Στον Άρη οφείλουν να είναι πρώτα αυστηροί με τον εαυτό τους!

Στον Άρη οφείλουν να είναι πρώτα αυστηροί με τον εαυτό τους!

Μιχάλης Λεάνης Μιχάλης Λεάνης
Στον Άρη οφείλουν να είναι πρώτα αυστηροί με τον εαυτό τους!

bet365

O Μιχάλης Λεάνης γράφει για το ματς του Αρη στο ΟΑΚΑ, το VAR αλλά και την απόδοση της ομάδας.

Τότεναμ - Ολυμπιακός με σούπερ προσφορά* & Novi Specials (21+) | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Στο φετινό πρωτάθλημα δεν υπάρχει αμφισβητούμενη φάση που να δικαιώνει τον Άρη μετά την διαδικασία επανεξέτασης μέσω VAR!

Προσέξτε αναφέρομαι ΜΟΝΟ σε αμφισβητούμενες φάσεις, σε «δύσκολες φάσεις» όπως μας αρέσει όλους μας να τις αποκαλούμε, στις οποίες ο διαιτητής μετά από κλίση του VAR είναι υποχρεωμένος να προχωρήσει σε λεπτομερή και εξονυχιστικό έλεγχο παρατηρώντας την εξέλιξη από διαφορετικές οπτικές γωνίες.

Στη σωρεία αυτών των περιπτώσεων ο Άρης δεν έχει δικαιωθεί ούτε μία φορά! Όλες οι αποφάσεις ήταν εναντίον του.

Αντίθετα όμως υπάρχουν περιπτώσεις εις βάρος του Άρη όπου το VAR είχε κάθε λόγο να εξετάσει με μεγαλύτερη λεπτομέρεια τα επεισόδια για τυχόν παραβάσεις , αλλά δεν το έπραξε.

Να μην ξεχνάμε λοιπόν ότι υπήρχαν κι αυτές οι περιπτώσεις! Έχει την σημασία του!

Για να ολοκληρώσουμε την περιγραφή να αναφέρω ότι έχουμε και δυο γκολ εις βάρος του Άρη τα οποία ακυρώθηκαν-σωστά ακυρώθηκαν- γιατί από το VAR διαπιστώθηκε παράβαση πριν την επίτευξη του γκολ!

Αναφέρομαι στα παιχνίδια-ντέρμπι με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.

Στο πρώτο και ενώ το ματς έχει ήδη μπει σε διαδικασία αρχειοθέτησης ( ο Άρης κερδίζει 4-0) ο Περέα σκοράρει αλλά το γκολ ακυρώνεται γιατί έχουν…σφυρίξει από το VAR στον ρέφερι Φωτιά, που έχει χάσει την φάση, ότι έχει προηγηθεί παράβαση στο κέντρο του γηπέδου.

Στο δεύτερο ματς ακυρώνεται γκολ, του Σουντανί μετά από υπόδειξη του VAR γιατί ο επιθετικός του Ολυμπιακού έχει σκοράρει με το χέρι.

Κι αυτή την φάση την έχει χάσει ο Τζοβάρας!

Με βάση τα μέχρι σήμερα δεδομένα μην περιμένετε να περάσω σε τελικά συμπεράσματα σχετικά με υπόγειες διαδρομές και σκοτεινά παρασκήνια που κατατρέχουν τον Άρη με μανία και λύσσα!

Σίγουρα κάτι δεν πάει καλά όταν όλες οι αμφισβητούμενες φάσεις καταλήγουν σε αποφάσεις εις βάρος του Άρη αλλά αυτό είναι ένα θέμα που αφορά την διοίκηση και όφειλε ήδη να έχει επιληφθεί!

Όσο για τα σκοτεινά , τα ημισκότεινα και τα ερεβώδη θα τοποθετηθώ όταν ολοκληρωθεί η αγωνιστική περίοδος.

Εκεί όμως που θα τοποθετηθώ ή μάλλον θα επανατοποθετηθώ και δεν χρειάζεται να ολοκληρωθεί η αγωνιστική χρονιά για να το πράξω είναι η ανικανότητα των διαιτητών να ερμηνεύσουν τις φάσεις.

Φυσικό κι επόμενο γιατί το VAR δεν έχει να κάνει με την ερμηνεία ενός κανονισμού –καιρός να πάψουμε να μπερδεύουμε τις καταστάσεις- έχει να κάνει με περιπτώσεις που διέλαθαν της προσοχής του διαιτητή.

Η τελική ετυμηγορία -όσον αφορά την ερμηνεία , επαναλαμβάνω την ερμηνεία και όχι την εφαρμογή κατά γράμμα ενός κανόνα- θα είναι ίδια και πάντα λάθος για έναν διαιτητή με ελλείψεις , χωρίς την απαιτούμενη κατάρτιση και αντίληψη , χωρίς παραστάσεις και εμπειρία, ανεξάρτητα αν έχει παρθεί δια γυμνού οφθαλμού , ή με την αρωγή του VAR μετά από επαναληπτικές προβολές!

Για να το γράψω όσο πιο απλά γίνεται , ένα κακό ή μέτριο διαιτητή το VAR , ούτε τον βοηθά , ούτε τον ξελασπώνει. Περισσότερο θα έλεγα ότι τον εκθέτει.

Εδώ «σκοτεινιάζουν» και δεν βλέπουν όσα γίνονται μπροστά τους στα 5 μέτρα! Πως είναι δυνατόν να διαπιστώσουν με καθαρό μυαλό τι πραγματικά έχει γίνει μέσα από τις οθόνες;

Αυτούς τους διαιτητές έχουμε! Κάποιοι φροντίζουν να βρίσκονται σε αυτό το επίπεδο! Ανεξάρτητα λοιπόν από τις διαπιστωμένες παραβάσεις μέσω VAR που έσωσαν παιχνίδια και …υπολήψεις, οι έλληνες διαιτητές δεν έχουν προοδεύσει στις επιδόσεις τους.

Απόδειξη ότι στο ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ την Κυριακή ο πολύς κύριος Περέιρα δεν εμπιστεύεται έλληνα διαιτητή ΟΥΤΕ ΣΤΟ VAR!!!

Τι άλλο να πούμε;;; Τίποτα!!!

Επιστρέφω στον Άρη λοιπόν και θέλω να γράψω πως καλό είναι στον κιτρινόμαυρο οργανισμό όσο αυστηροί στέκονται απέναντι στους διαιτητές το ίδιο αυστηροί να σταθούν και στα του οίκου τους!

Γιατί οι παίκτες δεν είναι δυνατόν με επιπόλαιες συμπεριφορές, όπως αυτή του Ιντέγιε, -επιπόλαιη παρόλο που αναγνωρίζω ότι ο παίκτης δεν είχε πρόθεση- , ή με ενέργειες στις οποίες η απουσία καθαρού μυαλού είναι κάτι παραπάνω από εμφανής , από την μια να δίνουν το δικαίωμα για κάθε είδους….φαλτσοσφυρίγματα και από την άλλη να στερούν από την ομάδα σημαντικές νίκες.

Νίκες που μεγαλώνουν τον Άρη , γεμίζουν το σύνολο με αυτοπεποίθηση και σιγουριά.

Γνωρίζω ότι δεν είναι εύκολο να κοντρολάρεις το κορμί σου πάνω στην ένταση του παιχνιδιού με τους σφυγμούς να χτυπούν πιο γρήγορα και από σόλο ντραμίστα.

Αλλά δεν χρειάζεται να κοντρολάρεις το κορμί. Το μυαλό χρειάζεται. Και αυτό είναι κάτι που ήδη οι παίκτες θα έπρεπε να έχουν εκπαιδευτεί ώστε να το διαχειρίζονται σωστά.

Ο ΠΑΟΚ στο ντέρμπι μένει με 10 παίκτες στο 67 και ενώ ξέρεις τι σε περιμένει στο 71 κάνει ανόητο φάουλ κάπου στο πλάγιο άουτ ο Σάσα και αποβάλλεται.

Και τους δυο Δικέφαλους με βάση την εικόνα των παιχνιδιών ο Άρης θα τους κέρδιζε με αριθμητική υπεροπλία και θα μετρούσε δυο υπερπολύτιμες νίκες εκτός έδρας.

Έτσι μεγαλώνουν οι ομάδες. Δυο υπερπολύτιμα διπλά, για την αυτοπεποίθηση της ομάδας, για την βαθμολογική συγκομιδή αλλά και για τα πλέι οφ.

Όπως δεν είναι δυνατόν ο Άρης να πηγαίνει σε ντέρμπι με την ΑΕΚ όχι μόνο έχοντας κάτω από τα δοκάρια του ένα παιδί 19 χρονών-που αποδείχθηκε άντρας- αλλά και χωρίς αναπληρωματικό τερματοφύλακα!

Ο Άρης πρώτα από όλα οφείλει να είναι αυστηρός με τα λάθη του για να μην τα επαναλάβει!

Αυστηρός με τον προγραμματισμό του, αυστηρός με τις επιλογές και τις αποφάσεις στον τομέα των προπονητών , αυστηρός με την αγωνιστική νοοτροπία, συμπεριφορά και διαχείριση παιχνιδιών!

Μόνο με την αυστηρότητα και την σκληρή αυτοκριτική απομακρύνεται ο κίνδυνος επανάληψης λαθών!

Τα φαλτσοσφυρίγματα ανεξάρτητα από τις όποιες ενέργειες της διοίκησης, η ιστορία λέει ότι θα τα συναντήσει και πάλι στην στράτα του και θα χρειαστεί να τα αντιπαλέψει.

Μόνο όμως αν σταθεί αυστηρός απέναντι στον ίδιο του τον εαυτό και δεν επαναπαυθεί στην εύκολη λύση της επιστράτευσης δικαιολογιών, δεν θα επιτρέψει αυτές οι αντιξοότητες ακόμα και οι κατευθυνόμενες να αποτελέσουν εμπόδιο στην αγωνιστική του εξέλιξη!

ΥΓ1: Ανεξάρτητα του τι πρόκειται να γίνει σε επίπεδο ενίσχυσης στην θέση του τερματοφύλακα στον Αρη οφείλουν από εδώ και πέρα τον νεαρό Τσιλιγγίρη να τον συμπεριλάβουν σε κάποιες αποστολές ως επιβράβευση για την θετικότατη παρουσία του στο εκτός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΚ.

Ως επιβράβευση και ως αναγνώριση της ωριμότητας του που επέδειξε στην δύσκολη αυτή συγκυρία.

Έτσι κερδίζεις τους παίκτες , έτσι υποθηκεύεις για το μέλλον!

Το ευχαριστώ του Απόστολου προς όλους για την στήριξη θα πρέπει να του επιστραφεί με την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του!

ΥΓ2: Για το μπάσκετ και την δεύτερη νίκη του Άρη στα τέλη Νοέμβρη έχω να γράψω πολλά προσεχώς! Πολλά που αφορούν όχι μόνο το αγωνιστικό αλλά και την διοίκηση!

ΥΓ3: Και κάτι ακόμα μπασκετικό γιατί το αίμα νερό δεν γίνεται! Απορώ με την έκπληξη κάποιων για την απομάκρυνση Ζούρου από το Περιστέρι.

Στα μπασκετικά στέκια όλοι γνώριζαν ότι μετά την απομάκρυνση Πεδουλάκη από τον Παναθηναϊκό η επιστροφή στα γνωστά του λημέρια είχε ήδη δρομολογηθεί.

Εγώ απορώ πως κάποιοι δεν ήξεραν και απορώ πως απορούν για το εξιλαστήριο θύμα που λέγεται Ζούρος.

Σημεία των καιρών που αποδεικνύουν ότι το μπάσκετ δυστυχώς έχει πάρει την κατρακύλα εδώ και καιρό άλλο αν κάποιοι θέλουν να εθελοτυφλούν.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Μιχάλης Λεάνης
Μιχάλης Λεάνης

Σύμφωνα με καλά εξακριβωμένες πηγές και μετά από άνοιγμα μυστικών αρχείων η γέννηση του τοποθετείται το σωτήριο έτος 1862 το πολύ!

Από μικρός ήθελε πολύ να κάνει ότι κάνουν όλα τα παιδιά!!!

Ξεκίνησε να αρθρογραφεί στην παρανομία πριν ο Γουτεμβέργιος ανακαλύψει την τυπογραφία και ο Μητσοτάκης την διαπλοκή!

Έκτοτε η εξέλιξη του, γενικά στον χώρο, υπήρξε ραγδαία και άκρως εντυπωσιακή!

Άριστος σκοπευτής , χωρίς να κλείνει το ένα μάτι, άσος του βολάν στους δυο τροχούς, δεινός σκακιστής, ικανότατος ισορροπιστής σε ζαρωμένο σχοινί και φοβερός ματάκιας της καθημερινής έγκυρης ειδησιογραφίας!

Παντοτινός λάτρης του ωραίου φύλου, εισαγωγέας και προμηθευτής ειδών αλιείας στην Πίνδο και στα Άγραφα, επιφανής αυτοδύτης ενυδρείου, παρασημοφορημένος αμπελουργός, πολέμιος των Ισμαηλιτών του Μπεγκ Ουμ , πρώτος χορευτής του Βασιλικού Μπαλέτου του Πόγραδετς, πρύτανης στην Κρατική Σχολή των Φυσιολατρών του Βούπερταλ, πρωτοσύγκελος της σκήτης του Προφήτη Δανιήλ, αρχισυναγωγός του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν, παντοτινός νοσηρός θαυμαστής της φυγόκεντρης περιπέτειας σ’αυτούς τους μίζερους καιρούς τους γεμάτους από μέτριους συντηρητές φαντασίας και ονείρων, μα πάντα ευχάριστος στα πάρτι!!!