Νάστος: «Να κλείσω την καριέρα μου στον ΟΦΗ»

Νάστος: «Να κλείσω την καριέρα μου στον ΟΦΗ»

Gazzetta team
Νάστος: «Να κλείσω την καριέρα μου στον ΟΦΗ»

bet365

Ο αρχηγός των κρητικών εξέφρασε την επιθυμία να κρεμάσει τη φανέλα του στο «Γεντί Κουλέ»
Η σύγχρονη «σημαία» του ΟΦΗ είναι ο Ανέστης Νάστος και μιλώντας στην εφημερίδα «Πατρις» δεν έκρυψε την πρόθεσή του να κρεμάσει τη φανέλα του στο «Γεντί Κουλέ».
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ
-Ανέστη, κλείνεις τον Γενάρη 4 χρόνια στον ΟΦΗ και έχεις περάσει από όλα τα στάδια. Κέρδισες δυο ανόδους και μια παραμονή με τον ΟΦΗ, πέρασες και πολλά με προβλήματα, αλλά και την αναγέννηση που δείχνει ότι έρχεται με την έλευση της διοίκησης Μπούση. Κάνοντας ένας «φλας-μπακ» αυτών των χρόνων, ποια είναι η αποτίμηση;
«Κάθε χρονιά ήταν ξεχωριστή και είχε τις στιγμές της. Την πρώτη από τη Γ΄ Εθνική όταν κάναμε την ανατροπή από το -17 και τερματίσαμε πρώτοι με ένα σερί 13 νικών και 2 ισοπαλιών σε 15 παιχνίδια. Την δεύτερη χρονιά, πρώτη στη Β’ Εθνική δεν πήγαμε καλά έφυγε ο προπονητής μετά την εντός έδρας ήττα από τη Λαμία. Την τρίτη χρονιά ξεκινήσαμε με στόχο την άνοδο με καινούργια ομάδα, αλλά και πολλά οικονομικά προβλήματα. Είχαμε πολλές αποχωρήσεις παικτών, είχαμε μείνει 13 και 2 τραυματίες αλλά έγινε το θαύμα. Δεθήκαμε περισσότερο, ήμασταν συνεχώς μαζί στα σπίτια μας, συζητούσαμε για την ομάδα και λέγαμε ότι δεν γινόταν να την αφήσουμε να διαλυθεί για δεύτερη φορά μέσα σε 1,5 χρόνο. Μοιράζαμε ακόμα και 200-300 ευρώ σε κάποιους που είχαν βιοποριστικό πρόβλημα. Πριν από το παιχνίδι με τον Κισσαμικό ήρθαν και μας βρήκαν οι φίλαθλοι και μας ζήτησαν να συνεχίσουμε. Εμείς είχαμε ήδη αποφασίσει να μην αφήσουμε την ομάδα και να παλέψουμε μέχρι να έχουμε ομάδα να αγωνιζόμαστε έστω και με 7 παίκτες. Έγιναν πολλά, βοήθησαν κάποιοι άνθρωποι, τα προβλήματα μας έφεραν πιο κοντά, μας βοήθησαν και οι μεταγραφές και τερματίσαμε πρώτοι. Θεωρώ ότι εκείνη τη σεζόν γράψαμε μια μικρή ιστορία».
-Μια μικρή ιστορία όμως γράψατε και πέρυσι, με την παραμονή της ομάδας στο παρά ένα, έτσι δεν είναι;
«Η περσινή σεζόν ήταν δύσκολη και το γνωρίζαμε. Έμειναν πολλά παιδιά από τη Β’ Εθνική, κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια. Όλα άλλαξαν από τον Οκτώβριο με την αλλαγή της διοίκησης και μαζί της φιλοσοφίας, της νοοτροπίας και της διαχείρισης των αρνητικών αποτελεσμάτων. Υπήρχε και εξακολουθεί να υπάρχει οικονομική συνέπεια, μπήκαν οι βάσεις για την ομάδα με υπομονή από αυτούς τους ανθρώπους και στο τέλος ο Θεός έπαιξε το ρόλο του. Πιστεύαμε στην ομάδα, υπάρχουν φορές που δεν παίζει η φανέλα και το όνομα αλλά η ψυχή, η καρδιά, η δίψα και η προσωπικότητα και αυτό φάνηκε με τον Πλατανιά».
-Φέτος αν και στην προετοιμασία με τα αποτελέσματα δεν φάνηκε εντούτοις το ξεκίνημα είναι εντυπωσιακό και η ομάδα βρίσκεται ήδη στην 4η θέση. Μη μου πεις ότι το περιμένατε;
«Κι όμως, περιμέναμε το αποτέλεσμα της δουλειάς. Μετά το ματς με τον Άρη, αν και στο β’ μέρος δεν πήγαμε τόσο καλά, είδαν όλοι ότι μπορεί να έρθει κάτι καλό. Στην προετοιμασία δεν είχαμε καλά αποτελέσματα, αλλά η δουλειά γινόταν και έδειχνε ότι μπορεί να φέρει αποτέλεσμα. Το πλάνο μας είναι σταθερό από την αρχή και αυτό φέρνει ικανοποίηση σε όλους».
-Μέχρι τώρα κανείς στην ομάδα δεν αναφέρεται σε ένα στόχο. Εσύ μέχρι που πιστεύεις ότι μπορεί να φτάσει ο ΟΦΗ την φετινή χρονιά;
«Στόχος μας είναι να κάνουμε μια καλή προετοιμασία για το παιχνίδι με τον Ατρόμητο (γελάει). Αυτή είναι η νοοτροπία που υπάρχει στην ομάδα. Δεν κοιτάμε μακροπρόθεσμα αλλά παιχνίδι με παιχνίδι, προπόνηση με προπόνηση».
-Δεν μπορεί, ας πούμε να είναι στόχος τα πλέι οφ; Η ομάδα είναι στην 4η θέση. Μπορεί να μείνει ψηλά ως το τέλος;
«Μακάρι να βρεθούμε στα πλέι οφ. Ποιος δεν θα το ήθελε; Θα είναι μια πρόκληση να παίξουμε ξανά στο Καραϊσκάκη, στην Τούμπα. Αλλάζει το επίπεδο και μεγαλώνεις σαν ομάδα αλλά και σαν παίκτης μέσα από αυτά τα παιχνίδια. Αλλά, όπως σου είπα, εμείς πρέπει να βλέπουμε κάθε παιχνίδι και κάθε προπόνηση ξεχωριστά και στο τέλος θα δούμε πού θα έχουμε φτάσει».
-Έχετε έναν νέο άνθρωπο στη θέση του προπονητή. Μίλησε μας για τον Γιώργο Σίμο.
«Δεν είμαι ίσως ο αρμόδιος να τον κρίνω, αλλά είναι ένας νέος άνθρωπος, με νέες ιδέες στο ποδόσφαιρο και εκπληκτική συμπεριφορά στις σχέσεις του με τους παίκτες. Δεν υπάρχει κανένα παράπονο, έχει σεβασμό προς όλους και προσπαθεί να μας διδάξει έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης. Το πλάνο του αρέσει σε όλους και τα αποτελέσματα τα βλέπει ο κόσμος».
-Τι έχει αλλάξει φέτος στην ομάδα και βλέπουμε κάτι διαφορετικό;
«Πλέον μιλάμε μόνο για ποδόσφαιρο. Στόχος μας να παρουσιάσουμε έναν διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού χωρίς να κοιτάμε τίποτε άλλο. Πέρυσι για παράδειγμα είχαμε πολλές κάρτες για διαμαρτυρία στον διαιτητή, φέτος μόνο μία.Πιστεύω ότι πολλές ομάδες θα μας ακολουθήσουν τα επόμενα χρόνια. Αποτελούμε ήδη παράδειγμα προς μίμηση για το στυλ παιχνιδιού αλλά και για τον τρόπο διοίκησης και διαχείρισης συναισθημάτων όχι μόνο στους αγώνες αλλά και στην καθημερινότητά μας».
-Τι ρόλο έχει παίξει ο Γιάννης Σαμαράς σε όλο αυτό; Πώς τον βλέπετε εσείς οι παίκτες;
«Ο Γιάννης Σαμαράς είναι το Α και το Ω της ομάδας. Είναι αυτός που έχει σχεδιάσει όλο το πρότζεκτ και έχει βάλει τις βάσεις μαζί με τον Γιώργο, τον Ηλία. Τους λέω με τα ονόματά τους γιατί είναι πολύ κοντά μας. Άλλαξαν 180ο την ομάδα. Είναι απίστευτος ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρεται και υπάρχει απεριόριστος σεβασμός για την δουλειά του».
-Είναι δύσκολο να είσαι αρχηγός ειδικά σε μια ομάδα όπως είναι ο ΟΦΗ;
«Είναι μεγάλη τιμή και χαρά να είμαι αρχηγός σε μια ομάδα όπως είναι ο ΟΦΗ. Αρχηγός δεν είσαι μόνο την Κυριακή αλλά στην καθημερινότητα της ομάδας. Να είσαι κοντά στους συμπαίκτες σου, να βοηθάς όταν χρειάζεται, να τρέχεις κοντά τους, να είσαι ήρεμος. Τα καλά αποδυτήρια αποβάλλουν από μόνα τους όσους δεν μπορούν να ακολουθήσουν».
-Μετά το μπαράζ με τον Πλατανιά έκανες μια δήλωση λέγοντας ότι μπορεί να μην είσαι καλός παίκτης αλλά τιμάς την φανέλα του ΟΦΗ. Γιατί αισθάνθηκες την ανάγκη να το πεις;
«Καμιά φορά ο άνθρωπος ίσως να μην ξέρει τις δυνατότητες του. Σκέφτηκα ρεαλιστικά. Ήταν μια δύσκολη χρονιά για μένα, μου ασκήθηκε έντονη κριτική. Εγώ προσπαθούσα πάντα να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό και μου βγήκε αυτό το συναίσθημα, έτσι το ένιωσα. Βγήκε ένα βάρος από μέσα μου».
-Ένας παίκτης όμως που φτάνει σύντομα τις 100 συμμετοχές με την φανέλα του ΟΦΗ δεν μπορεί να λέει ότι δεν είναι καλός. Αγωνίστηκες στην ομάδα με όλους τους προπονητές κι αυτό δεν είναι τυχαίο.
«Πάντα όταν αγωνίζομαι και σε όποια θέση κι αν παίζω προσπαθώ να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου. Αυτό θα συνεχίσω να κάνω όποτε μου ζητηθεί».
-Θέλεις να μας κάνεις ένα σχόλιο για τους προπονητές με τους οποίους συνεργάστηκες; Πέρασαν από την ομάδα Νιόπλιας, Παπαδόπουλος, Βέρα-Ίσις και τώρα ο Σίμος. Σε βοήθησε κάποιος περισσότερο να βελτιωθείς αγωνιστικά;
´Από όλους κάτι πήρα. Συνεργάστηκα άψογα μαζί τους και όλοι τους πρόσφεραν ένα λιθαράκι για να βρίσκεται σήμερα ο ΟΦΗ σε αυτό το σημείο».
-Το συμβόλαιό σου τελειώνει το καλοκαίρι. Στο μυαλό σου τι υπάρχει για το μέλλον;
«Όταν ήρθα είχα βάλει στόχο να ανέβω με την ομάδα και να παίξω στην Σούπερ Λίγκα. Έχω και τώρα δυο ακόμα στόχους αλλά δεν θέλω να πω περισσότερα. Απολαμβάνω την κάθε στιγμή, είμαι χαρούμενος στον ΟΦΗ και εγώ και η οικογένειά μουª
-Μήπως ο στόχος σου είναι να παίξεις με τον ΟΦΗ στην Ευρώπη; «Θέλω να κλείσω την καριέρα μου στον ΟΦΗ και γιατί όχι να πετύχω και μια διάκριση στην Ευρώπη».
-Ο ΟΦΗ έχει αναπτύξει έντονη κοινωνική δράση και εσύ είσαι πάντα στην πρώτη γραμμή. Ποιο είναι το μήνυμα που περνάει μέσα από αυτές τις δράσεις;
«Είναι σημαντικό να δίνεις χαρά σε ανθρώπους που όταν ακούν τη λέξη ΟΦΗ νιώθουν πολύ όμορφα. Έχω ευαισθησία μετά και την περιπέτεια της κόρης μου, θέλω να είμαι δίπλα σε όσους μας έχουν ανάγκη. Η Ραφαέλα είναι ένα κομμάτι της ζωής μου αλλά υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι στους οποίους είμαστε κοντά, όπως ο Γιώργος Δουλγεράκης.Το κάνουμε με αγάπη και αξίζουν συγχαρητήρια στην ομάδα για τις δράσεις της, για τις επισκέψεις της στα σχολεία, είναι πολύ σημαντικό να βλέπεις τα παιδιά να χαμογελάνε».
-Κλείνοντας θα ήθελα να στείλεις το δικό σου μήνυμα στον κόσμο για την επόμενη μέρα:
´Ο κόσμος μάς έχει σταθεί στην ομάδα από τα δύσκολα χρόνια. Είναι πάντα παρών όταν τον χρειαζόμαστε και μας βοηθάει. Η στάση του είναι εκπληκτική, αλλάζει και αυτός νοοτροπία προς το καλύτερο. Χρειάζεται υπομονή και να είναι σίγουρος ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες για την ομάδα».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα