Με τέτοια διαιτησία και τον Μουρίνιο να φέρει, ο Ολυμπιακός δεν το παίρνει!

Με τέτοια διαιτησία και τον Μουρίνιο να φέρει, ο Ολυμπιακός δεν το παίρνει!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta του το…φαινόμενο σε όλα τα ντέρμπι οι προπονητές που έρχονται στο Καραϊσκάκη να δίνουν συγχαρητήρια στη διαιτησία!

Μάιντς - Άιντραχτ με Live Streaming* (21+) | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Τελικά λοιπόν έμειναν και οι δύο αήττητοι, ο Ολυμπιακός για 22η συνεχόμενη αγωνιστική κι ο ΠΑΟΚ για 47η!

Θεωρώ το αποτέλεσμα τεράστια επιτυχία για τον ΠΑΟΚ, για την ακρίβεια ιστορική επιτυχία, αφού είναι η πρώτη φορά μετά τη διετία 1959-61, που παίρνει εκτός έδρας θετικό αποτέλεσμα από τον Ολυμπιακό σε δύο σερί πρωταθλήματα!!! Μετά από 59 χρόνια το έκανε ο ΠΑΟΚ, κι έχει νίκη κι ισοπαλία, γι΄ αυτό χαρακτηρίζω ιστορική την επιτυχία του.

Κατ΄ επέκταση, βλέπω το αποτέλεσμα σαν μία αποτυχία του Ολυμπιακού. Με τη διαφορά ότι στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει μόνο το αποτέλεσμα. Και θα είμαι πολύ άδικος αν διαγράψω ότι ο Ολυμπιακός έκανε στο β΄ ημίχρονο μία υπερπροσπάθεια επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ και έδειξε μία κλάση πάνω από τον αντίπαλο του. Στο δε α΄ ημίχρονο, το θεωρητικά καλό του ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός ήταν και πάλι καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα του, απλά ο ΠΑΟΚ είχε την τύχη να προηγηθεί χωρίς καν να φτιάξει μία φάση επί 45 λεπτά…

Κοιτάξτε, δεν ξέρω αν ο Ολυμπιακός πάρει φέτος το πρωτάθλημα. Με όσα βλέπω, ο Ολυμπιακός και τον Μουρίνιο να (μπορούσε να) φέρει, πρωτάθλημα δεν παίρνει με τέτοια διαιτησία! Και καλό θα ήταν να σκεφθεί πιο ανοιχτόμυαλα και να ρίξει μεγάλο βάρος στο πώς θα συνεχίσει στο Γιουρόπα Λιγκ και τι θα κάνει, με ενισχύσεις το Γενάρη, στα νοκ άουτ της διοργάνωσης. Από εκεί και πέρα, στο πρωτάθλημα, να συνεχίσει να δώσει τη μάχη του για τον τίτλο, ξέροντας όμως ότι στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ το ερχόμενο καλοκαίρι θα πάει κι ο δεύτερος-είδαμε δε ότι ο Ολυμπιακός βρίσκεται τώρα στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ από δεύτερος του περσινού πρωταθλήματος, ενώ ο πρώτος του περσινού πρωταθλήματος ΠΑΟΚ δεν είναι καν στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Το μεγάλο πρόβλημα θα υπάρξει στο άλλο πρωτάθλημα, του χρόνου, όπου κατά 90% στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ θα πηγαίνει μόνο ο πρωταθλητής…

Με τη συγκεκριμένη ΚΕΔ της συγκεκριμένης ΕΠΟ, τι πιθανότητες μπορεί να έχει ο Ολυμπιακός για το φετινό πρωτάθλημα; Πρώτος, βέβαια, είναι και παραμένει, αλλά μόνο επειδή ακριβώς είναι ο μεγάλος Ολυμπιακός! Όταν υπάρχουν στην ΚΕΔ ένας Πορτογάλος (Περέϊρα) κι ένας Ισπανός (Μάριν) και στα δύο τελευταία ντέρμπι φέρνουν έναν Πορτογάλο διαιτητή, ο οποίος αποδείχθηκε «κομάντο» και μετά έναν Ισπανό διαιτητή, ο οποίος «προστάτευε» τον ΠΑΟΚ επί 94 λεπτά, τι να συζητάμε. Και μετά και το χθεσινό, με την ισπανική διαιτητική ομάδα, μην κοροϊδεύονται στον Ολυμπιακό ότι αν αναλάβει ο Μάριν αντί του Περέϊρα θα αλλάξει κάτι. Θέμα «κεντρικό» είναι, αφενός μεν της ΕΠΟ, αφετέρου δε, και προπάντων, των FIFA κι UEFA. Όλα τα άλλα είναι παραμύθια.

Τον Ολυμπιακό εδώ και πέντε συνεχόμενες αγωνιστικές η διαιτησία τον πάει, ας μην πω τη λέξη που θα έπρεπε, ας γράψω ότι τον πάει «καροτσάκι». Και με ΑΕΚ και με Ξάνθη και με Ατρόμητο και με Πανιώνιο και με ΠΑΟΚ! Είναι δε πρωτοφανές, ακόμη και για τα δεδομένα αυτής της ΚΕΔ! Την προηγούμενη διετία, το «έσπαγαν» λίγο το πράγμα, δεν πήγαιναν τόσο σερί εις βάρος του οι διαιτησίες. Τώρα, έχει ξεφύγει το πράγμα, προφανέστατα γιατί ο Ολυμπιακός είναι πιο δυνατός και τον φοβούνται. Αλλά όσο δυνατός κι αν είναι, πόσο εύκολο είναι να αντέχει στο τόσο κόντρα, ειδικά όταν έχει μεσοβδόμαδα να παίζεις και με Μπάγερν και Τότεναμ;

Χθες στο Καραϊσκάκη εμφανίστηκε ένας διαιτητής, ο Σάντσεθ Μαρτίνεθ που θα τον ήθελε κάθε φιλοξενούμενος. Εξ ου και ο προπονητής του ΠΑΟΚ (παρεμπιπτόντως, μου έκαναν θετική εντύπωση οι δηλώσεις του) έδωσε συγχαρητήρια στον διαιτητή. Όπως είχε δώσει κι ο προπονητής της ΑΕΚ, ο Κωστένογλου, για τον Πορτογάλο διαιτητή όταν είχε έρθει στο Καραϊσκάκη. Βλέπετε, όλοι οι προπονητές δίνουν συγχαρητήρια στους διαιτητές όταν παίζουν στο Καραϊσκάκη-δεν είναι χαζοί! Λουκούμι είναι γι΄ αυτούς η διαιτησία και φαρμάκι για τον Ολυμπιακό.

Ο συγκεκριμένος του χθεσινού αγώνα, έδωσε από το ξεκίνημα το στίγμα του.

Έγιναν τρία φάουλ λίγο έξω από την περιοχή του ΠΑΟΚ και πλάγια, ένα στον Βαλμπουενά και δύο στον Ποντένσε, μέσα στα πρώτα εφτά λεπτά, κι ο Ισπανός έδωσε το τρίτο (!), το πλέον κραυγαλέο, του Κρέσπο, που ήταν και για κίτρινη.

Και συνέχισε στο ίδιο μήκος κύματος: ορισμός κίτρινης κάρτας ήταν το φάουλ του Ντάγκλας στον Μπουχαλάκη, αφού έκοψε αντεπίθεση, αλλά πάλι καλά που έστω σφύριξε το φάουλ, καθώς για κάρτα ούτε λόγος! Με τον Ντάγκλας να παίρνει αργότερα την κίτρινη, «πετσοκόβοντας» τον Ποντένσε. Αντίθετα, ο Ισπανός ρέφερι έσπευσε μετά…χαράς να δώσει το φάουλ του Μασούρα, με το οποίο προηγήθηκε ο ΠΑΟΚ, την στιγμή που τέτοια σπρωξίματα στον Ολυμπιακό δεν τα σφύριζε ούτε με σφαίρες! Όπως ένα πάτημα του Γιαννούλη στον Ποντένσε στο 51’, όπου δεν έδωσε καν το φάουλ…

Για εμένα η πιο επικίνδυνη απόφαση του ήταν στο 45+1, όπου όπως ανέλυσε πολύ ωραία ο Βαρούχας στην Αθλητική Κυριακή, ο Μπίσεσβαρ αρπάζει στην κυριολεξία και πετάει στο έδαφος τον Τσιμίκα έξω από την περιοχή του Σα. Κι αντί να δώσει το πεντακάθαρο επιθετικό φάουλ, αφήνει τον Μπίσεσβαρ να μπει στην περιοχή σε ιδανικές συνθήκες για να φτιάξει γκολ. Εκεί, μία καλή πάσα χρειαζόταν, γίνονταν το 0-2 και μετά άντε να το γυρίσεις. Έτυχε και δεν ήταν καλή η πάσα, βγήκε σωστά κι ο Σεμέδο και την γλίτωσε ο Ολυμπιακός, αλλά εδώ μιλάμε για απόφαση αίσχος, με τον επόπτη κι αυτός να το παίζει τρελός, απόδειξη ότι σε όλη τη διαιτητική ομάδα υπήρχε ίδια «τάση». Άλλωστε, κι ο άλλος επόπτης, στο 34’, είχε υποδείξει οφσάϊντ τον Σεμέδο χωρίς να είναι.

Εντάξει, αποκορύφωμα ήταν η επιλογή του Ισπανού να δώσει στα δύο πέναλτι επί του Ποντένσε το ένα! Στο 49’ του Καντουρί το κατάπιε, στο 64’ του Γιαννούλη το έδωσε, αφού θα το παραξεφτίλιζε. Ούτως η, άλλως την ξέσκισε τη ριμάδα τη διαιτησία! Σε ματς με κατοχή 63-37, τελικές 15-6 και κόρνερ 9-2, ο αθεόφοβος σφύριξε 22 φάουλ εις βάρος του Ολυμπιακού και 18 εις βάρος του ΠΑΟΚ, που για ένα ολόκληρο ημίχρονο ήταν κρεμασμένος στην εστία του Ζίφκοβιτς…

Τέλος πάντων, ο Ολυμπιακός είναι υποχρεωμένος, ως ο μεγαλύτερος ελληνικός σύλλογος, αλλά και η καλύτερη ελληνική ομάδα από πέρσι, να κυνηγήσει το πρωτάθλημα. Και όσο το κυνηγάει, πρώτον ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει και δεύτερον εκθέτει ανεπανόρθωτα την εξυγίανση. Κι αυτό ακόμη κέρδος είναι!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.