ΑΕΚ: Το κίνητρο του Ολιβέιρα και οι αριθμοί που ξεπερνάει

ΑΕΚ: Το κίνητρο του Ολιβέιρα και οι αριθμοί που ξεπερνάει

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Το κίνητρο του Ολιβέιρα και οι αριθμοί που ξεπερνάει

bet365

Ο Νέλσον Ολιβέιρα αναδεικνύεται σε καθοριστικό παράγοντα για την επιθετική γραμμή της ΑΕΚ, με τον ίδιο να αγγίζει τη δεύτερη καλύτερη σεζόν της καριέρας του σε γκολ και ασίστ αθροιστικά, έχοντας στο βλέμμα και τα τελικά του Euro 2020.

Ελλάδα - Φινλανδία με Super Derby προσφορά* (21+) | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Το καλοκαίρι η ΑΕΚ έδωσε στον Νέλσον Ολιβέιρα το ακριβότερο συμβόλαιο του ρόστερ, ξεπερνώντας το 1 εκατ. ευρώ, πείθοντας τον να πάρει την απόφαση να έρθει στην Ελλάδα. Ο Πορτογάλος που έκανε καριέρα στην Αγγλία ήταν λογικό να έδειχνε διστακτικότητα στο να συνεχίσει στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ωστόσο, η επιμονή της ΑΕΚ τον κέρδισε και ο ίδιος όχι μόνο δεν το μετάνιωσε, αλλά με τις εμφανίσεις του ως τώρα αποτελεί έναν από τους πιο καθοριστικούς παίκτες των κιτρινόμαυρων.

Η Εθνική Πορτογαλίας, ο Φερνάντο Σάντος και ο στόχος του Euro 2020

Πέρα από το γεγονός ότι στην Αθήνα και στην ΑΕΚ ο Ολιβέιρα έχει εγκλιματιστεί εξαιρετικά, σημαντικό κίνητρο για τον ίδιο αποτελεί και η διοργάνωση του Euro 2020 το ερχόμενο καλοκαίρι. Ο Ολιβέιρα βρέθηκε πρόσφατα στην προεπιλογή του Φερνάντο Σάντος για τα παιχνίδια της Πορτογαλίας στον όμιλο των προκριματικών με Λιθουανία και Λουξεμβούργο. Ο Πορτογάλος επιθετικός «χτυπάει» ξανά την πόρτα της Εθνικής του ομάδας και σε αυτό οι εμφανίσεις του με την κιτρινόμαυρη φανέλα αποτέλεσαν «κλειδί».

Ο ίδιος ο Ολιβέιρα δεν έχει κρύψει ότι ο μεγάλος του στόχος πέρα από το να βοηθήσει την ΑΕΚ τη φετινή σεζόν είναι να βρίσκεται το καλοκαίρι στην αποστολή της Πορτογαλίας για το Euro 2020. Ο Σάντος τον «έκοψε» από τις τελικές του επιλογές τώρα για τα ματς του Νοεμβρίου, αλλά ο Ολιβέιρα με τη συνεχόμενη αγωνιστική του άνοδο με την ΑΕΚ παραμένει στο μυαλό του «Δον Φερνάντο», ο οποίος παρακολουθεί ανελλιπώς την πορεία του στο ελληνικό πρωτάθλημα.

«Περίμενα να μην βρίσκομαι στην τελική λίστα αν και ήμουν στην προεπιλογή που είναι πάρα πολύ θετικό. Ο στόχος μου είναι να βρίσκομαι στην τελική λίστα για το Euro 2020 τον Ιούνιο. Αυτός είναι ο τελικός μου στόχος όσον αφορά στην Εθνική, ελπίζοντας να έχω από εδώ και στο εξής την απόδοση που θέλω για να βοηθήσω και την ομάδα μου και εμένα προσωπικά», είχε δηλώσει πρόσφατα ο Ολιβέιρα, ο οποίος με τη φανέλα της ΑΕΚ κινείται στις υψηλές προσωπικές του επιδόσεις στο παρελθόν.

Η ανοδική του πορεία με την ΑΕΚ και η συμμετοχή του σε γκολ και ασίστ

Ο Πορτογάλος φορ με τη φανέλα της ΑΕΚ έχει ήδη συμμετοχή σε 10 κιτρινόμαυρα γκολ. Πέντε δικά του κι άλλες πέντε ασίστ, ενώ υπάρχει ακόμα ένα στο οποίο στάθηκε άτυχος μιας και μετρήθηκε ως αυτογκόλ στη νίκη με τον Ατρόμητο. Ουσιαστικά ο Ολιβέιρα έχει συμμετοχή σε 11 γκολ της ΑΕΚ φέτος, από τα συνολικά 23 που έχουν σημειώσει οι κιτρινόμαυροι. Στα μισά γκολ δηλαδή, κάτι που δείχνει ξεκάθαρα τη μεγάλη συμβολή του και το γεγονός ότι κάνει πράξη αυτό που είχε πει επιστρέφοντας από τον τραυματισμό που τον έθεσε νοκ-άουτ όλο τον Σεπτέμβριο.

Οι επιδόσεις αυτές του Ολιβέιρα με τη φανέλα της ΑΕΚ τη φετινή σεζόν «πιάνουν» αθροιστικά τις δεύτερες καλύτερες της καριέρας του. Ο 28χρονος φορ με συμμετοχή ουσιαστικά σε 11 τέρματα της ΑΕΚ αγγίζει τη σεζόν 2017-2018 με τη φανέλα της Νόριτς όταν είχε μετρήσει οκτώ γκολ και τρεις ασίστ, έχοντας μπροστά του τη σεζόν 2016-2017 όταν με τα «καναρίνια» είχε 15 γκολ και πέντε ασίστ στο ενεργητικό του.

Γενικότερα από το 2013 και έπειτα με εξαίρεση δύο σεζόν, ο Ολιβέιρα έχει συμμετοχή με τις φανέλες των Ρεν, Νότιγχαμ Φόρεστ, Νόριτς και ΑΕΚ τουλάχιστον σε δέκα γκολ ανά σεζόν. Και με τη σεζόν που «τρέχει» να μην έχει φτάσει ακόμα στα μισά της, ο Ολιβέιρα έχει τη δυνατότητα να καταρρίψει με την ΑΕΚ ακόμα και τους καλύτερους αριθμούς του στην επίθεση σε εκτελεστικό και δημιουργικό κομμάτι.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα