Τέτοια ευκαιρία πού θα την ξαναβρεί…

Σταύρος Σουντουλίδης Σταύρος Σουντουλίδης
Τέτοια ευκαιρία πού θα την ξαναβρεί…

bet365

Ο Σταύρος Σουντουλίδης γράφει για το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό και την... γλυκόπικρη γεύση που αφήνει το 1-1 στους πρωταθλητές!

Ο ΠΑΟΚ έμεινε όρθιος «στη ζούγκλα του Γεώργιος Καραϊσκάκης» (όπως καταγγέλλουν οι άνθρωποί του), αλλά στο τέλος της βραδιάς του μένει γλυκόπικρη γεύση.

Ήταν, αλήθεια, μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία του ΠΑΟΚ. Να φύγει με το «διπλό» από το ντέρμπι του Φαλήρου. Να ξεφύγει στο +3 από τον Ολυμπιακό και να του δημιουργήσει επιπλέον προβλήματα, από αυτά που του δημιούργησε με την απόδοσή του στα πρώτα 45 λεπτά και το πρώτο γκολ με τα «ασπρόμαυρα» του Ίνγκι Ίνγκασον.

Ο ΠΑΟΚ είχε πολλά να κερδίσει και πολύ λιγότερα να χάσει από το ντέρμπι κορυφής. Κι όταν στο τέλος θα κοιτάξει τι δεν έκανε σωστά, θα αντιληφθεί το πόσο μεγάλη ήταν η ευκαιρία του.

Οι πρωταθλητές «πέταξαν στα σκουπίδια» την μεστή εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου. Ένας ΠΑΟΚ που πάτησε στο χορτάρι με πλάνο, σχέδιο και κατόρθωσε να προηγηθεί βάζοντας επιπλέον πίεση στους «ερυθρόλευκους». Όμως, μια ποδοσφαιρική αναμέτρηση δεν διαρκεί 45 λεπτά.

Στο δεύτερο μισό του ντέρμπι ο «Δικέφαλος» δεν μπόρεσε να βρει τρόπο ανάπτυξης από τον γυμνό άξονα του γηπέδου, δεν κατόρθωσε να εκμεταλλευτεί τους χώρους που άφησαν οι γηπεδούχοι.

Το έκανε μια φορά με τον Μπίσεσβαρ από τα αριστερά (στην τελική του Μίσιτς) και μία λίγο αργότερα από την άλλη πλευρά, με τη χαμένη ευκαιρία του Πέλκα. «Αμυνθήκαμε σωστά, αλλά δεν μας βγήκαν οι κόντρες», είπε ο προπονητής του, αλλά σ’ ολόκληρο το β’ μέρος ο ΠΑΟΚ μόνο σ’ αυτές τις δύο φάσεις πάτησε στην αντίπαλη περιοχή, αν και υπήρχαν οι προϋποθέσεις.

Τα πολλά λάθη περιόρισαν τους παίκτες του Φερέιρα σε παθητικό ρόλο, πάλι καλά που ο σκόρερ Ίνγκασον και ο Ντάγκλας Αουγκούστο ήταν σε μεγάλη βραδιά. Χάρη σ’ αυτούς τους δύο ποδοσφαιριστές ο «Δικέφαλος» έμεινε όρθιος και αήττητος για 47ο παιχνίδι πρωταθλήματος, βρήκε δίχτυα με τον Ισλανδό στόπερ για 31ο συνεχόμενο εκτός έδρας ματς και συνολικά έφτασε τους 61 αγώνες που σκοράρει.

Όμως, υπάρχει και ακόμη ένα συμπέρασμα για τους νταμπλούχους Ελλάδας: Ναι, έμειναν αήττητοι, αλλά δεν κερδίζουν για τρίτο σερί ντέρμπι με τους πρώην του ΠΟΚ. Ισοπαλίες και με τους τρεις «μεγάλους» (ΑΕΚ 2-2, Παναθηναϊκός 2-2, Ολυμπιακός 1-1) της πρωτεύουσας. Απλά, διεύρυναν στα 13 τα παιχνίδια που δεν έχουν ηττηθεί και το ερώτημα που τίθεται (με την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό να ανεβαίνουν στην Τούμπα) είναι το πότε θα καταφέρουν να τον κερδίσουν…

Ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ έμεινε όρθιος σε μια καυτή έδρα, με τους παίκτες του να μην επηρεάζονται από τα επεισόδια και το τεχνητό κλίμα έντασης -με την συνδρομή της αστυνομίας, όπως λένε- πριν από την έναρξη του ντέρμπι. Με πολλά παρατράγουδα κατά την άφιξη της αποστολής, όπου ως δια μαγείας δεν υπήρχε εικόνα (!), με προπηλακισμό του αντιπροέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της ΠΑΕ, Χρυσόστομου Γκαγκάτση, αλλά και τον τραυματισμό ενός αστυνομικού, που κατέληξε στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.

Δεν έπεσαν από τα σύννεφα οι άνθρωποί του. Όμως έμειναν εκεί. Μπήκαν στο γήπεδο και έπαιξαν. Πάλεψαν ως το τέλος σε ένα γήπεδο που τους υποδέχθηκε με τα γνωστά αντεθνικά συνθήματα.

Το περίμεναν όλο αυτό το κλίμα τρομοκρατίας -βάσει των όσων καταγγέλλουν- συνεχίστηκε και στο ημίχρονο του αγώνα, με «επίσκεψη» των ίδιων ανθρώπων στα αποδυτήρια των διαιτητών. Ότι ακριβώς έγινε και στο ημίχρονο του ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Ντέρμπι κορυφής ήταν και πέρασε. Με τον ΠΑΟΚ να μένει αήττητος, αλλά το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο μπροστά του. Έχοντας διανύσει μόλις το 1/3 της σεζόν, όλα θα κριθούν την άνοιξη.

Τα καλύτερα θα τα ζήσουμε τον Μάιο και όχι την πρώτη μέρα του Δεκέμβρη. Με ξένους διαιτητές κι αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να το συνηθίσουν στον Ολυμπιακό…

Το μόνο που μένει ως ωραία ανάμνηση είναι η κοινή δράση των δύο ομάδων πριν από την έναρξη του αγώνα τιμώντας τη μνήμη των οπαδών τους που «έφυγαν» από τη ζωή.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Σταύρος Σουντουλίδης
Σταύρος Σουντουλίδης

Στα 17 του έκανε τα πρώτα του βήματα, ανεβαίνοντας με «κοντό παντελονάκι» τα σκαλοπάτια του κτιρίου της «Μακεδονίας», επί της Μοναστηρίου, χαζεύοντας από απόσταση «ιερά τέρατα» της θεσσαλονικιώτικης δημοσιογραφίας. Ένας κλασικός «εφημεριδάς» ολκής, ο αείμνηστος Σταύρος Μπαλτίδης φρόντισε και του έδωσε τα κατάλληλα εφόδια στα πρώτα του βήματα, άλλωστε η εφημερίδα παραμένει η πρώτη και μοναδική αγάπη του.

Έχοντας περάσει από το σύνολο των εντύπων της Θεσσαλονίκης («Μακεδονία», «Αγγελιοφόρος», «Σπορ του Βορρά»), αποτέλεσε βασικό στέλεχος του περιοδικού «Φωνή των Σπορ», μιας πρωτοποριακής προσπάθειας για τα δεδομένα της Βόρειας Ελλάδας στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Το 1995 η τηλεόραση μπήκε στη ζωή του με το Star Channel, ακολούθησε η ΕΡΤ-3, βίωσε τη «μαγεία» του ραδιοφώνου (FM-100, Helexpo 105 FM, Flash 96.0) και αρκετά νωρίς, κάπου γύρω στο 2005, «κολύμπησε» στον ωκεανό του διαδικτύου, με τις πρώτες αμιγώς αθλητικές ιστοσελίδες, το «Sportnews.gr», πολύ πριν δηλαδή αποτελέσει μέλος της μεγάλης παρέας του Gazzetta.

Η ενασχόληση του με το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ τον οδήγησε να περάσει το κατώφλι της Τούμπας και να ζήσει «από μέσα», ως μέλος του Γραφείου Τύπου, την περίοδο της… επανάστασης του Ζαγοράκη.