O τεχνικός διευθυντής, οι ανανεώσεις και ο Μολό

O τεχνικός διευθυντής, οι ανανεώσεις και ο Μολό

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
O τεχνικός διευθυντής, οι ανανεώσεις και ο Μολό

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου βάζει στο... μίξερ την αναζήτηση τεχνικού διευθυντή στον Παναθηναϊκό, το ζήτημα των ανανεώσεων, την φυσική εξέλιξη των πραγμάτων με τον Γιοάν Μολό και ένα υστερόγραφο για το PAO ALIVE!

*O Παναθηναϊκός μπορεί να προχώρησε με προχειρότητα και βιασύνη στην εύρεση νέου «αφεντικού» στις ακαδημίες-χωρίς αυτό να σημαίνει πως ο Βαγγέλης Σάμιος δεν ήταν μια καλή επιλογή- αλλά στο ζήτημα του αντικαταστάτη του Νίκου Νταμπίζα, ο σύλλογος προχωρά στην διαδικασία με την δέουσα σοβαρότητα και οργάνωση, με την απαιτούμενη έρευνα αγοράς στο εξωτερικό, κάτω από συγκεκριμένα κριτήρια, τα οποία δημιουργούν φακέλους για τον κάθε υποψήφιο πριν φτάσουν στον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, που θα πάρει την τελική απόφαση. Παρά την ονοματολογία, το θέμα είναι ακόμη σε πρώιμο στάδιο και δεν υπάρχει προβάδισμα κανενός. Το ονόματα που είδαν το φως της δημοσιότητας προέρχονται από την λίστα των «ελεύθερων» τεχνικών διευθυντών που μπορεί κανείς να εντοπίσει με μια γρήγορη ματιά στο transfermarkt. Είναι προφανές πως όποιο βιογραφικό ταιριάζει στα «θέλω», έχει μπει στην μεγάλη λίστα, ωστόσο, θα χρειαστεί ακόμα ένα εικοσαήμερο, ίσως και παραπάνω για να μπει στην τελική ευθεία το θέμα.

Για να λέμε και κανέναν καλό λόγο που και που, είναι η πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια που η ΠΑΕ λειτουργεί με σοβαρότητα στην διαδικασία πρόσληψης ενός τόσο σημαντικού ανθρώπου, όπως είναι για κάθε κλαμπ ο τεχνικός διευθυντής. Ο Παναθηναϊκός δεν πηγαίνει στην λογική μπακάλικου που βασίλευε τα προηγούμενα χρόνια στην εταιρία, δεν θα βρει τεχνικό διευθυντή με την τρομερή ποδοσφαιρική φιλοσοφία «αυτόν μας είπαν, αυτόν ξέρουμε, αυτόν να πάρουμε».

Κι αυτό το πιστώνονται τα στελέχη του συλλόγου που βρίσκονται κάτω από τον Αλαφούζο στην διοικητική ιεραρχία της ομάδας. Κάλλιο αργά παρά ποτέ αν και κάποια στιγμή ο φωτεινός παράγοντας που είχε πείσει τον Αλαφούζο να ρίξει τον Παναθηναϊκό στα τάρταρα και παραλίγο να φτάσει το «τριφύλλι» στον υποβιβασμό, θα πρέπει να γίνει ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στις σπουδές του ποδοσφαιρικού management, με τίτλο «πως να διαλύσεις μια ποδοσφαιρική ανώνυμη εταιρία»!

*Πάμε τώρα, στο θέμα των ανανεώσεων. Ο Παναθηναϊκός πιθανότατα θα καταθέσει πρόταση και στους έξι παίκτες που μένουν ελεύθεροι άμεσα. Είτε το καλοκαίρι είτε τον χειμώνα του 2020. Κουρμπέλης, Ινσούα, Γιόχανσον, Δώνης, Διούδης, Αποστολάκης ανήκουν σε αυτή την λίστα.

Με εξαίρεση τον Αποστολάκη και τον Δώνη, οι υπόλοιπες υποθέσεις δεν είναι εύκολες. Κυρίως για οικονομικούς αλλά και για λόγους κινήτρου. Εδώ να πούμε, πως η ποδοσφαιρική λογική υπαγορεύει πως πρώτα θα πρέπει να προσληφθεί ο νέος τεχνικός διευθυντής και στην συνέχεια να παρθούν οι αποφάσεις πάνω σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα για την διαμόρφωση του έμψυχου δυναμικού. Δεν μιλάμε για ένα ή δύο νέα συμβόλαια, αλλά για έξι.

Ο Παναθηναϊκός, ανεξάρτητα από την κατάληξη των υποθέσεων, θα πρέπει καταρχήν να μην κάνει τρέλες στο οικονομικό κομμάτι και να μην «συρθεί» σε διαπραγματεύσεις και νέα συμβόλαια που θα βάλουν... φωτιά στα αποδυτήρια. Με λίγα λόγια να διατηρήσει τις ισορροπίες, για τις οποίες «φώναζε» εδώ και δύο χρόνια ο Νταμπίζας.

Από την εξάδα αυτή, το «τριφύλλι» προφανώς θα πρέπει να κρατήσει τον αρχηγό του, τον μοναδικό Έλληνα βασικό διεθνή του ποδοσφαιριστή στην ανδρών, τον Δημήτρη Κουρμπέλη. Το ίδιο πρέπει να κάνει και για τον Σωκράτη Διούδη που αποτελεί έναν εκ των κορυφαίων άσων αυτή την στιγμή στο πρωτάθλημα.

Ο Αποστολάκης είναι εξαιρετικά ταλαντούχος και πρέπει να επενδύσει πάνω του ο σύλλογος, ενώ για τον Ινσούα δεν πρέπει να το συζητάμε καν. Ο Αργεντινός είναι ο ορισμός του teamplayer, είναι ισορροπημένος σε αμυντικό και δημιουργικό κομμάτι στα αριστερά της άμυνας και έχει «δεθεί» με την ομάδα.

Για τον Γιόχανσον, ίσως ο Παναθηναϊκός να μπορούσε να βρει κάτι καλύτερο με 300.000 ετησίως. Και κυρίως έναν ποδοσφαιριστή με λιγότερη ευαισθησία σε τραυματισμούς. Ο Σουηδός είναι καλό μπακ, όμως, του λείπει η διάρκεια. Μπορεί δύο μήνες να «πετάει» και δύο να «σέρνεται».

Όσον αφορά τον Χρήστο Δώνη, αν παραμείνει για μια αξιόπιστη εναλλακτική λύση στον άξονα της μεσαίας γραμμής, θα ήταν το ιδανικότερο σενάριο για τον Παναθηναϊκό που είναι ξεκάθαρο εδώ και καιρό πως δίπλα στον Κουρμπέλη, θα πρέπει να βάλει έναν ποδοσφαιριστή με πιο ολοκληρωμένο πακέτο, πιο ποιοτικό, με ηγετικά χαρακτηριστικά, που θα έρθει και θα κάνει την διαφορά.

*Επόμενη... στάση, Γιοάν Μολό. Ο Γάλλος εξτρέμ μετά το επεισόδιο με τον Γιώργο Δώνη, έχει αγωνιστεί μόνο στο παιχνίδι του Κυπέλλου με την Παναχαϊκή, σε ένα παιχνίδι όπου έδειξε άριστη νοοτροπία. Από εκείνο το ματς δεν ξαναπήρε λεπτό, ενώ για το ντέρμπι με την ΑΕΚ έμεινε εκτός αποστολής. Φαίνεται πως το «χαρτί» του έχει καεί.

Και εδώ που τα λέμε, από την στιγμή που έφυγε ο Νίκος Νταμπίζας, η εξέλιξη αυτή είναι λίγο πολύ αναμενόμενη. Ο τεχνικός διευθυντής κρατούσε τις ισορροπίες ανάμεσα στον Γάλλο και τον Έλληνα προπονητή. Εξάλλου, ο Δώνης δεν... τρελαινόταν το καλοκαίρι για την απόκτηση του Μολό, μετά το σκηνικό στο Κορωπί «τρελάθηκε» με τον έμπειρο εξτρέμ και όπως έχουν διαμορφωθεί τα δεδομένα, είναι πολύ δύσκολο να ξαναπάρει ευκαιρία ο Μολό.

Βέβαια και για να είμαστε... τίμιοι, ο Γάλλος δεν ξαναέδωσε αφορμή, στο παιχνίδι του Κυπέλλου τα έδωσε όλα μέχρι το φινάλε και δεδομένα αποτελεί έναν από τους ποιοτικούς παίκτες του ρόστερ. Δεν θα έπρεπε με τόσο μεγάλη ευκολία ο Παναθηναϊκός να παραιτηθεί από την διαδικασία αξιοποίησής του.

Υ.Γ1: Υπέροχο το σποτάκι του PAO ALIVE. Αυτό που δεν είναι υπέροχο αλλά πραγματικά θλιβερό και δείχνει το πόσο(δεν) ενδιαφέρει την συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου η κατάσταση που επικρατεί στην ΠΑΕ, είναι η συμμετοχή στο εγχείρημα. Πραγματικά θλιβερό.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.