι όλα αυτά γίνονταν στην Τούμπα τα βίντεο θα ήταν άπειρα και θα έπαιζαν όλο το 24ώρο στα κανάλια. Έτσι δεν είναι; Διαφωνεί κανείς;)

«Αυτή λοιπόν είναι κύριε Αυγενάκη η επιστροφή στην κανονικότητα;» ρωτάει όλος ο φίλαθλος κόσμος έναν υφυπουργό που ασχολείται πολύ έντονα με όλα τα θέματα του Ολυμπιακού. Η ερώτηση βέβαια αφορά και τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη που… αφού βρει ποιος επιτέθηκε στον συνεργάτη του που ασχολείται με την αθλητική βία, θα πρέπει να μας ενημερώσει πώς οργανώθηκε με αυτό τον τρόπο η χθεσινή «υποδοχή» και τι έκανε η αστυνομία;

Στα καθαρά ποδοσφαιρικά, εκτιμώ ότι πολλά από όσα έγιναν τα προβλέψαμε και τα περιγράψαμε χθες, εδώ στο gazzetta. Κατοχή και μεταβάσεις, ρυθμός και στατικές φάσεις για το «Καραϊσκάκης»…

Οι στατικές φάσεις ήταν καθοριστικές. Ο ΠΑΟΚ ήταν άψογος, ο Ολυμπιακός πλήρωσε ακριβά μία ολιγωρία.

Ο ρυθμός όταν ανέβαινε συνέφερε τον Ολυμπιακό και αυτό έγινε από το 50΄ και μετά…

Έγραψα ότι ο Ολυμπιακός που θέλει τόσο πολύ τη νίκη απέναντι στον αήττητο ΠΑΟΚ, ΔΕΝ θα επηρεάζονταν σωματικά από τον αγώνα του Λονδίνου. Έτσι και έγινε…

Ανέφερα ότι οι αμυντικές μεταβάσεις θα ήταν καθοριστικές. Ο Ολυμπιακός είχε τεράστιο πρόβλημα, το οποίο ο ΠΑΟΚ δεν εκμεταλλεύτηκε όπως θα έπρεπε. Και στο πρώτο μέρος, αλλά και στο δεύτερο σε όλη τη διάρκειά του, ο ΠΑΟΚ είχε πάνω από πέντε-έξι ευκαιρίες να βγει πολύ καλά με παίκτη παραπάνω απέναντι σε αποδιοργανωμένη άμυνα, μίας ομάδας που στο τέλος ήταν άναρχα και απρόσεκτα μπροστά. Γι’ αυτή την ποιοτική ομάδα του ΠΑΟΚ (προφανώς χθες δεν έπαιζαν πολλοί ποιοτικοί παίκτες) οι επιλογές που έγιναν σε αυτές τις κόντρες, ήταν απαράδεκτες.

Χθες λοιπόν γράψαμε και για τον τεμπέλη αμυντικά Ποντένσε που εκτέθηκε στο πρώτο μέρος, αλλά και για τους προφανείς λόγους που δεν έπρεπε να ξεκινήσει ο Σφιντέρσκι. Τι να κάνει ο Πολωνός σε τέτοιο ματς με τόσα γεμίσματα -από την άμυνα που πιέζονταν- προς αυτόν, απέναντι σε Παπαδόπουλο και Σεμέδο;

Σε γενικές γραμμές ο ΠΑΟΚ έχασε… μεγάλες ευκαιρίες να δημιουργήσει… μεγάλες-ανεπανάληπτες ευκαιρίες! Δεν έχασε όμως και αυτό το παιχνίδι απέναντι σε έναν αντίπαλο που εδώ και καιρό περίμενε πώς και πώς αυτό το ματς για να… «απαντήσει». Τελικά η ερώτηση έμεινε αναπάντητη αφού η μνήμη δεν βοηθάει πια: «Πόσα χρόνια έχει να κερδίσει ο Ολυμπιακός τον ΠΑΟΚ;»

Διαιτητικά και πριν σχολιάσουμε το οτιδήποτε, να θυμίσουμε ότι ΚΑΙ χθες, όπως ΚΑΙ στο ΟΑΚΑ στον αγώνα ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, ο ιδιοκτήτης της γηπεδούχου ΠΑΕ που μιλάει για κανονικότητα στο ποδόσφαιρο, εισέβαλε στα αποδυτήρια του διαιτητή κατά το ημίχρονο! Και ο Μελισσανίδης και ο Μαρινάκης έκαναν ακριβώς το ίδιο. Οι πιο καλομαθημένοι του ελληνικού ποδοσφαίρου από τους Έλληνες διαιτητές, πίστεψαν ότι θα «έπιανε» η πίεση και στους ξένους! Και μπούκαραν…

Από εκεί και πέρα δεν κατάλαβα γιατί δεν «έπρεπε» να γίνει θέμα το παρατεταμένο κράτημα του Μασούρα στον Μάτος κατά το πρώτο ημίχρονο; Αν το ζητούσε αυτό ο Ολυμπιακός θα είχαμε… νέα συνάντηση με τον Αυγενάκη αύριο.

Όσον αφορά στον Ποντένσε στη φάση με τον Ελ Καντουρί έπεσε θεατρικά σε δεύτερο χρόνο μετά από μία απλή επαφή, ενώ στη φάση με τον Γιαννούλη βούτηξε σε τρίτο χρόνο μετά από επαφή που ο ίδιος λογικά επεδίωξε και κατάφερε!

Ό, τι και αν έγινε ο ΠΑΟΚ συνεχίζει πρώτος στο πρωτάθλημα, αήττητος σε 47 αγώνες, περιμένει Ολυμπιακό και ΑΕΚ στην Τούμπα κατά τον δεύτερο γύρο και όλα αυτά γίνονται τώρα που… όλα θα άλλαζαν αφού έφυγε η περασμένη κυβέρνηση των Πρεσπών και ανέλαβε τον αθλητισμό ο… δίκαιος Αυγενάκης των ίσων αποστάσεων!!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.