ΠΑΟΚ με πολλή ποιότητα, αλλά χαμηλή ένταση, ενέργεια και ταχύτητα

ΠΑΟΚ με πολλή ποιότητα, αλλά χαμηλή ένταση, ενέργεια και ταχύτητα

ΠΑΟΚ με πολλή ποιότητα, αλλά χαμηλή ένταση, ενέργεια και ταχύτητα

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τα καλά και τα προβληματικά του ΠΑΟΚ μέσα από τη χθεσινή επικράτηση κόντρα στην ΑΕΛ, με φόντο τον επόμενο αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό. Σχολιασμός υπάρχει και για πολλές διαιτητικές αποφάσεις…

Serie A με Live Streaming* & κορυφαία στοιχήματα (21+) | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Αγχώθηκε για να κερδίσει ο ΠΑΟΚ την ΑΕΛ και αυτό δεν αποτελεί… ντροπή. Είναι κι’ αυτές νίκες που μετράνε πάρα πολύ σε μία κούρσα πρωταθλητισμού. Στο κάτω-κάτω δεν μπορείς πάντα να ενθουσιάζεις, ενώ από την άλλη υπάρχει και ένας αντίπαλος που παίζει.

Όσο κι’ αν δεν κινδύνευσε χθες ο ΠΑΟΚ, όσο και αν έχασε αρκετές σημαντικές φάσεις, αυτό το 1-0 που παράμεινε μέχρι το τέλος, δημιούργησε ανησυχία. Δεν το έβαλε ο Σφιντέρσκι τρεις φορές από τα 2-3 μέτρα, δεν το έβαλε από μακριά ο Βιεϊρίνια και ο Ντόουγκλας Αουγκούστο, ο Μπίσεσβαρ σε αυτή την περίοδο δεν τα βάζει από… οπουδήποτε, ενώ ο Ελ Καντουρί δεν βλέπει και δεν βρίσκει εστία για τα βάλει… ΠΟΤΕ. Κάπως έτσι όλοι φοβήθηκαν την τιμωρία από την μπάλα. Δεν απειλήθηκε όμως ο ΠΑΟΚ και κράτησε ένα πολύ σημαντικό τρίποντο μετά από διακοπή και το πρώτο μετά από γκέλα του Ολυμπιακού (στα άλλα δύο είχε φέρει και εκείνος ισοπαλία) που είναι και ο ανταγωνιστής σε αυτό το πρωτάθλημα.

Ο ΠΑΟΚ έπαιξε χθες έχοντας στην ίδια ενδεκάδα (κέντρο και επίθεση) τους: Ντόουγκλας Αουγκούστο, Μίσιτς, Μπίσεσβαρ, Ελ Καντουρί, Βιεϊρίνια και Σφιντέρσκι. Ίσως να παίξει έτσι και με τον Ολυμπιακό την άλλη εβδομάδα… Πρέπει;

Η ομάδα του Φερέιρα είχε στιγμές που έβγαλε ποιότητα. Εξάλλου, έχει πάρα πολλούς τέτοιους παίκτες. Δεν χωράνε! Εκτός αποστολής χθες, βρίσκονταν Στοχ και Ζαμπά! Ωραία κοντρόλ, σωστές επαφές και πάσες, καλοί συνδυασμοί, άψογα χτυπήματα σε στημένες μπάλες και πολλά άλλα τέτοια… ποιοτικά. Αυτοί οι ποδοσφαιριστές βέβαια (μαζί με τους προαναφερόμενους και οι Μάτος-Κρέσπο) πέρα από ποιότητα, έχουν και άριστη νοοτροπία-νικητή. Μην το ξεχνάμε αυτό…

Έλειψε όμως και σε αυτό το ματς η ενέργεια, τα πολλά τρεξίματα, η μεγάλη ένταση στον ρυθμό και στην ταχύτητα, στοιχεία απαραίτητα στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Τα είχε ο ΠΑΟΚ σε μερικά άλλα ματς, εκεί βέβαια όπου ήταν κάπως διαφορετική η ενδεκάδα.

Το θέμα είναι πολύ μεγάλο για τον ΠΑΟΚ, με την έννοια της μεγάλης κουβέντας που «σηκώνει», γιατί εδώ πρόκειται για… ζυγαριά. Τι θα έχεις και τι θα χάσεις σε κάθε αγώνα που πρέπει να επικρατήσεις, ανάλογα την χρονική περίοδο, αλλά και τον αντίπαλο, σε σχέση και με το δεδομένο ρόστερ. Γιατί μπορεί να γίνουν επιλογές (όχι πολλές είναι η αλήθεια) που θα κάνουν την ομάδα πιο γρήγορη και πιο αθλητική, υπάρχουν και επιλογές που θα ανεβάσουν την ποιότητα και την προσωπικότητα, αλλά θα ρίξουν την ένταση!

Ενόψει Καραϊσκάκη που θα ποντάρει άραγε;

Σε ατομικό επίπεδο χθες οι αμυντικοί του ΠΑΟΚ ήταν οι αλάνθαστοι της ομάδας, τα χαφ ήταν σε… καλούτσικο απόγευμα και από εκεί και πέρα οι άλλοι είχαν εξάρσεις, αλλά όχι σταθερότητα.

Όλα φυσιολογικά για αγώνα μετά από διακοπή, για αγώνα που «επιβάλλονταν» να κερδηθεί και η ομάδα δεν έβαλε (ή δεν της μέτρησαν ) γρήγορα το 2-0.

- «Μου αρέσουν πάρα πολύ οι παίκτες που παίρνουν πρωτοβουλίες και δεν κρύβονται» είπε ο Αμπέλ Φερέιρα για τον Μπίσεσβαρ και έχει δίκιο από ποδοσφαιρικής πλευράς μια και τέτοιες προσωπικότητες είναι απαραίτητες. Προσωπικά το αντιλαμβάνομαι πλήρως αυτό και το είχα υποθέσει, εξηγώντας την επιμονή του. Στο κομμάτι… διαχείρισης-δικαιοσύνης του ρόστερ όμως έχει δίκιο; Δεν ξέρω… (Στο Καραϊσκάκη πάντως δεν γίνεται χωρίς Μπίσεσβαρ).

* Μεγάλο το ματς Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ και αν το πάρουν οι πρωταθλητές θα δημιουργήσουν τεράστιο πρόβλημα στον αντίπαλό τους. Από εκεί και πέρα όμως μην ξεχνάμε ότι… μετά από αυτόν ακολουθούν ακόμη 25(!) ματς. Τα μισά από αυτά θα είναι ντέρμπι!

* Αν στον αγώνα Πανιώνιος-Ολυμπιακός ο δανεικός του ενός προς τον άλλο κρατάει επί ώρα αντίπαλο μέσα στην περιοχή, είναι… απλά αμφισβητούμενη φάση. Αν στο ΠΑΟΚ-ΑΕΛ παίξει ο δανεικός του ενός προς τον άλλο και κάνει κάτι παρόμοιο, θα έχουμε και πάλι καταγγελίες (50σελιδες που γίνονται 17 και μετά 12 ) σε UEFA, FIFA, ΟΗΕ και ΝΑΤΟ. Αν δεν παίξει (όπως δεν παίζει δηλαδή…) είναι και πάλι σκάνδαλο! Τι λέτε…

* Αν στον αγώνα ΑΕΚ-Άρης έπαιζε Θεσσαλονικιός διαιτητής και έδινε όλα τα αμφισβητούμενα στον Άρη… θα είχαμε επερωτήσεις στη Βουλή, επαναστατικά κείμενα αντικειμενικών και μη και θέματα σε πολλά δελτία ειδήσεων. Τώρα απλά… έτυχε να τα πάρει όλα η ομάδα της Αθήνας και να φωνάζουν οι «κομπλεξικοί Θεσσαλονικείς». Εξάλλου το γράφει ξεκάθαρα και ο κανονισμός: «Η εντοπιότητα ισχύει ΜΟΝΟ για τον Σύνδεσμο Διαιτητών Ποδοσφαίρου Μακεδονίας και αυτοί απαγορεύεται να σφυρίζουν στα ντέρμπι ΠΑΟΚ και Άρη με Αθηναϊκές ομάδες». Έτσι δεν είναι;

- Αν ο διαιτητής χθες στην Τούμπα δεν δώσει πέναλτι στο χέρι του Ίνγκασον έχουμε θέμα… Αν δεν δώσει πέναλτι για παρόμοιο χέρι του Μιχαήλ, τότε… εντελώς δημοκρατικά, δεν βλέπουμε τη φάση πουθενά και… κάπως έτσι, δεν υπάρχει κανένα θέμα!

Όταν στην Τούμπα ο διαιτητής (δεν) έδωσε πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ στο 95.27 σε αγώνα με πεντάλεπτο έξτρα χρόνο όπου προηγήθηκε κίτρινη για καθυστέρηση, είχαμε… «έγκλημα κατά του ποδοσφαίρου». Όταν στη Νέα Σμύρνη ο ακριβοδίκαιος και πολυτάλαντος Κομίνης κρατάει δύο λεπτά παραπάνω καθυστέρηση, είναι απλά… Σάββατο. Έτσι δεν είναι;

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.