Ο Ποντένσε πρέπει να κάνει άλλο παιχνίδι τώρα στο Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ…

Ο Ποντένσε πρέπει να κάνει άλλο παιχνίδι τώρα στο Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ…

Ο Ποντένσε πρέπει να κάνει άλλο παιχνίδι τώρα στο Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για την εικόνα κάποιων παικτών του Ολυμπιακού με την Τότεναμ και την αλλαγή που πρέπει να βγάλουν αύριο με τον ΠΑΟΚ σε επίπεδο νοοτροπίας.

Επιστροφή στοιχήματος* στη Super League! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Θα ήταν άδικο να υποστηρίξει κανείς ότι δεν τα έδωσαν όλα οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού στο Λονδίνο. Για την προσπάθεια τους παράπονα δεν μπορούν να υπάρξουν.

Αντίθετα, μπορεί να υπάρξουν παράπονα για κάποια άλλα πράγματα. Π.χ. για το βαθμό σοβαρότητας που έβγαλαν μέσα στο παιχνίδι. Δείτε τον Ποντένσε, για τον οποίο παρεμπιπτόντως εγώ πιστεύω ότι είναι σε καλή κατάσταση μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος. Ο «μικρός μάγος» του Ολυμπιακού κόντρα στην Τότεναμ ήταν πολύ αφελής, έκανε ένα παιχνίδι πολύ παιδικό. Μου θύμισε τον Λοβέρα, με τη διαφορά ότι ο Αργεντίνος είναι 20 ετών και πρώτη φορά ήρθε στην Ευρώπη, ενώ ο Πορτογάλος είναι 24 και καλείται μόνιμα πλέον στην Εθνική ομάδα της χώρας του.

Τον έβλεπες λοιπόν τον Ποντένσε ενώ ήταν σε πολύ καλή διάθεση και γύριζε ακόμη κι άμυνα να κάνει, να μην κάνει απολύτως τίποτα ουσιαστικό. Να επιδίδεται σε μία κατάχρηση ντρίμπλας, να ψάχνεται για τακουνάκια, να κάνει κούρσες, αλλά όταν έρχεται η ώρα για μία πραγματικά θετική ενέργεια να μην την κάνει, είτε το καλό σουτ, είτε την καλή πάσα η, σέντρα. Ούτε την πάσα στον Μασούρα, ούτε την «αλλαγή» του παιχνιδιού που μπορούσε να κάνει στο 14’ και να βγάλει σε πλεονεκτική θέση τον Ελ Αραμπί, ούτε να συνεννοηθεί καλύτερα σε μία άλλη φάση πάλι με τον Μασούρα. Κι εν τέλει με 78 λεπτά συμμετοχής του παιχνιδιού, να μην έχει βγάλει καμία καλή επίθεση! Ποιος, ο παίκτης που στο πρώτο παιχνίδι με την Τότεναμ στο Καραϊσκάκη είχε κάνει άνω κάτω όλη την άμυνα των Άγγλων, κάτι που αποδεικνύει ότι μπήκε στο παιχνίδι με λάθος νοοτροπία. Μπήκε με διάθεση να «δείξει» πολλά, αλλά χωρίς να παίζει με μυαλό και σοβαρότητα.

Ο Ποντένσε είναι η πιο μεγάλη δύναμη του Ολυμπιακού στο δημιουργικό κομμάτι κι η ομάδα στηρίζει πολλά πάνω του ενόψει και του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Ο δαιμόνιος κυνηγός πρέπει να παίξει αυτή τη φορά όχι μόνο καλά, αλλά και ουσιαστικά και σοβαρά. Να κοιτάξει να φτιάξει φάσεις και να βάλει γκολ. Γιατί τον εξέθεσε πέρσι ο Ολυμπιακός τον ΠΑΟΚ, αλλά ο ΠΑΟΚ είχε φύγει νικητής.

Γενικά όλοι οι παίκτες του Ολυμπιακού είναι υποχρεωμένοι αύριο να βγάλουν μία σωστή νοοτροπία στο παιχνίδι και να προσέξουν τη συγκέντρωση τους. Δεν νοείται ο Σα να παίζει με την Τότεναμ και να χάνει τόσο εύκολα μία εύκολη έξοδο. Δεν μπορεί ο Καμαρά να πάει να σουτάρει έξω από την περιοχή των Άγγλων και να είναι τόσο απρόσεκτος ώστε να κάνει τσαφ. Δεν γίνεται ο Ομάρ να βγαίνει δύο φορές (ελάχιστες για μπακ της κλάσης του) για να σεντράρει και να στέλνει την μπάλα στο γάμο του Καραγκιόζη. Δεν μπορεί ο Μασούρας να χάνει έτσι εύκολα το κοντρόλ της μπάλας στο 32’ και να δίνει αντεπίθεση στην Τότεναμ.

Τέτοια μικρά πραγματάκια έγιναν πολλά στο παιχνίδι της Τρίτης. Κάποια ο Ολυμπιακός τα πλήρωσε και έτσι ήρθε η ήττα από εκεί που έρχονταν ο θρίαμβος. Κάπως έτσι πέρσι θα μπορούσε να είχε έρθει ο θρίαμβος με τον ΠΑΟΚ κι ήρθε μία απίστευτη ήττα. Το μάθημα πρέπει να γίνεται μάθημα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.