Αυτά τα αυτογκόλ διασκεδάζουν τον κόσμο…

Αυτά τα αυτογκόλ διασκεδάζουν τον κόσμο…

Αυτά τα αυτογκόλ διασκεδάζουν τον κόσμο…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου καταγράφει στο blog του στο gazzetta αρκετά στοιχεία από την τελευταία καταγγελία της ΠΑΕ Ολυμπιακός και βγάζει συμπεράσματα θέτοντας ερωτήματα…

Παναθηναϊκός & Ολυμπιακός παίζουν στη Novibet με σούπερ προσφορά* (21+) | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Τα Μέσα πήραν στα σοβαρά όσα επιχείρησε να δρομολογήσει η ΠΑΕ Ολυμπιακός, η κοινή γνώμη όμως είχε άλλη άποψη. Από το Σάββατο και μετά στο διαδίκτυο γίνεται πάρτι και τα ανέκδοτα δίνουν και παίρνουν με αφορμή όσα προσπάθησε να επικοινωνήσει η ερυθρόλευκη πλευρά.

Γιατί όμως;

Ας μην μείνουμε στο περιεχόμενο όλων όσων οι φίλαθλοι σχολίασαν με χιουμοριστικό τρόπο (αν και μερικά ήταν πολύ επιτυχημένα) και ας προσπαθήσουμε να καταλάβουμε πώς και γιατί μία τέτοια προσπάθεια αντιμετωπίστηκε με αυτόν τον χιουμοριστικό τρόπο.

Με στοιχεία όπως ΠΑΝΤΑ θα αριθμήσουμε τις απίστευτες γκέλες ενός μεγάλου κατά τα άλλα επικοινωνιακού μηχανισμού που κατάφερε να απαξιώσει τα όποια επιχειρήματα είχε και τελικά να απαξιωθεί ακόμη και στα μάτια των ίδιων του των φίλων.

Μετρήστε πώς και γιατί η ΠΑΕ Ολυμπιακός εκτέθηκε σε αυτό το θέμα του… στημένου πρωταθλήματος. Το οποίο –και καλά- προσπαθεί να καταγγείλει μέσω μίας επιστολής (;) στον υφυπουργό που η ΝΔ όρισε να ασχοληθεί με όλο τον ελληνικό αθλητισμό, αλλά εκείνος όπως ήδη γράφεται, λέγεται και ακούγεται ασχολείται αποκλειστικά με τον Ολυμπιακό και τον δικό του αθλητισμό.

Μετρήστε γκέλες, παλινωδίες και χοντροειδέστατα λάθη:

- Όλη η Ελλάδα περίμενε την κίνηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός, κανείς δεν εξεπλάγην. Με τον φαταουλισμό που τους διακατέχει είχαν δώσει σημάδια τι θα κάνουν και κυρίως «έδωσαν» και συνεχίζουν να «δίνουν» με τον χειρότερο τρόπο τον Αυγενάκη που «κάηκε» από το πρώτο τετράμηνο διακυβέρνησης. Όλοι πλέον γνωρίζουν τον ρόλο του καθενός… Ακόμη και οι πιο φανατικοί Νεοδημοκράτες.

- Στις 18 Σεπτεμβρίου ο Βαγγέλης Μαρινάκης πανηγυρίζει για την επιστροφή του πρωταθλήματος στην κανονικότητα! Στις 16 Νοεμβρίου η ΠΑΕ Ολυμπιακός ολοκληρώνει «έρευνα» εβδομάδων(!) και καταγγέλλει το πρωτάθλημα ως στημένο…

- Επί πολλούς μήνες η ΠΑΕ Ολυμπιακός επένδυσε στη ρητορική του… (περσινού) πρωταθλήματος των Πρεσπών! Και τώρα φωνάζει-κλαίει και οδύρεται για… στημένο πρωτάθλημα, το οποίο όμως διεξάγεται ενώ έχει αλλάξει η Κυβέρνηση! Ο ΣΥΡΙΖΑ έφυγε, η ΝΔ κυβερνάει, ο ΠΑΟΚ όμως συνεχίζει να είναι δυνατός, αήττητος και υποψήφιος πρωταθλητής γι’ ακόμη μια χρονιά! Μιλάμε για τον ορισμό του επικοινωνιακού Airball που λένε και οι μπασκετικοί!

- Λένε ότι έστειλαν επιστολή στον Αυγενάκη. Το ένα ερυθρόλευκο Μέσο γράφει για 50 σελίδες και το άλλο για 17!! Πλήρης ασυνεννοησία! Και να ήταν μόνο αυτό…

- Από το πρώτο λεπτό που δημοσιοποιούν την κίνησή τους περνάνε το μήνυμα-απειλή ότι… «αποχωρούμε από αυτό το πρωτάθλημα». Μετά από μόλις 48 ώρες ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός δηλώνει ξεκάθαρα: «Στην επιστολή δεν αναφέρουμε ότι θα φύγει ο Ολυμπιακός από το πρωτάθλημα».

(Αν οπουδήποτε, αν σε οποιοδήποτε σημείο όλων όσων αναφέρω υπάρχει ανακρίβεια, να βγει ένας επίσημος εκπρόσωπος και να το διαψεύσει).

Προχωράμε σε αυτό το ιστορικό επικοινωνιακό και ουσιαστικό αυτογκόλ που… λες και το έβαλαν επίτηδες! «Τύφλα» να έχει ο Βούκοβιτς…

- Καταγγέλλουν ως στημένο το πρωτάθλημα στο οποίο η διαιτησία υπάγεται και ελέγχεται από τη FIFA! Πρωτάθλημα με ξένους διαιτητές στα ντέρμπι, αλλά και με VAR και όχι με Σπάθα, Παπά, Μήτσιο, Μάνταλο, Δημητρόπουλο, Ιωαννίδη και λοιπούς…

- Υποστηρίζουν πώς θα καταγγείλουν το πρωτάθλημα ως στημένο στην UEFA, μόνο που η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία είναι εδώ και έχει την Ελλάδα, την ΕΠΟ και το ελληνικό ποδόσφαιρο υπό την επιτήρησή της! Θα καταγγείλουν την UEFA στην UEFA;

- Καταγγέλλουν πρωτάθλημα SuperLeague το οποίο αποθεώνει ο πρόεδρος της Λίγκας Μηνάς Λυσάνδρου που αυτοί στήριξαν και ψήφισαν!! (Να γελάς και να κλαις μαζί…).

- Καταγγέλλουν πρωτάθλημα όπου σφυρίζουν (και) ξένοι διαιτητές τους οποίους και εκείνοι επί χρόνια ζητούσαν! Αλλά από τότε που ήρθαν εδώ και 2-3 χρόνια έχουν κερδίσει δύο φορές σε 14 ντέρμπι ενώ ο ΠΑΟΚ «σαρώνει» τους πάντες και τα πάντα με Έλληνες και ξένους!

- Δεν δίνουν στη δημοσιότητα συγκεκριμένα στοιχεία της «καταγγελίας» παρά μόνο γενικότητες και… διαρροές, μπερδεύοντας όμως το τι μοιράζουν δεξιά και αριστερά με αποτέλεσμα η μία πληροφορία να συγκρούεται με την άλλη! Χρεώνουν πανικό στους άλλους και τελικά έχουν σπάσει κάθε παγκόσμιο ρεκόρ πανικού και λαθών! Και όλα αυτά από έναν επικοινωνιακό μηχανισμό τεράστιο σε μέγεθος, που ενισχύεται κάθε μέρα όλο και περισσότερο για τους γνωστούς λόγους που έχουμε περιγράψει.

- Λένε (πάντα μέσω διαρροών αφού δεν δημοσιοποιούν το ακριβές περιεχόμενο) ότι αποδεικνύουν σπρώξιμο ομάδων όπως η Ξάνθη για να είναι στα πλέι οφ. Η στατιστική όμως αποδεικνύει ότι η ομάδα με τα περισσότερα κερδισμένα πέναλτι, περισσότερες κερδισμένες κίτρινες και κόκκινες κάρτες, είναι ο Άρης! Ας μην το προχωρήσουμε παραπέρα για τον Άρη, εκτός κι’ αν θέλουν να πείσουν ότι και αυτή η ομάδα είναι… κοντά στον ΠΑΟΚ!!

(ΟΛΑ με στοιχεία! Καμία θεωρία, καμία γενικότητα!)

Τελικά, αντί να προκαλέσουν θέμα και σοβαρή συζήτηση, έχουν νιώσει μία άνευ προηγουμένου αποδοκιμασία από φίλους-οπαδούς όλων των ομάδων, που αντιλήφθηκαν ότι πέρα από το ότι ο Ολυμπιακός (του χαμένου βίντεο με τον Μπαράλες) δεν δικαιούται να διαμαρτύρεται, σε αυτή την υπόθεση έχει κάνει τόσο μεγάλα επικοινωνιακά λάθη, εκθέτοντας ανεπανόρθωτα και τον Αυγενάκη που μετά από καιρό θα αντιληφθεί πόσο τον έμπλεξαν…

Γιατί γίνονται όμως όλα αυτά;

Έχει ήδη καταγραφεί το γιατί, μια και είναι τόσο προβλέψιμες όλες αυτές οι κινήσεις…

Ντέρμπι έρχεται την άλλη εβδομάδα, κάθε πίεση που ασκείται θεωρούν ότι θα δημιουργήσει πιο ευνοϊκές συνθήκες. Από εκεί και πέρα όμως… ο μεγάλος στόχος είναι πώς θα πείσουν στο να προκύψει νέα Διοικούσα Επιτροπή στην ΕΠΟ, λες και οι παράγοντες και τα στελέχη της κατηγορούνται όπως συνέβαινε το 2016 με τους προηγούμενους. Πάνω απ’ όλα όμως το θέμα της ΠΑΕ Ολυμπιακός είναι πώς θα αμυνθεί στις πειθαρχικές ποινές που μπορεί να επιβληθούν -σε ομάδες- από την Επιτροπή Δεοντολογίας, που επιτέλους εξετάζει το βούλευμα με το οποίο παραπέμφθηκαν σε δίκη 28 πρόσωπα με κατηγορίες και για αλλοίωση αποτελεσμάτων. Και ξέρετε τι προβλέπεται (μεταξύ άλλων) για ομάδες που παράγοντές τους (απλά) παραπέμπονται σε τέτοιες δίκες…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.