Όταν ξύπνησαν στον Ολυμπιακό, στον ΠΑΟΚ έκαναν ντους!

Μιχάλης Λεάνης Μιχάλης Λεάνης
Όταν ξύπνησαν στον Ολυμπιακό, στον ΠΑΟΚ έκαναν ντους!

bet365

Ο Μιχάλης Λεάνης γράφει για το ντέρμπι της Κυριακής και για τον Ολυμπιακό που δεν έχει δικαιολογίες για το τελικό αποτέλεσμα!

Μάιντς - Άιντραχτ με Live Streaming* (21+) | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Ο Ολυμπιακός πριν το ντέρμπι είχε παιχνίδι για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Όχι ένα παιχνίδι ρουτίνας με έναν οποιονδήποτε αντίπαλο , αντίπαλο σειράς, αλλά με ομάδα πρώτης γραμμής.

Παιχνίδι πρόκρισης για τον επόμενο γύρω της διοργάνωσης , αναμέτρηση καθοριστική για την παρουσία των ερυθρολεύκων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Αναμέτρηση κόντρα στην Τότεναμ , ομάδα που αποδίδει ποδόσφαιρο υψηλού ρυθμού, όπως όλες οι κορυφαίες ομάδες από το Νησί που πρωταγωνιστούν τόσο στην Πρέμιερ Λίγκ όσο και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η Τότεναμ δούλεψε τρόπο τινά και για τον ΠΑΟΚ.

Κούρασε τους ερυθρόλευκους τους κατέβαλε με τον γρήγορο τέμπο της ανάγκασε τον Ολυμπιακό να φτάσει στην υπερβολή!

Έχοντας μάλιστα προηγηθεί με δυο γκολ διαφορά, τον ανάγκασε να καταβάλει ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια για να πετύχει το θαύμα.

Στον αντίποδα ο ΠΑΟΚ χωρίς άλλες υποχρεώσεις στο καλεντάρι του εμφανίστηκε στο ντέρμπι φρέσκος και ξεκούραστος.

Στο πρωτάθλημα πριν το ντέρμπι ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στην έδρα του την Λάρισα της οποίας το εμπόδιο ξεπέρασε σχετικά εύκολα.

Παιχνίδι καθαρά διαδικαστικού χαρακτήρα για τον αήττητο Δικέφαλο.

Μ’ αυτά τα δεδομένα λοιπόν ο ατσαλάκωτος ΠΑΟΚ εμφανίζεται στο ντέρμπι σε παράταξη 4-4-1-1 και ο Ολυμπιακός μετά την δοκιμασία στο Λονδίνο με παράταξη 4-2-3-1!!!

Ο ΠΑΟΚ έχει στο κέντρο Καντουρί-Μίσιτς- Ντάγκλας-Λημνιό.

Συμπαγής μεσαία γραμμή , κοντινές αποστάσεις , κάλυψη από την αμυντική τετράδα πίσω και μπροστά, με τον Μπίσεσβαρ να κρατά μπάλα , μέχρι να ανέβουν οι υπόλοιποι για υποστήριξη-πράμα που έκανε- και μπροστά ο Σβιντέρσκι να ψάχνει τους ελεύθερους χώρους.

Ο δε καταπονημένος Ολυμπιακός έχει δυο χαφ Γκιγιέρμε –Μπουχαλάκη να τρέχουν δεξιά και αριστερά , πάνω-κάτω για να κλείνουν διαδρόμους και συγχρόνως να προσπαθούν να δημιουργήσουν παιχνίδι.

Έχει στα άκρα Ποτένσσε που πρέπει να γυρίζει πίσω- μιλάμε για ένα από τους δυο ποδοσφαιριστές που δεν έχουν χάσει παιχνίδι ( ο άλλος είναι ο Ομάρ)- και τον Μασούρα που η θέση του εκεί είναι εφεύρεση μετά το ανακάτεμα στην ομάδα εξαιτίας της απουσίας του Φορτούνη!

Ο δε δεύτερος με τα περισσότερα χιλιόμετρα στα πόδια του Ομάρ αναγκάζεται να ανεβοκατεβαίνει για να καλύψει την πλευρά τόσο στην επίθεση όσο και στα μετόπισθεν.

Τρέχουν όλοι για να καλύψουν και δεν προλαβαίνουν. Ο Γκιγιέρμε τα κενά δεξιά ο Μπουχαλάκης αντίστοιχα αριστερά, η δημιουργία πάει περίπατο και μένει μόνο στον Βαλμπουενά να ερμηνεύσει τον ρόλο του δημιουργού.

Και κάτι ακόμα. Μπροστά επιλέγεται ο Ελ Αραμπί που δύσκολα βγαίνει από την περιοχή και ακόμα πιο δύσκολα μπαίνει στο κόπο να μαρκάρει μακριά.

Αντί λοιπόν να εμφανιστεί ο Ολυμπιακός των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων συμπαγής και συμπυκνωμένος με τις γραμμές του κοντά, ώστε με λίγα χιλιόμετρα και με συνοχή στις γραμμές του να βγάζει την μπάλα μπροστά και συγχρόνως να λειτουργεί ανασταλτικά χωρίς να καταπίνει μέτρα και αποστάσεις σπαταλώντας δυνάμεις, είναι ο ΠΑΟΚ που το εφαρμόζει!

Ο Ολυμπιακός παίζει ψηλά αλλά δεν μαρκάρει, δεν πιέζει όσο πρέπει!

Πρώτον γιατί δεν του βγαίνουν αριθμητικά οι παίκτες και κατά δεύτερο λόγο γιατί φοβάται σε περίπτωση λάθους τα μετόπισθεν!

Αντίθετα όταν ο ΠΑΟΚ υποπίπτει σε λάθος δεν τρέχει κανείς να προλάβει το κέρμα στην κατηφόρα γιατί οι γραμμές του είναι κοντά.

Το ημίχρονο κλείνει με τον Ολυμπιακό πίσω στο σκορ –ευτυχώς για τον ίδιο μόνο με ένα γκολ διαφορά- αλλά κυρίως με τον Ολυμπιακό πίσω σε επιδόσεις και σε ευκαιρίες.

Ο Ολυμπιακός δεν φόβισε τον αντίπαλο του, δεν τον πανικόβαλε δεν του έδωσε να καταλάβει ποιος κάνει κουμάντο με αποτέλεσμα να πετάξει σε επίπεδο τακτικής ένα ημίχρονο και έτσι μοιραία να είναι αναγκασμένος στο υπόλοιπο της αναμέτρησης να τρέχει να φέρει το ματς στα ίσια ώστε να έχει μετά ελπίδες για την ανατροπή.

Πολλά για ένα ντέρμπι από μια ομάδα που δεν έχει την πολυτέλεια να εμφανίζεται φρέσκια και ανανεωμένη.

Εξάλλου η… έμμεση παραδοχή των λανθασμένων επιλογών σε επίπεδο τακτικής από μεριάς προπονητή επισφραγίζεται με την εσπευσμένη είσοδο του Σουντανί!

Στο δεύτερο μισό οι ερυθρόλευκοι βρίσκουν τα πατήματα τους και αποκτούν ρυθμό για δυο λόγους:

Πρώτος: Γιατί πατούν χορτάρι παίκτες που βγάζουν ενέργεια όπως ο Καμαρά και ο Γκερέρο σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο Σουντανί έχει βρει ρυθμό.

Δεύτερος: Γιατί πλέον το σχήμα έχει αλλάξει οι γραμμές είναι πιο κοντά οι ερυθρόλευκοι αποκτούν συνοχή.

Ο Βαλμπουενά έρχεται πιο κοντά στον Ποντένσε, ο Ομάρ έχει τώρα την δυνατότητα να ανεβαίνει πιο συχνά , ο Σουντανί πατά περιοχή!

Το σχήμα αποκτά ακόμα μεγαλύτερη συνεκτικότητα με την παρουσία του Γκερέρο, παίκτη με ικανότητα ερμηνείας πολλών ρόλων.

Ο Ολυμπιακός έχοντας αποκτήσει ρυθμό και δημιουργία διαπιστώνει ξαφνικά ότι απέναντι του έχει μια ομάδα που δεν αντιδρά, που λειτουργεί φοβικά αλλά δεν έχει πλέον τον χρόνο να το εκμεταλλευτεί!

Ο φοβικός ΠΑΟΚ του δευτέρου μέρους πρόλαβε να κάνει την ζημία στον φοβικό Ολυμπιακό του πρώτου ημιχρόνου!

Οπότε; Ισοπαλία! Το τελικό σκορ καταγράφει τον φόβο αλλά και το θάρρος των δυο αντιπάλων.

Ο ΠΑΟΚ έχει δικαιολογίες και μάλιστα σοβαρές για την δυσλειτουργία του δευτέρου μέρους.

Οι σοβαρές απουσίες από τους τραυματισμούς έχουν μικρύνει το ρόστερ του.

Ακόμα και όσοι έχουν επιστρέψει, όπως ο Μαουρίσιο και ο Βιερίνια μονάδες-προσωπικότητες πολύ σημαντικές- δεν είναι ακόμα σε θέση να ανταπεξέλθουν στις υψηλές απαιτήσεις ενός ντέρμπι.

Για τον Ολυμπιακό δικαιολογίες δεν υπάρχουν όσον αφορά τον αγωνιστικό τομέα.

Τώρα γιατί το ρόστερ του Ολυμπιακού έχει μικρύνει- μιλάμε για ομάδα με ευρωπαϊκές υποχρεώσεις- αυτό είναι κάτι που οφείλει να το εξηγήσει ο προπονητής.

Όπως οφείλει να εξηγήσει πως γίνεται και ενώ η ομάδα του στα στημένα παίζει ζώνη πάντα κάποιος χάνεται , κάποιος καθυστερεί και κάποιος αντίπαλος βρίσκει τον τρόπο να σκοράρει.

Ο τρόπο με τον οποίο προηγείται ο ΠΑΟΚ αποτελεί deja vu για τον Ολυμπιακό!

Γιατί σίγουρα υπάρχει λανθασμένη εκτίμηση του Σα αλλά ο Ίνγκασον στην κυριολεξία δραπετεύει από την ζώνη των αμυντικών! Δεν είναι ο πρώτος και εκτιμώ ότι δεν θα είναι κι ο τελευταίος!

Αν στην συνέχεια οι ερυθρόλευκοι δεν αλλάξουν φιλοσοφία, τακτική και νοοτροπία στην αντιμετώπιση των ντέρμπι, των κομβικών παιχνιδιών , πείτε τα όπως θέλετε, αν δεν ανοίξουν το ρόστερ τους και αν δεν διορθώσουν τις επαναλαμβανόμενες αρρυθμίες στην αμυντική λειτουργία, εκτιμώ ότι σ’ αυτές τις αναμετρήσεις θα έρχονται δεύτεροι και καταϊδρωμένοι!

Ούτε φυσικά αποτελεί λύση ο αποκλεισμός του Ολυμπιακού από την Ευρώπη ώστε η ομάδα στα ντέρμπι να εμφανίζεται φρέσκια και αποτελεσματική.

Ο ιστορικός ρόλος αλλά και η επιδίωξη όλων των μεγάλων ομάδων είναι να παραμένουν ανταγωνιστικές σε όλα τα μέτωπα που συμμετέχουν!

Και ο Ολυμπιακός έχει το ρόστερ να ανταποκριθεί σε αυτές τις απαιτήσεις!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Μιχάλης Λεάνης
Μιχάλης Λεάνης

Σύμφωνα με καλά εξακριβωμένες πηγές και μετά από άνοιγμα μυστικών αρχείων η γέννηση του τοποθετείται το σωτήριο έτος 1862 το πολύ!

Από μικρός ήθελε πολύ να κάνει ότι κάνουν όλα τα παιδιά!!!

Ξεκίνησε να αρθρογραφεί στην παρανομία πριν ο Γουτεμβέργιος ανακαλύψει την τυπογραφία και ο Μητσοτάκης την διαπλοκή!

Έκτοτε η εξέλιξη του, γενικά στον χώρο, υπήρξε ραγδαία και άκρως εντυπωσιακή!

Άριστος σκοπευτής , χωρίς να κλείνει το ένα μάτι, άσος του βολάν στους δυο τροχούς, δεινός σκακιστής, ικανότατος ισορροπιστής σε ζαρωμένο σχοινί και φοβερός ματάκιας της καθημερινής έγκυρης ειδησιογραφίας!

Παντοτινός λάτρης του ωραίου φύλου, εισαγωγέας και προμηθευτής ειδών αλιείας στην Πίνδο και στα Άγραφα, επιφανής αυτοδύτης ενυδρείου, παρασημοφορημένος αμπελουργός, πολέμιος των Ισμαηλιτών του Μπεγκ Ουμ , πρώτος χορευτής του Βασιλικού Μπαλέτου του Πόγραδετς, πρύτανης στην Κρατική Σχολή των Φυσιολατρών του Βούπερταλ, πρωτοσύγκελος της σκήτης του Προφήτη Δανιήλ, αρχισυναγωγός του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν, παντοτινός νοσηρός θαυμαστής της φυγόκεντρης περιπέτειας σ’αυτούς τους μίζερους καιρούς τους γεμάτους από μέτριους συντηρητές φαντασίας και ονείρων, μα πάντα ευχάριστος στα πάρτι!!!