Λουτσέσκου: «Είμαι ευγνώμων στον Ιβάν Σαββίδη και στον ΠΑΟΚ»

Λουτσέσκου: «Είμαι ευγνώμων στον Ιβάν Σαββίδη και στον ΠΑΟΚ»

Gazzetta team
Λουτσέσκου: «Είμαι ευγνώμων στον Ιβάν Σαββίδη και στον ΠΑΟΚ»

bet365

Ο Ρουμάνος τεχνικός μίλησε για τις σχέσεις του με την οικογένεια Σαββίδη, τον λόγο για τον οποίο έφυγε από τον ΠΑΟΚ, αλλά και για το επερχόμενο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Τα φώτα έχουν πέσει πάνω στον Ραζβάν Λουτσέσκου, μετά την επιτυχία της κατάκτησης του ασιατικού Τσάμπιονς Λιγκ με την Αλ Χιλάλ, με τον Ρουμάνο προπονητή να δίνει για πολλοστή φορά τις δικές του απαντήσεις σε θέματα που αφορούν τον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε την Τετάρτη (27/11) στο Metropolis 95,5:

«Είναι τεράστια επιτυχία και είμαστε περήφανοι γι' αυτό που πετύχαμε, σημείωσε σχετικά και πρόσθεσε: «Η φετινή επιτυχία με την Αλ Χιλάλ, με την κατάκτηση του νταμπλ, είναι δύο εντελώς διαφορετικές κατακτήσεις. Δεν θα ήθελα να τις συγκρίνω. Η κάθε μία είχε ξεχωριστά συναισθήματα. Ολοι ξέρετε πόσο δύσκολο ήταν να πάρουμε πέρσι το Πρωτάθλημα μετά από 34 χρόνια, αλλά και αυτό που είχαμε κατακτήσει πρόπερσι, που θυμάστε τι έγινε. Η φετινή επιτυχία είναι σημαντική γιατί προσωπικά είναι συνέχεια της περσινής επιτυχίας, αλλά και γιατί αφορά μία Ηπειρο».

Για την δήλωσή του που εμφανίστηκε στον Τύπο της Ρουμανίας ότι δεν το κάλεσε κανείς από τον ΠΑΟΚ για να τον συγχαρεί υπογράμμισε: «Δεν είπα ποτέ κάτι τέτοιο. Είπα ότι δεν με επικοινώνησε μαζί μου κάποιος από την οικογένεια Σαββίδη. Αντιθέτως, διατηρώ πολύ καλή σχέση με την Μαρία Γκοντσάρεβα και τον Μάκη Γκαγκάτση, για παράδειγμα. Πολλοί μου τηλεφώνησαν από τη Θεσσαλονίκη και το κλαμπ, αλλά και πρώην παίκτες μου. Βέβαια καταλαβαίνω ότι κάποιοι είναι εκνευρισμένοι μαζί μου που έφυγα, όμως, ήμουν απόλυτα ειλικρινής».

Συνέχισε επισημαίνοντας: «Έχω απαντήσει σε αυτό το ερώτημα, γιατί έφυγα. Η προσφορά ήρθε μέσα Μαΐου και είπα "όχι, έχω συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ". Ακολούθησε ένας μήνας που είχαμε διαφορετικό σκεπτικό με τον ιδιοκτησία της ομάδας. Εγώ είχα το μυαλό μου στους αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ, σκεφτόμουν μόνο το αποτέλεσμα. Δεν έγιναν αυτά που ήθελα και δεδομένης της διαφορετικής φιλοσοφίας που υπήρχε, ήρθε νέα πρόταση από την Αλ Χιλάλ και τους είπα πληρώστε το μπάι άουτ και θα αποχωρήσω.

Είχαμε καθυστερήσει πάρα πολύ, έπρεπε να πάρουμε κάποιες αποφάσεις. Εγώ είμαι υπεύθυνος για το αγωνιστικό τμήμα και έπρεπε να το κάνω αυτό. Σεβόμενος, όμως, την πορεία μου στον ΠΑΟΚ, είπα ότι το ποσό του μπάι άουτ έπρεπε να μπει στο ταμείο της ομάδας. Μάλιστα, πίεσα για να έρθουν τα χρήματα μέσα σε μία εβδομάδα, ενώ υπήρχε περιθώριο να δοθούν σε ένα μήνα. Όλα αυτά δεν αλλάζουν την ευγνωμοσύνη μου προς το κλαμπ και τον Ιβάν Σαββίδη. Ο,τι ζήσαμε, την στήριξη της οικογένειας Σαββίδη με τους φανταστικούς παίκτες που έφεραν, τα πολλά μίτινγκ, το Πρωτάθλημα που μας έκλεψαν, δεν θα αλλάξουν. Ο Ιβάν Σαββίδης με πίεζε με τον τρόπο του να έρθει το αποτέλεσμα. Καταλαβαίνω, όμως, ότι το έκανε για το καλό του ΠΑΟΚ, αλλά και για το δικό μου».

Ρωτήθηκε αν έχει κίνητρο να επιστρέψει στην Ελλάδα και απάντησε: «Ποτέ δεν ξέρεις. Δεν μπορώ να σχεδιάσω το μέλλον. Αυτά τα θέματα είναι για τα μίντια. Είπα στην ρουμανική τηλεόραση ότι η Ελλάδα είναι σαν στο σπίτι μου. Ο ΠΑΟΚ είναι στην καρδιά μου, πάλεψα πολύ απέναντι σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό, πως θα μπορούσα να πάω εκεί; Έδωσα μάχες με αυτές τις ομάδες».

Κατέληξε μιλώντας για τις φετινές μάχες με τον Αγιαξ και το ντέρμπι κορυφής μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ: «Φέτος, έπαιξε ρόλο η δική μου αποχώρηση στις μεταγραφές, γι' αυτό καθυστέρησαν. Ήρθε στον ΠΑΟΚ νέος προπονητής, με νέα φιλοσοφία και όλο αυτό, σίγουρα, επηρέασε. Είχε, βέβαια, απέναντι του και δυνατό αντίπαλο, όπως είναι ο Αγιαξ. Πέρσι, εμείς είχαμε καλές στιγμές στην Ευρώπη, απέναντι σε Βασιλεία και Σπαρτάκ Μόσχας, αλλά, ίσως, η κακή σκέψη στον αγώνα με την Μπενφίκα, μας άφησε εκτός. Η αλήθεια είναι ότι είχαμε δώσει όλη την ενέργειά μας στα προκριματικά. Μετά έπρεπε να παίζουμε κάθε τρεις μέρες και είχαμε την υποχρέωση να βρούμε δυνάμεις και δίναμε κάθε σταγόνα της ενέργειάς μας στο νταμπλ. Για κακή μας τύχη ήρθαν και όλα τα ντέρμπι μαζεμένα την περίοδο που είχαμε τα κρίσιμα ματς για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Δεν έχω δει ματς του ΠΑΟΚ από τότε που έφυγα. Μαθαίνω, όμως, τα πάντα. Μιλάω με πολλούς και έχω την αίσθηση ότι ο ΠΑΟΚ είναι πιο καλός από τον Ολυμπιακό. Οι παίκτες του είναι πολλά χρόνια μαζί και ξέρουν από ντέρμπι, έχουν τον χαρακτήρα νικητή. Ο Ολυμπιακός προσπαθεί να εμφανίζεται πιο καλός απ' ότι είναι. Θα είναι ισορροπημένο λόγω έδρας, αλλά θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ είναι πιο δυνατός από τον Ολυμπιακό».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα